Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Office-Club
outlook 2016 adres aanmaken
Geplaatst op 16 april 2018 om 17:08 door hoe979

op een nieuwe windows 10 pc is een microsoftaccount aangemaakt;
outlook 2016 opent met het aangemaakte microsoft outlook-account met een knop adresboek die verwijst naar "windows contactpersonen"

gebruiker heeft een bestaand e-mailaccount en geïnstalleerd en wil dat gebruiken en daar een adresboek in aanmaken; de vraag is hoe we hier nieuwe e-mailadressen aanmaken ? microsoft-account verwijderen soms ? of wie weet een oplossing om zonder "contactpersonen in windows 10"
graag een reactie

6 reacties
Dirk Boom zegt:

De microsoft account verwijderen lijkt mij niet zo'n goed idee.
Als de andere account (toch wel IMAP?) in Outlook 2016 wordt gezet, dan gebruikt hij volgens de al bestaande contactpersonen.
Dit werkt overigens probleemlozer in de standaard meegeleverde Mail app.
Bij IMAP: én Mailapp én Outlook 2016 kan ook.

16 april 2018 om 19:47.
hoe979 zegt:

in het bestaande email account zitten nog geen adressen !
en:"probleemlozer in de standaard meegeleverde Mail app" die Mail app is nieuw voor mij en waar vind ik die dan ?

16 april 2018 om 21:01.
BenW zegt:
Ter overweging: het is prima dat er een Microsoft account is aangemaakt. Deze kan worden beheerd in Outlook 2016. Daarnaast wil de gebruiker een ander e-mailaccount gebruiken in Outlook 2016. Ook deze kan gelijktijdig hierin worden beheerd.
Dan het adresboek. Standaard wordt het adresboek gebruikt van het Microsoft account. Dit biedt eigenlijk alleen maar voordelen. Ik kom er zo op terug.
Outlook 2016 biedt naast het adresboek van het Microsoft account ook de mogelijkheid om een lokaal adresboek te gebruiken c.q. het adresboek van bijvoorbeeld Gmail. Het lokale adresboek moet handmatig worden gevuld. Het adresboek van een extern e-mailaccount moet online, dus bijvoorbeeld bij Gmail, KPN, Ziggo e.d., worden geëxporteerd en daarna worden geïmporteerd in Outlook 2016.
Terug naar het Microsoft account. Door de contactgegevens in te vullen bij dit Microsoft account, zijn deze altijd en overal beschikbaar en worden naadloos gesynchroniseerd. De contactgegevens zijn dus ook beschikbaar voor de andere e-mailaccounts binnen Outlook 2016. Het advies is dus om niet een apart (lokaal?) adresboek aan te maken, maar dit te doen met een Microsoft of een Google (Gmail) account. Daarmee komt het ook beschikbaar op andere computers, tablet's en/of smartphones. Dat de app Personen hiermee gevuld wordt met de contactgegevens is in feite mooi meegenomen. Het hoeft niet te worden gebruikt.
Met de 'probleemloze mailapp' wordt het standaard mailprogramma Mail van Windows 10 bedoeld, te vinden in het Startmenu. Dit is een eenvoudig te gebruiken, maar erg basic mailprogramma. Voldoende voor eenvoudig mailgebruik, maar de overzichtelijkheid en het functioneel gebruik is zeer mager.
16 april 2018 om 22:27.
Dirk Boom zegt:

@hoe979
Ik bedoel inderdaad de standaard meegeleverde app Mail en Agenda die in de applijst van W10 staat.
Dat in deze app overzichtelijkheid en functioneel gebruik zeer mager zouden zijn, en het probleemloze ervan tussen aanhalingstekens moet worden geplaatst, zijn waardeoordelen die ik niet ondersteun, ik zou zeggen: kijk er eens naar, wie weet bevalt de eenvoud. Als het bijna professionele Outlook 2016 echter de wens is en goed bevalt, dan is daar uiteraard niets tegen.

17 april 2018 om 00:41.
BenW zegt:

@Dirk Boom; de kwalificatie 'zeer mager', is wat mij betreft inderdaad een waardeoordeel, ofwel een persoonlijke mening. Het staat uiteraard een ieder vrij om hiervan het zijne/het hare te vinden.
Ten aanzien van de opmerking 'probleemloze mailapp' ontgaat je blijkbaar het gebruik van aanhalingstekens in de Nederlandse taal. In dit geval geen waardeoordeel, maar het hanteren van een uitdrukking.

17 april 2018 om 14:31.
hoe979 zegt:

ik wil in ieder geval outlook 2016 blijven gebruiken vanwege de mogelijkheden voor mijn secretariaats werk, maar ik ben er nog niet uit; ik kan ook even niet verder door andere werkzaamheden

19 april 2018 om 20:48.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Office-Club?
Office-Club