Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Office-Club
Diagrammen in Word
Geplaatst op 13 augustus 2018 om 00:38 door Borisbas

Ik wil in een Word document twee soorten diagrammen invoegen. 1. een stukje stamboom en 2. een half taartdiagram (bovenste helft van een cirkel, als een regenboog of de kilometerteller van een auto, met daarin een paar lijnen van centrum naar de rand, en tekst erbuiten). In smart art vind ik niet helemaal wat ik zoek. Heeft iemand hier ervaring mee?

9 reacties
TheoJ zegt:

Selecteer "Invoegen-Grafiek". Hier staan verschillende grafieken. Om een stukje stamboom in te voegen zul je een printscreen moeten maken.

13 augustus 2018 om 09:29.
Borisbas zegt:

Dank voor deze reactie Theo, maar wat is een printscreen, waar vind ik dat, hoe maak ik dat en hoe levert dat (in een digitaal document, hoeft voorlopig nog niet geprint te worden) een stamboom op?
In "Invoegen-Grafiek" had ik al gezocht, maar daar vind ik niet wat ik zoek. Cirkel of ring komt in de buurt, maar hoe snij ik de onderkant eraf zodat het een regenboog wordt ("bijsnijden" lijkt niet te werken), hoe richt ik de lijnen vanuit het centrum naar de rand en hoe krijg ik getallen buiten de grafiek op of bij de juiste plekken (de snijpunten)?

13 augustus 2018 om 11:56.
Dirk Boom zegt:

Een printscreen maken, dat is: vastleggen in een bestand van wat je op het scherm ziet. Windows bevat hiervoor standaard het knipprogramma. Op de website van Seniorweb staat uitleg over het gebruik op deze plek (klik hierop).

13 augustus 2018 om 12:18.
Dirk Boom zegt:

@Borisbas, ik denk dat er 3 vragen zijn, klopt dat?
1. Hoe maak ik een stamboom?
2. Hoe maak ik een grafiek met een uiterlijk zoals aangegeven?
3. Hoe kan ik de stamboom en de grafiek invoegen in een document?

Geef aub even aan of dit klopt.
Zo ja, dan kan het best met vraag 1 begonnen worden, anders lopen de reacties door elkaar.

13 augustus 2018 om 12:33.
BenW zegt:

Dit wordt lastig met de ingebouwde mogelijkheden van Word. Een stamboom is relatief dan nog het eenvoudigst. De beste optie hiervoor is via SmartArt > Hiërarchie. Wanneer het een meer uitgebreide stamboom moet worden, dan is een printscreen of een exporteeroptie vanuit een Genealogieprogramma beter geschikt.
Een halve taartdiagram is in Word geen optie. Dit is sowieso, voor zover ik weet, niet mogelijk. Misschien dat u via deze site iets dergelijks zou kunnen samenstellen, maar dat betwijfel ik ten zeerste.

13 augustus 2018 om 12:37.
Niekie zegt:

Een grafiek maak je toch in Excel en voeg je dan toch in, in Word?

Niek

13 augustus 2018 om 18:15.
BenW zegt:

@Niek, natuurlijk, maar de vraag is 'een halve taartdiagram'. Dat gaat niet.

13 augustus 2018 om 18:55.
BenW zegt:

Misschien is er 'hoop'. Een beetje zoekwerk op internet leverde de bijgevoegde Excel - berekening op. Een mooi stukje werk van Wim de Groot die diverse voorbeelden omtrent het gebruik van Excel op zijn website toont. Zie http://www.exceltekstenuitleg.nl/

13 augustus 2018 om 19:36.
Borisbas zegt:

Bedankt allemaal. Ik had gehoopt dat dit binnen Word mogelijk zou zijn want met andere programma's heb ik geen ervaring, maar als het in b.v. Excel moet komt er inderdaad een (3de) probleem bij: het invoegen.
Het stukje stamboom is hoogst eenvoudig: slechts vier generaties. Het probleem met Smart-art Hiërarchie is dat daar slechts één record aan de top staat, en dat moeten er vier zijn (vier grootouders). Ik vroeg me dus af of die hiërarchie niet om te draaien of anderszins aan te passen zou zijn.
Voor de regenboog klinkt "snelheidsmeter" veelbelovend, maar dat heb ik niet kunnen openen.
Wat de relevantie van printscreen is snap ik niet.

15 augustus 2018 om 23:38.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Office-Club?
Office-Club