Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Office-Club
Office 365
Geplaatst op 31 augustus 2018 om 23:11 door DirkB

Voor de belangstellende: Office 365 is binnenkort met meer mensen te delen, en wordt dus goedkoper. Zie dit artikel.

6 reacties
BenW zegt:

Mooi natuurlijk, maar ik vraag mij oprecht af in welke mate personen in onze doelgroep, senioren, een dergelijk abonnement nodig hebben. € 99,- per jaar voor een abonnement tegenover pakweg eenmalig € 50,- (als je slim winkelt) voor een enkele licentie Office 2016. 'Goedkoper' is dan op zich relatief waar, maar gewoon hartstikke duur in vergelijking met een eenmalige licentie.

31 augustus 2018 om 23:58.
Debbieved zegt:

Maar een Office 365 abb. kan je delen met je gezin, familie, vrienden, e.d.
Dan dus veel voordeliger.
Henny

1 september 2018 om 07:04.
DirkB zegt:

Hester, dat is wat ik bedoel. Het gezamenlijk gebruik, maar toch voor ieder apart, kan op meerdere microsoft accounts/computers én smartphones/tablets.
Die mogelijkheid is nu verruimd, wat aantrekkelijk kan zijn.
Bijv: verdelen over 6 pc's + meerdere smartphones/tablets, dat kost ca € 16/jr per pc.
Voordeel: uitgebreid Office beschikbaar dat niet veroudert, en erg veel Onedrive opslag beschikbaar (handig voor foto's).

Of mensen dat willen, is aan hen.

Ik ben ook senior, denk ik, en ik gebruik het zo.

1 september 2018 om 08:05.
BenW zegt:

Natuurlijk, gelukkig is iedereen vrij in zijn/haar keuzes. Ik noem het alleen omdat bij nagenoeg iedereen die ik ken Office, voor zover ze die al hebben, alleen op de PC/Laptop wordt gebruikt. Outlook, af een toe een document, een Excel-sheet, daar blijft het vaak bij. Ook t.a.v. Cloud-opslag kun je kiezen uit diverse mogelijkheden. OneDrive, Google Drive, Stack, Tresorit, Dropbox, enz. Ruimte zat, tenminste wat mij betreft. En geen Office? Ook LibreOffice is veelal toereikend.
Hoe dan ook, Microsoft kan het prijskaartje nog zo aantrekkelijk voorspiegelen, feit is dat met het gebruik van 365 dit over een termijn van, noem een getal, 5 jaar € 500,- kost. Zelfs als je met 5 personen een enkele licentie zou aanschaffen kost je dat maximaal € 250,-. Wel in één keer te voldoen, dat dan weer wel.
Nogmaals, dit is mijn persoonlijke mening en het staat een ieder vrij om daarin hun eigen afweging te maken.

1 september 2018 om 09:08.
DirkB zegt:
Het is niet mijn bedoeling om een uitgebreide discussie te ontketenen.
1 september 2018 om 09:33.
DirkB zegt:

In een e-mail van Microsoft aan Office 365 eigenaren is helder te lezen hoe het aangepaste aanbod eruit ziet. Ik citeer:
Met uw huidige Office 365 Home-abonnement kunnen maximaal vijf personen Office op in totaal 10 apparaten gebruiken. Vanaf 2 oktober 2018 kunnen er zes in plaats van vijf personen van het abonnement gebruikmaken. Elk afzonderlijk persoon kan Office op al zijn of haar apparaten installeren en op vijf apparaten tegelijk zijn aangemeld. Dit betekent dat zij Office overal en op elk apparaat kunnen gebruiken.
Elk persoon blijft alle voordelen ontvangen, zoals premium versies van Word, Excel en PowerPoint, plus 1 TB cloudopslag op OneDrive en meer.

4 september 2018 om 00:20.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Office-Club?
Office-Club