Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Office-Club
MS office 2010
Geplaatst op 8 februari 2014 om 17:33 door ruudbvdijk
Ik heb sinds begin 2012 ms office 2010. Met MS outlook regel ik daarin mijn mail. Ik heb nu ongeveer 3500 mail ontvangen en die drukken op dat pakket, zodat mijn laptop steeds langzamer opstart. Maar ik kan die mailtjes op geen enkele manier weggooien. Ik heb al van alles geprobeerd maar het lukt niet telkens als ik er 3000 delite komen ze er weer in terug. Kan iemand mij daarmee helpen? bij voorbaat dank.
4 reacties
MaritaA zegt:
Bij instellingen in Gmail een (tijds)limiet instellen dat de mails op de server blijven staan bij Gmail.
8 februari 2014 om 17:49.
Artim zegt:
Bij evt. andere mailservers kun je destructief lezen aanzetten, dan verdwijnen de mails in ieder geval van de server.
8 februari 2014 om 18:08.
Jan.Koll zegt:
Elke computer wordt trager naarmate die langer is gebruikt. Helaas is daar weinig aan te doen. Wel een klein beetje. Door regelmatig op te ruimen kun je de vaart er (beperkt!) inhouden. Helemaal oplossen kan wel, dan moet je de schijf helemaal leegmaken en dus een low level format doen; dan komt de schijf – mits niet defect – terug in de fabrieksinstelling en staat alles op nul. Daarna Windows en de rest weer installeren en vooraf zorgen dat al je documenten en andere bestanden veilig waren opgeborgen. Een monnikenklus, waarbij het risico van verlies van data die onvervangbaar zijn groot is. Dus als je dit kiest: zeer bekwaam zijn met de computer en er alle tijd voor nemen (denk aan dagen niet aan uren) is een vereiste.

Nu dan naar je probleem zonder zo ingrijpend te werk te gaan. De 3.500 mails maken niets uit voor het opstarten van je computer want die worden pas geactiveerd als je ze oproept. Mijn idee is doe het volgende eens:
Download en installeer Ccleaner; rechtsboven in het venster staat de laatste versie.
Over het gebruik van Ccleaner heb ik indertijd een 'pamflet' gemaakt. Dat is hier te vinden. Niet helemaal up-to-date maar nog goed bruikbaar.

Als Ccleaner onvoldoende soelaas biedt kun je overwegen Wise Care 365 te gaan gebruiken. Dat is ook een opruim programma waarmee ik soms verbluffende resultaten boek. Wise Care365 is hier te vinden. Van Wise Care gebruik ik maar een paar onderdelen en draai altijd eerst Ccleaner (omdat de gratis versie van Wise bepaalde zaken niet/onvoldoende opruimt in de gratis versie). Ik begin met 'Systeem opruimen' de onderdelen 'Register', 'Algemeen opruimen' en 'Uitgebreid opruimen'. Systeem afslanken kan, maar wees daar voorzichtig mee want 'weg is weg' en lastig te herstellen. Als dit alles is gebeurd ga ik naar PC Checkup en doe die laatste opruiming.

Na draaien van deze twee programma's zou je computer weer wat sneller kunnen zijn (nou zal dat zijn als je dit nog nooit deed). Ook komt er een 'inmense' hoeveelheid schijfruimte vrij door deze exercities. Meerdere gigabytes is niet vreemd!

Deze twee programma's kunnen een computer drastisch versnellen

Nu dan naar je Outlook probleem; pas op, voor het versnellen van je computer heeft dit alles geen invloed. Alleen het bestand met je e-mailinhoud wordt verkleind. En nu hangt er veel af van de instellingen. Ik moet een beetje gokken omdat ik Outlook al jaren geleden heb ingewisseld voor Thunderbird (nadat Outlook na versie 97 te vaak alles kwijtraakte) en er in nieuwere versies veel veranderde.
Allereerst moet je nagaan of er echt wordt weggegooid, dus of in de verwijderde items map komt wat jij er in mikt. Dat kan simpel door die map te openen en er in te kijken. Als wat je weggooide er in staat rechtsklik je op die map en laat die map leegmaken. Nu komt het: de map lijkt leeg maar is dat nog niet echt (dit is gedaan op per ongeluk verwijderde berichten te kunnen terug halen). De volgende stap is derhalve de map echt leeg te maken en dat gaat als volgt

qpd3.jpg

(Klik op de afbeelding om die te vergroten)

Na het starten van Outlook 2010 ga je naar
1. Bestand en
2. klik op Info
3. Klik op Opschoonprogramma's
4 Kies Map verwijderde items leegmaken
5. Klik OK en de zaak wordt leeggemaakt.
9 februari 2014 om 16:33.
Artim zegt:
Beste Ruud,
Waarschijnlijk staat er een vinkje aan bij de accountinstellingen dat je de berichten op de server wil laten staan.
Wanneer je ze dan lokaal -in je MS Outlook bestand- verwijderd worden ze doodleuk weer ingelezen wanneer je weer verbinfing maakt met je e-mailserver.
Je kunt dit als volgt uitzetten:
Ga in MS-OUTLOOK naar Bestand - account instellingen.
selecteer je email account in het vesnster dat opkomt
kies dan WIJZIGEN n in het volgende menu de knop MEER INSTELLINGEN.
Kies vervolgens de tab GEAVANCEERD.
Je ziet onder bezorging de optie 'een kopie op de server achterlaten' Haal hier het vinkje weg.

Suk6
Art
11 maart 2014 om 11:39.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Office-Club?
Office-Club