Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Office-Club
Smoelenboek maken
Geplaatst op 15 oktober 2018 om 19:08 door ququlequ

Beste leden van de Officeclub,
Graag zou ik een smoelenboek maken. Weet iemand van u hoe ik dat moet doen?
Alvast mijn hartelijke dank, Ququlequ

10 reacties
Dirk Boom zegt:

Ik zou dat in Word maken: foto's invoegen, op maat maken, en tekst erbij.
Mooier is om in Word een format te maken waarmee de foto's een vaste afmeting krijgen. Ik weet dat het kan maar beheers de truuk niet.

15 oktober 2018 om 19:17.
BenW zegt:

Het makkelijkst gaat dat door een tabel aan te maken. Om dit te illustreren heb ik snel een document gemaakt in Word om dit te laten zien. Hierin ziet u 2 voorbeelden, 1 met belijning en 1 zonder. Zonder belijning is natuurlijk het mooist.
NB: wel even een 'waarschuwing'. Een 'smoelenboek' gaat over mensen en dus zijn privacyregels van toepassing. Zorg wel dat u zich daaraan niet vergaloppeert.
PS: voor het gemak heb ik maar even mijn SW afbeelding als 'smoel' genomen.

Bijlage: Smoelenboek.docx
15 oktober 2018 om 19:36.
BenW zegt:

Nog even een nabrander: Dirk had het over een vaste afmeting van foto's. Natuurlijk kan dat door foto's te bewerken en exact hetzelfde formaat in te stellen, maar het kan ook via de tabel.
In dat geval hoef je foto's niet te bewerken, maar zorg je ervoor dat de tabel dezelfde dimensies houdt. (zie afbeelding waar je dat moet instellen, d.w.z. uitvinken). Foto's passen zich met invoegen nu automatisch aan aan het formaat van de cel.

Tabeleigenschappen.jpg
15 oktober 2018 om 19:53.
avatar
Ex-lid zegt:

V.w.b. Privacy-issue: als iedereen (naspeurbaar, lees schriftelijk / lijst) toestemming geeft is het voor de AVG en het portretrecht voldoende afgedekt.

15 oktober 2018 om 20:07.
ququlequ zegt:

Allen heel erg bedankt voor jullie reacties, ik heb het van BenWuring gedownload en geprobeerd om een andere indeling te krijgen, nog niet helemaal gelukt, maar ben een goed eind op dreef geholpen. Woensdag hoop ik te melden of het is gelukt.

15 oktober 2018 om 23:37.
BenW zegt:

Geef anders maar aan hoe u de indeling zou willen hebben. Hoeveel kolommen en rijen e.d. Maak ik het wel op. Kleine moeite.

15 oktober 2018 om 23:58.
ququlequ zegt:

Het probleem is meer hoe ik de foto's in de juiste plaatsen krijg. Heb het raster, dank zij jouw aanwijzing, voor elkaar. De foto's er in gezet, handmatig knippen en plakken.
Nu krijg ik de laatste wijzigingen door. Dan moeten er een paar 'smoelen' uit en nieuwe er in. Betekent ook dat ik er een paar op moet schuiven. Als ik echter op zo'n foto klik om te selecteren wordt hij niet blauw maar komt er zo'n groen balletje boven en hokjes om de foto heen te staan. Kan ik dat weer veranderen? Dat zou sneller werken. Heb ook gemerkt dat, wanneer ik de 'nieuwe' op een blad er naast zet, ze eenvoudig op hun plaats te schuiven zijn. Oude er uit, nieuwe er in. Doordat de 'smoelen' met hun naam onder foto staan moet het ook nog alfabetisch blijven.
Alvast hartelijk dank voor het meedenken.

17 oktober 2018 om 23:15.
BenW zegt:

In het bijgevoegde voorbeeld heb ik het eerdere voorbeeld aangepast.
De tabel bestaat nu uit 4 kolommen (mogen er natuurlijk ook minder zijn) en er is stapsgewijs aangegeven hoe het smoelenboek wordt samengesteld.

Bijlage: Smoelenboek.docx
18 oktober 2018 om 14:58.
BenW zegt:

Uiteraard is deze na volledige invulling ook als PDF te presenteren (nu alleen de PDF variant van het eerdere Word-document).

Bijlage: Smoelenboek.pdf
18 oktober 2018 om 15:01.
ququlequ zegt:

Hartelijk dan Ben, ik ga er meteen mee aan de slag.

18 oktober 2018 om 16:20.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Office-Club?
Office-Club