Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Office-Club
Horizontaal sorteren in Excel
Geplaatst op 9 november 2018 om 11:24 door Annelise H

Goede morgen,
Voor een clubcompetitie houd ik per avond de score van de deelnemers bij, deze moeten per deelnemers horizontaal gesorteerd worden, omdat de laagste scores niet meegeteld worden na aanwezigheid van een bepaald aantal avonden. Transponeren helpt niet, dan moet kolom voor kolom gesorteerd worden.
De berekening is geen punt, maar hoe sorteer ik de rijen makkelijk? Ik doe het nu handmatig met horizontaal sorteren, maar dat is regel voor regel. Het zou ook met een macro kunnen.
Maar kan het ook anders?
Zie de bijlage

KnipselSW.PNG
4 reacties
BenW zegt:

Goedemiddag, het is mij eerlijk gezegd niet helemaal duidelijk wat je met horizontaal sorteren wilt bereiken, maar als het gaat om het filteren van de laagste scores is er wel een mogelijkheid.
Je gebruikt daarvoor de formule =KLEINSTE. In het bijgevoegde Excel bestand wordt dat gedemonstreerd. Mogelijk dat je er iets mee kunt.

9 november 2018 om 12:36.
BenW zegt:

En wil je ook nog gebruik maken van automatisch sorteren op de totaalstand, zie dan bijgevoegd bestand. Dit is dezelfde als de eerste, maar nu voorzien van programmacode (VBA) om automatisch te sorteren. Wel macro's inschakelen / accepteren. Speel maar met de waarden.
NB: het plaatsen van een Excel bestand met macro's is hier niet toegestaan. Het is dus gezipt.

9 november 2018 om 13:03.
Annelise H zegt:

Heel hartelijk bedankt, voor mij werkt de formule =GROOTSTE

Annelies

Knipsel.SW2PNG.PNG
9 november 2018 om 13:05.
BenW zegt:

Prima, graag gedaan. Het gebruik van Kleinste of Grootste is hetzelfde. Als je nu ook nog de VBA code uit de 2e geplaatste bijlage kopieert naar je eigen bestand, wordt het helemaal gemakkelijk. Uiteraard wel even de code (de cel verwijzingen) aanpassen naar je eigen situatie.

9 november 2018 om 13:14.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Office-Club?
Office-Club