Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Office-Club
Kan je in Word, op de werkbalk, nog eigen lettertype-toetsen aanmaken en plaatsen?
Geplaatst op 7 december 2018 om 08:47 door Maxime

In de oudere versies van Word, in Word 6.0, Word 97 t/m Word 2003 kon je van je meest gebruikte lettertypes een eigen lettertypetoets maken en deze middels slepen op de Werkbalk plaatsen. Zelfs de naam van het letterfont op de aangemaakte toets kon je veranderen, bijv. door deze iets in te korten. Erg handig, want dan hoefde je niet telkens het Lettertypevak te openen en de lange keuzelijst daar door te lopen. Na Word 2003 is deze optie helaas verdwenen, zo begrijp ik.
Is er wellicht een ander handig trucje hiervoor?? Of misschien in een ander tekstverwerkingsprogramma, bijv. in LibreOffice?

Let wel, het gaat bij mij om wisselende/gevarieerde teksten waar ik slechts een enkel woord of kopje in een ander lettertype wil plaatsen, dus niet om standaardteksten of tekstdelen (waarom een macro aanmaken daarom ook minder voor de hand ligt, wat ook vrij omslachtig is).

1 reactie
AatEland zegt:

Je zou het kunnen realiseren door sneltoetsen te gebruiken. Weliswaar niet zoals jij het beoogd, maar wel gemakkelijk te realiseren.

20 december 2018 om 14:28.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Office-Club?
Office-Club