Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Office-Club
Inhoudspagina maken
Geplaatst op 1 februari 2019 om 19:09 door gupje
Goedenavond allemaal,
Weet iemand hoe je een inhoudspagina voor een boek kan maken?
Links de naam van het hoofdstuk en rechts de pagina's netjes onder elkaar op een rij.
Zo dat wanneer je de titel links hebt ingetypt je met 1 klik naar rechts gaat om daar het nummer van de pagina in te typen.
Ik werk met windows 10
2 reacties
BenW zegt:

Wat u beschrijft is niet helemaal de gangbare methode in (Office) Word om een Inhoudsopgave te maken. Mogelijk dat u met de bijgevoegde bijlage een idee krijgt hoe het in z'n werk gaat.

Werkwijze:
* Maak een document aan en voorzie het van Koppen (Kop 1, Kop 2, Kop 3). Deze Koppen bevinden zich onder het tabblad Start > Stijlen.
* Nadat het document is gemaakt en voorzien van Koppen, kan de Inhoudsopgave worden gegenereerd. Voeg hiervoor aan het begin van het document een lege pagina in.
* Ga naar het tabblad Verwijzingen en kies een stijl voor de Inhoudsopgave (helemaal links). Klik deze aan en de Inhoudsopgave wordt gemaakt.
* Vanuit deze Inhoudsopgave kan met Ctrl + (links) klikken direct naar het betreffende hoofdstuk / alinea worden genavigeerd.
* Als u daarbij ook nog eens zorgt dat er een vinkje is geplaatst bij het tabblad Beeld > (Weergeven) Navigatiedeelvenster is ook aan de linkerkant van het scherm een inhoudsopgave beschikbaar waarmee kan worden genavigeerd.

1 februari 2019 om 19:34.
TheoJ zegt:

Op deze site staat een prima omschrijving met nog meer tips & trucks.
http://www.gratiscursus.be/word_2016/index.html
 

2 februari 2019 om 10:19.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Office-Club?
Office-Club