Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Office-Club
Is LIBRE OFFICE net zo goed als MSOffice?
Geplaatst op 6 mei 2019 om 16:21 door johnvanmeer

Ik las in een artikel dat het gratis pakket LIBRE OFFICE net zo goed is als het vrij dure pakket MSOffice. Daar betaal ik jaarljks toch zo'n € 95 aan. Ik gebruik dit pakket samen met mijn vrouw. Kan ik zonder meer over schakelen op LIbre Office. Krijg ik op dit pakket ook extra ruimte in de Cloud. Kortom wat zijn de voors/tegens. Bij voorbaat dank voor de reactie.

10 reacties
Truus zegt:

Het zal even wennen zijn. De voors en tegens zijn op meerdere websites te vinden.oa Hier En er zijn ook nog andere alternatieven voor office Alternatieve office pakketten

6 mei 2019 om 16:51.
Dirk Boom zegt:

Libre Office is niet net zo goed als Office. Bij documenten, spreads sheets en presentaties die wat complexer zijn gemaakt, zijn er verschillen in de mogelijkheden en in de wijze van weergeven. Voor mij is dat de reden dat ik Ms Office gebruik.
Voor rechtoe-rechtaan documenten/spreadsheets/presentaties gaat het goed. Wel zijn er wat verschillen in de menu's en de werkwijze maar dat is niet problematisch.
Bij afschaffen van Office 365 raak je de extra ruimte op Onedrive kwijt, dit namelijk is onderdeel van de prijs. Die extra ruimte trouwens, geldt per microsoft account (dus 1 TB per account).
Je kunt ook apart ruimte kopen.

6 mei 2019 om 17:08.
BenW zegt:

LibreOffice is voor standaard gebruik net zo goed als (Microsoft) Office. De verschillen ontstaan wanneer je meer uitgebreid, of makkelijker, gebruik wilt maken van gevorderde mogelijkheden. Ook als je hierbij naslagwerk zoekt. Dit is bij Office beter geregeld.

Het Cloud aspect is ook hier gebruikersafhankelijk. Mocht er niet al te gek veel data worden gebruikt, dan kunnen de gratis diensten OneDrive, GoogleDrive of eventueel een dienst als Dropbox prima volstaan en is Office 365 in feite een (te) duur pakket.

Om e.e.a. te beoordelen, reken eens uit hoeveel opslagruimte je feitelijk nodig hebt en of die behoefte in verhouding staat tot het kostenplaatje van Office.

6 mei 2019 om 17:16.
BenW zegt:

Nog even een opmerking t.a.v. de door Truus getoonde alternatieve office pakketten.
Het pakket WPS Office komt in dat onderzoek als beste naar voren. Bedenk echter wel dat dit pakket van Chinese origine is en dat zie je terug in het pakket. Van de andere kant, het is echt wel goed ...

6 mei 2019 om 17:22.
johnvanmeer zegt:

Bedankt voor de reacties.Ik ga het zoals door u wordt aangegeven verder onderzoeken. Het punt van de extra ruimte op OneDrive vind ik ook wel erg handig. Bovendien ben ik inmiddels zo gewend aan MSOffice dat ik ook een beetje opzie tegen omschakelen. Zal wel met mijn leeftijd te maken hebben. Nogmaals dank voor u suggesties.

6 mei 2019 om 21:29.
r0n zegt:

Het voordeel van LibreOffice is, dat deze zich volledig aan de standaarden houdt.
Microsoft laat in deze nogal wat steekjes vallen, iets dat voor mij de reden is, om alleen met LibreOffice te werken.

Mijn advies: installeer het, en probeer het uit, dat kost niets.

6 mei 2019 om 22:30.
johnvanmeer zegt:

Dank Ron voor je suggestie. Ga ik doen.

7 mei 2019 om 12:47.
LKoolsbergen zegt:

Bij ComputerTotaal staat een korte handleiding van LibreOffice:
https://computertotaal.nl/artikelen/apps-software/zo-werkt-libreoffice

9 mei 2019 om 21:45.
johnvanmeer zegt:

Bedankt Leo ga ik bekijken!

10 mei 2019 om 08:44.
johnvanmeer zegt:

Bedankt allemaal voor reacties ik ga het nog even bekijken.

17 juni 2019 om 22:01.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Office-Club?
Office-Club