Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Office-Club
MS 365
Geplaatst op 14 september 2020 om 17:13 door Ralph

Regelmatig krijg ik op mijn laptop een melding dat mijn office niet meer geldig is. Bij mijn pc-man wordt dat dan weer geupdated of zo en kan ik weer vooruit. Ik overweeg nu een abb. op MS 365 (personal) waarbij ik volgende vragen heb: kan ik dit programma zowel op pc als laptop zetten ? Worden oudere programma's automatisch verwijderd maar blijven alle documenten etc intact ? Moet ik outlook opnieuw instellen (accounts ) en kan ik bij installatie opgeven of ik wil openen met wachtwoord of zonder. Ik hoop dat ik niet teveel tegelijk heb gevraagd. Gr Ralph

10 reacties
DirkB zegt:

Ik probeer op alle vragen te reageren.
Bij Microsoft 365 kun je kiezen voor een abonnement op 1 computer/tablet/smartphone of op meerdere computers/smartphones/tablets.
Er is geen onderscheid tussen desktop of laptop en het werkt ook op een tablet/smartphone.
Het eigendom van de software wordt gekoppeld aan het Microsoft account, dus niet aan de computer.
Bij installeren op meerdere apparaten (ook smartphone/tablet) worden er instellingen gesynchronisereerd. Bij opslaan van bestanden op Onedrive kun je dan apparaatonafhankelijk aan dezelfde bestanden werken.
Alvorens te installeren zou ik op zeker spelen en oude programma's verwijderen.
Alle bestanden blijven zoals ze zijn, er verdwijnt niets, het enige is dat je ze met een nieuwere app (programma) opent.
De mailadressen moeten wel opnieuw in Outlook worden gezet. Als het IMAP is (ook @gmail.com, @hotmail.nl, @live.nl, @outlook.com) komt alles weer helemaal terug.
Het werken met een wachtwoord is verbonden aan de computer, niet aan Office.

Ik werk al flink wat jaren met Office 365, nu Microsoft 365 geheten, en ben er volledig tevreden mee. De software veroudert niet en aan 1 Tb Onedriveopslag heb ik meer dan voldoende. Onedrive bevat o.a. ook de bakckup van mijn smartphonefoto's/-video's. Outlook is prima maar meestal gebruik in de Mailapp van Windows 10. Je kunt ze door elkaar gebruiken.

14 september 2020 om 17:40.
Ralph zegt:

Dirk, dank. Kan ik met gerust hart dus eerst office verwijderen zowel op pc als laptop ? blijven bestanden dan gewoon intact ?.

14 september 2020 om 17:57.
DirkB zegt:

Jawel, als je een eerdere versie van Office verwijdert, blijven alle bestanden staan waar ze staan. Het maakt niet uit of dat documenten, spreadsheets of presentaties zijn.
Als het op desktop en laptop moet komen, heb je de versie nodig voor meerdere apparaten.
Installeren gaat het beste vanaf internet, dan heb je de meest recente versie. Maar vanaf CD/DVD kan ook, je hebt dan in 1ste instantie wel meer updates.

14 september 2020 om 18:06.
Ralph zegt:

Wederom dank, maar toch slaat nu enige verwarring toe, de personal versie kan ik toch op beide app gebruiken ? Ik dacht alleen dat "family" is als meerdere gebruikers (met eigen account ) gebruik maken van het programma.

14 september 2020 om 18:22.
DirkB zegt:

Uhm, daar moet ik even goed naar kijken, Microsoft 365 als opvolger van Office 365 is nog vrij recent.
Microsoft meldt nu deze keuzes. Inzoomen op personal geeft deze uitleg. Het is dan voor 1 persoon 'op alle apparaten' (max. 5) maar er staat niet expliciet bij dat het meerdere PC's kan betreffen. Daar lijkt het wel op maar ik kan het niet verifiëren en raad aan om dat even na te trekken. Ik ben benieuwd naar het antwoord.
Relatief is het Family abonnement voordeliger als je het met anderen kunt delen (mijn vrouw en ik gebruiken het ieder voor de eigen Microsoft account).

14 september 2020 om 19:28.
Ralph zegt:

Dat zal ik ook nog eens nakijken.Tot nu toe dank.

14 september 2020 om 19:55.
Ralph zegt:

Dag Dirk, uit diverse op/aanmerkingen maak ik inderdaad op dat de licentie voor één persoon is maar gebruikt kan worden voor pc plus laptop plus smartphone. Niet gek dus. Hoop binnenkort aan de slag te gaan met aanschaf.

14 september 2020 om 20:03.
DirkB zegt:

Dat is een goed plan, succes met de aanschaf. ☀️

14 september 2020 om 20:59.
Ralph zegt:

Dag Dirk, ik wilde even laten weten dat het allemaal gelukt is MS 365 personal staat nu op pc en op de laptop en outlook functioneert op alles ook op de mobiel. Ik heb eerst de oudere programma's verwijderd zonder probleem. Met het op de laptop zetten heb ik chathulp gehad van een aardige microsoft medewerkster.

15 september 2020 om 16:00.
DirkB zegt:

Goed nieuws! Met deze kennis kan t.z.t. ook iemand anders voordeel behalen.

Tip: zet in Word of Excel bij een bestand eens het pinnetje aan, het bestand komt dan in het lijstje met 'vastgemaakte bestanden': als je Word of Excel open hebt met in zicht het lijstje van recent geopende bestanden, dan staat het pinnetje rechts van de bestandsnaam net vóór de datum (alleen als je er met de muis overheen beweegt).
Als het een bestand op Onedrive betreft, dan synchroniseert de lijst met 'vastgemaakte bestanden' op elk apparaat.

15 september 2020 om 17:51.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Office-Club?
Office-Club