Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Office-Club
Excel vraag over formule
Geplaatst op 14 oktober 2020 om 15:09 door TPas

Goeden dag
Graag uw meedenken of het volgende op een andere manier kan, ik zoek namelijk een formule welke zonder gebruik te maken van de twee cellen waarin een begin datum en een einddatum moeten staan om toch het gezochte wat in de cel G1 staat dan een totaal te krijgen in de maand januari of om het even welke maand, ik ben reeds een heel eind gekomen en krijg wel de uitkomst die juist is, echter met de twee cel waarden die ik eigenlijk niet wil hebben, hierbij het voorbeeld van de formules welke horen bij de kleur waarin ze zijn gevat. Zie bijgevoegd bestandje hoor graag of iemand een idee heeft.

6 reacties
Jan-B zegt:

Misschien kan je (los van de formule) wat meer omschrijven wat precies je bedoeling is.
En voeg het betreffende werkblad even toe.

15 oktober 2020 om 09:15.
RoyBosman zegt:

Inderdaad is enige uitleg wel nodig. Waar kijken we naar? Ik zie alleen een bijlage met een overzichtelijke brij van cijfers, formules, kleuren, namen. In de club zijn veel mensen actief die willen helpen (en ook niet vies zijn van een uitdaging qua zoekwerk), maar nu is iet duidelijk wat u wilt.

U kunt een (eventueel anoniem) Excel werkblad ook als bijlage toevoegen.

Mede-beheerder Roy

15 oktober 2020 om 14:51.
TPas zegt:

Heren sorry goed hierbij dan een bestand met daarin de werking met formules echter met gefingeerde gegevens daar het werkelijke bestand vertrouwelijke zaken bevat maar de werking wordt dan wel duidelijk, als er mensen zijn die deze formules voor een eigen toepassing willen gebruiken ga je gang.
Ik hoop dat dit een beetje meer verduidelijkt als de afbeelding met een hoop brei aan getallen en kleuren, maar de vraag blijft gelijk, is er een mogelijkheid om de waarden per maand uitgaande van dat wat er gezocht wordt op te tellen zonder dat er een begin en eind datum gebruikt wordt om de maand aan te duiden.
Hoor graag.
Groeten TPas

15 oktober 2020 om 18:35.
Jan-B zegt:

Het gaat niet lukken. De uiteindelijke gedachte bij de spreadsheet ontgaat mij. Wellicht heeft iemand nog wel een helder idee voor je.

17 oktober 2020 om 18:30.
TPas zegt:

Heren dat is jammer dat het niet lukt, ik ga verder zoeken naar een oplossing. Het nut van deze sheet is om in een jaar tijd het aantal acties te tellen in een maand voor het specifieke woord wat je zelf als zoek actie kunt ingeven. Maar omdat niet elke persoon dezelfde zinsopbouw gebruikt kun je hiermee redelijk snel een overzicht krijgen van de gedane acties. Heb dit eerst geprobeerd met zoeken maar dan kwam ik ook niet lekker uit.
toch dank voor het meedenken vooralsnog als er nog iemand een idee heeft dan hoor ik dit graag

18 oktober 2020 om 10:37.
CDriessen zegt:

Ik sluit me aan bij @JanB, wat is het doel van het sheet en wat wordt er nu eigenlijk verondersteld te tellen? Vermoed dat je nog ergens een werkblad hebt met daarin woorden, zinnen of zoiets.
Ben graag bereid iets mee uit te zoeken maar als de vraagstelling al niet helder is wordt het erg moeilijk.
Groeten Chris

19 oktober 2020 om 11:49.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Office-Club?
Office-Club