Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Office-Club
Verslag maken met foto
Geplaatst op 5 april 2014 om 20:15 door RiaRose
Graag wil ik een verslag maken in Word en foto's bijvoegen.
Hoe kan ik het beste te werk gaan, zodat de foto op z'n plaats blijft als iets gecorrigeerd wordt?
Wat kan ik doen opdat de foto's allemaal hetzelfde formaat hebben?
Ik heb dit al vaker geprobeerd, maar nooit naar tevredenheid.
Een of twee foto's is geen kunst. Meerdere wil niet echt lukken.
Misschien vraag ik iets wat niet goed mogelijk is.
4 reacties
Truus zegt:
Het is wel mogelijk met enige kennis van Word, afhankelijk het het gewenste eindresultaat zou je kunnen kiezen voor werken met een tabel waarvan je het kader onzichtbaar maakt. Of met tekstvakken, of met de mogelijkheden die de illustraties hebben in opmaak bij word. Kijk eens op deze website voor meer informatie word cursus
6 april 2014 om 14:30.
Jan.Koll zegt:
Een afbeelding in Word op zijn plaats zetten en vooral houden vergt niet alleen wat inspanningen maar ook kennis.

Laten we een poging doen, want met de standaard instelling kun je weinig tot niets naar je hand zetten. Ik probeer de zaak nu in een paar stappen uit te leggen; flink experimenteren hiermee zal verhelderend werken.

Kijk maar even op het plaatje (klik er op om het te vergroten) en volg stapsgewijs wat ik aangeef om de betreffende (!! en alleen die) afbeelding op een bepaalde plaats te fixeren. Experimenteer ermee om te bereiken wat jouw doel is.

5t5z.jpg

1. Selecteer de afbeelding.
2. Rechtsklik en kies Grootte en positie...
3. Ga naar Tekstterugloop.
4. Zet die op de tweede optie Om kader.
5. Ga vervolgens naar Positie en haal het vinkje weg bij Object met tekst verplaatsen. Na klikken op OK zou de afbeelding op zijn plaats moeten blijven staan.

Je kunt de afbeelding ook nog verankeren. In principe blijft die dan altijd op dezelfde plaats staan (met als nadeel dat de afbeelding bij wijzigingen op een wel heel vreemde plek terecht kan komen).

Het is een lastig onderwerp dat gedoe met afbeeldingen.

Wat ik met dit soort documenten altijd doe is ze als PDF opslaan voor de gebruikers ervan. Dan kunnen er geen ongewenste veranderingen ontstaan bij het gebruik.

Jan
6 april 2014 om 17:04.
elz599 zegt:
Het plaatsen van afbeeldingen in een tekst is helemaal niet zo moeilijk je moet eerst de tekst typen en dan pas de afbeeldingen plaatsen. Ook kun je de afbeelding in Word nog bewerken door het formaat aan te passen.
Het is wel nodig om kennis van Word te hebben.
Informeer eens naar een cursus Word in het leercentrum van seniorweb bij u in de buurt.
7 april 2014 om 17:21.
Jan.Koll zegt:
@ elz599 zegt:
----- citaat -----
Het plaatsen van afbeeldingen in een tekst is helemaal niet zo moeilijk je moet eerst de tekst typen en dan pas de afbeeldingen plaatsen.
-----citaat-----
Kan ook maar als je dan later, na plaatsen van de afbeeldingen, wijzigingen en/of aanvullingen c.q. weglatingen gaat doorvoeren wordt het een janboel helaas.

Dat was de reden voor mijn wat ingewikkelder manier want dan blijven de afbeeldingen op hun plaats als je gaat veranderen (en veranderen gebeurt bijna altijd...).

Jan
7 april 2014 om 18:43.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Office-Club?
Office-Club