Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Office-Club
Windows office 2000 in Windows 8.1
Geplaatst op 7 april 2014 om 15:51 door johmo
Hallo,
In windows 7 maak ik nog steeds gebruik van office 2000 met de mogelijkheid om docx. bestanden te lezen via een conversieprogramma. Nu heb ik ook een computer aangeschaft met windows 8.1 en ik vraag me af of ik office 2000 hierop ook kan gebruiken.
Groeten van Johmo
3 reacties
elz599 zegt:
Op Windows 8.1 kun je Word 2000 installeren en zal goed werken.
Wanneer je via de zoekmachine Google zoekt naar een viewer om ook nieuwe bestanden te kunnen openen dan vind je daar diverse mogelijkheden.
Anderzijds Office 2000 is allang achterhaald en we werken nu met Office 2013. Is het niet een optie om een nieuwe Office aan te schaffen?
7 april 2014 om 17:12.
Jan.Koll zegt:
Er zijn een paar opties, de mijns inziens mooiste als laatste:

1. Voor eigen gebruik MS Office 2000 installeren (kan bestanden t/m MS Office 2003 lezen) en om nieuwere versies dus met .docx te lezen de Office 2013 Viewers downloaden Deze zijn HIER te vinden. Wees zo slim ze allemaal te downloaden en te installeren want dan heb je het spul bij de hand als het nodig is en hoef je niet te zoeken “waar staat het ook al weer”.

2. Om de nieuwere versie documenten (.docx etc.) te bewerken kun je een nieuwere versie van Office aanschaffen; tegenwoordig vaak downloaden en via internet betalen of via een dealer betrekken.

3. Als je dit alles weinig nodig hebt (en als je er veel gebruik van maakt natuurlijk ook, want ik gebruik tegenwoordig nagenoeg alleen nog LibreOffice) kun je volstaan met het downloaden en installeren van (het gratis!) LibreOffice. Dat is HIER te vinden in het NL. Het programma en de helpbestanden downloaden en installeren.
Voordeel van Libreoffice is dat je die viewers niet nodig hebt omdat LibreOffice nagenoeg alles wat met Microsoft Office (t/m de laatste versie) is gemaakt kan openen voor bewerking.

Voor Libreoffice is er een zeer goede mailgroep om vragen van gebruikers te beantwoorden; ik ben al een flink aantal jaren deelnemer en erg tevreden over deze hulp. Meedoen kan via een lege e-mail naar: users+subscribe@nl.libreoffice.org. Let op: je moet een “lege” e-mail sturen met het e-mail adres dat je voor deze mailgroep wilt gebruiken. Nadere info staat HIER.

Succes,

Jan
7 april 2014 om 18:37.
johmo zegt:
Bedankt voor de opties. Ik heb de laatste opgevolgd: installatie van LibreOffice. Met dit officeprogramma kun je inderdaad alles wat je nodig hebt.
Hartelijke groet van John
11 april 2014 om 09:44.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Office-Club?
Office-Club