Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Office-Club
kleur achtergrond en letters
Geplaatst op 11 april 2014 om 17:20 door Klaartje
Werk met IE 11, Windows 7 en Word 2007

In Word2007 ben ik bezig met een groot document te schrijven. De achtergrond is zwart, en de letters wit. Ik wil graag precies het omgekeerde. Dus achtergrond gebroke wit, en letters zwart. Dat moet toch mogelijk zijn het te veranderen? Ik heb veel geprobeerd, maar dan veranderd wel de achtergrond van het blad in de goede kleur, maar de achtergrond van de tekst blijft zwart en letters wit.
Wie weet hoe ik het e.e.a. wél in de goede kleur kan krijgen?
Vr.gr. Klaartje
6 reacties
Jan.Koll zegt:
Je kunt weer een witte pagina en zwarte tekst maken als volgt.

Allereerst maken we de pagina wit (ik ga uit van het standaard lint):
Tab Pagina-indeling > Pagina-achtergrond > Achtergrond kleur. Klik daar op en vervolgens op het witte vierkantje "Geen kleur":

pbm5.jpg
(klikken op het plaatje vergroot het en klikken op het kruisje rechtsboven maakt het weer klein)

Als dat klaar is zie je dit:

5u0e.jpg
(Deze afbeeldingen zijn van Word 2010 en kunnen daardoor heel licht afwijken van Word 2007)

Eigenlijk best simpel als je het toevallig weet...

Jan
11 april 2014 om 21:39.
Klaartje zegt:
Goedemorgen Jan,

Dank voor je meedenken. Helaas heeft het niet het resultaat wat ik graag zou willen. Als ik op "geen kleur" klik, dan wordt alleen de achtergrond van het blad wit, maar de achtergrond van de tekst blijft zwart en de letters wit. Is er misschien nog een andere mogelijkheid?
Ik hoor graag.
Vr.gr.Klaartje
opslaan.JPG
12 april 2014 om 10:58.
Klaartje zegt:
Het is inmiddels opgelost, echter met véél omwegen. Dat zal niet de bedoeling zijn. Ik kan het niet eens uitleggen hóe ik dat heb gedaan.
Vr.gr. Klaartje
13 april 2014 om 13:52.
Jan.Koll zegt:
Nu ik je afbeelding zie wordt er veel duidelijk en daarom kom ik er nog even op terug want dit kan ook voor andere clubleden nuttige informatie zijn. Er is sprake van of een “Tekstmarkeringskleur” bij het Lettertype of van “Themakleuren” bij Alinea of zelfs van een combinatie van beide.

Ik hoop dat het plaatje hieronder duidelijk maakt wat ik bedoel.

h425.jpg

In de schermafdruk 1 is de tekst met violet gemarkeerd en in schermafdruk 2 is de alinea van een oranje (thema)kleur voorzien. Merk op dat bij tekstmarkering alleen de tekst zelf wordt gekleurd en dat bij alineakleuring de hele alinea wordt gekleurd. Merk ook op dat veranderingen in deze kleuren de tekstkleuren in principe niet automatisch mee veranderen.

Op grond van de schermafdruk, die je hierboven bijvoegde, is er in jouw geval sprake van een alinea themakleur want de kleur loopt onderin door waar geen tekst meer staat.

Jan
13 april 2014 om 15:21.
Klaartje zegt:
Blij met je uitleg. Ga dat vanavond eens rustig bekijken.
Ik werd in verwarring gebracht omdat ik meende dat "tekstkleur"
de letters zouden veranderen. Om hier van af te zijn, heb ik blad voor blad bewerkt. Wel omslachtig, maar dat blijkt, volgens jouw uitleg, toch beter te kunnen.
Bedankt.
vr.gr. Klaartje
14 april 2014 om 10:40.
Jan.Koll zegt:
Klaartje,

N.a.v. je bericht nog een kleine aanvulling:

Als je alles, dus op alle pagina's hetzelfde wilt behandelen om overal hetzelfde beeld van tekstkleur en pagina-achtergrondkleur en/of alineathema-kleur en/of tekstmarkeringskleur te krijgen kun je het best de cursor ergens in het tekstdocument zetten en “CTRL + A” indrukken. Daarmee selecteer je alles en kunt de zaak dan in één keer aanpassen. Let op: als je zo'n handeling wilt herhalen zul je de selectie opnieuw moeten doen, want die valt uit na de handeling

Als er (kleine) stukjes zijn die niet moeten veranderen kun je met behulp van slepen alleen hetgeen moet worden veranderd selecteren. Als je na zo'n selectie nog een ander stuk “erbij” wilt selecteren houdt je na het selecteergesleep de CTRL-toets ingedrukt en kunt een volgend en een volgend en een... stuk selecteren voor dezelfde opmaak, kijk maar:

6n06.jpg

Om het selecteren te vergemakkelijken heb ik meer dan één pagina zichtbaar gezet. Dat gebeurt bij het rode ovaal onderin de pagina door deze te schalen; in dit geval 3 pagina's zichtbaar bij 50%.

Overigens doe niet al te veel selecties tegelijk, want een kleine vergissing kost soms flink wat tijd om die te herstellen.

Jan
14 april 2014 om 14:40.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Office-Club?
Office-Club