Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Office-Club
Is het nu écht weg ???
Geplaatst op 22 juni 2014 om 11:39 door cnhvandijck
Gisteren spendeerde ik redelijk wat tijd aan een stuk tekst.
Ik werk met windows 7 en als tekstprogramma wordpad.
Toen ik het klaar had sloeg ik het eerst op , zoals ik altijd doe.
Daarna haalde ik de tekst weer eens op mijn scherm om er een paar verbeteringen in aan te brengen vóór ik deze als e-mail zou versturen.
Toen het zover was dat ik de gecorrigeerde tekst selecteerde ( blauw maken) drukte ik in plaats van Ctrl C , per ongeluk Ctrl V in.
Mijn tekst was weg en bleef weg.
Jammer van alle moeite die ik aan het stuk tekst spendeerde.
Kan iemand mij zeggen of mijn tekst echt weg is of dat er nog een trucje is om die terug te krijgen ?

Ik hoop op reacties.
Dank alvast.
8 reacties
Niekie zegt:
Standaard slaat Wordpad documenten op in de map "Documenten" in uw eigen gebruikers omgeving. Als u het leeg gemaakte document niet hebt opgeslagen, dan zou het gevulde dus daar moeten staan.

Maar ook als u Wordpad opent kunt u bij "Bestand"de laatst gebruikte documenten in de lijst zien.

Niek
22 juni 2014 om 12:22.
cnhvandijck zegt:
Helaas, mijn tekst staat ( volgens mij ) nergens meer.
Zal het dus opnieuw moeten doen.
Toch nog bedankt.
22 juni 2014 om 18:23.
tipa1 zegt:
Als je tekst per ongeluk wist kun je altijd naar ongedaan maken, dat is het pijltje naar links "zie afbeelding bij 2"
Maar als je het document al weer hebt afgesloten en de veranderingen opgeslagen dan is het helaas pindakaas.
image.jpg
22 juni 2014 om 21:59.
CDriessen zegt:
Backup gemaakt ?
Chris
23 juni 2014 om 06:00.
Marixius zegt:
Misschien een tip. Maak er een gewoonte van dat je je documenten altijd opslaat via "Opslaan als". Dat dwingt je om de naam van je document aan te passen (bijvoorbeeld door er een versienummer aan toe te voegen). Pas je de naam niet aan dan zal je de melding krijgen dat het bestand reeds bestaat met de vraag of je het al dan niet wilt vervangen. Bij gewoon "opslaan" zal het document worden opgeslagen in de laatste stand van bewerking. Dus heb je per ongeluk alle tekst gewist, dan sla je dus een leeg bestand op. Ook bij het afsluiten van Wordpad heb je niet goed opgelet, omdat je daar de vraag kreeg of de wijzigingen moesten worden opgeslagen. Had je daar nee geantwoord, dan had je de oude versie opnieuw kunnen openen. Door ja te antwoorden is dus het lege bestand teruggeschreven. Computers zijn harde leermeesters en doen exact wat je ze opdraagt, het blijft altijd opletten geblazen bij alles wat er mee doet. Meestal maak je deze fout maar één keer, want een bekend spreekwoord luidt: "Een ezel stoot zich in het algemeen niet tweemaal aan dezelfde steen".
24 juni 2014 om 09:10.
Jan.Koll zegt:

Er kan toch nog een optie zijn. Je had het ooit al opgeslagen en ik hoop dat je het "lege" document niet hebt opgeslagen maar alleen hebt verwijderd. In dat geval namelijk kun je proberen met het (gratis) Recuva van Piriform het weggegooide document te herstellen. Hier of hier kun je het downloaden. Recuva installeert in het Nederlands. Overigens kun je ook als je het verminkte document hebt opgeslagen proberen of er nog een exemplaar van het oorspronkelijke document aanwezig is Succes, Jan

24 juni 2014 om 13:12.
cnhvandijck zegt:
Beste raadgevers.
Dank voor al jullie adviezen. Ik heb , achteraf bezien , gewoon een stomme handeling uitgevoerd en daarmee mijn eerder gemaakte tekst VERWIJDERD en het blanco blad erná "ge-safe-'d.
Heb inmiddels mijn tekst opnieuw opgesteld en GOED weggezet.

Met vriendelijke groeten.
C.N.H. van Dijck
24 juni 2014 om 19:11.
Dirk Boom zegt:
Nog een tip voor de volgende keer: als je bestanden opslaat in de cloud (Onedrive), dan wordt daar aan versiebeheer gedaan. So wie sla ik documenten altijd tweemaal op.
9 juli 2014 om 11:32.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Office-Club?
Office-Club