Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Office-Club
Grafiek maken
Geplaatst op 31 juli 2014 om 17:59 door jaimita

Ik wil een grafiek maken van mijn energieverbruik. Werkte tot nu toe met works maar wil overgaan op open office. Waar kan ik wat cursussen hierover vinden of gebruiksaanwijzingen

3 reacties
Truus zegt:

Misschien zit Hier iets tussen 

31 juli 2014 om 20:23.
Niekie zegt:

Hier staat tie speciaal voor Calc. Openoffice heet dacht ik nu Libreoffice en het reken/calculerings programma heet Calc.

Hier het pdf document speciaal om grafieken te maken.

 

Niek

31 juli 2014 om 20:40.
Jan.Koll zegt:

Jaimita,

LibreOffice is geweldig! Tot voor kort gebruikte ik Microsoft Office 2010 naast Libreoffice. Op mijn nieuwe computer weigert Microsoft Office te activeren en moet ik een nieuwe licentie kopen, dat weiger ik dus want ik heb het ooit aangeschaft en zou dat om reden van een andere computer weer moeten doen. Dus ben ik volledig overgestapt op LibreOffice. Voor rekenprogramma doeleinden, dus in MS termen Excel, is LibreOffice zelfs superieur om zogenaamde .csv-bestanden (comma-separated-value) te openen. LO doet dat veel beter dan Excel.
LO is voortgekomen uit OpenOffice.org. Dat was een activiteit van SUN. SUN werd overgenomen door Oracle en toen kregen de programmeurs van OOo ruzie met Oracle omdat Oracle dingen van ze (vrijwilligers) verlangde die vooral de commerciëlere zaken van Oracle dienden. Ze zijn er toen uitgestapt en hebben The Document Foundation gestart. Overigens is OpenOffice inmiddels wat afgesplitst van Oracle en heet nu Apache OpenOffice. Veel extraatjes (add-ons) van OpenOffice kun je overigens ook met LO gebruiken.

De werking van Calc (MS equivalent Excel) is 99% vergelijkbaar (wat overigens ook geldt voor Writer > Word en Impress > PowerPoint). Bovendien wordt zelfs een krachtig relationeel database programma bijgeleverd, dat erg op MS Acces lijkt, alhoewel dat een programma is dat particulieren zelden zullen gebruiken.

Uitwisseling met MS Office is heel eenvoudig en desgewenst kun je alles in MS Office formaat opslaan (alhoewel MS Office tegenwoordig ook alles in LO- open-document-formaat kan openen).
 

LibreOffice downloaden en ook info er over vinden kun je het beste hier doen:

http://nl.libreoffice.org/
 

Als je dingen over LO wilt weten is aanmelden bij de mailgroep Users zeker aan te raden; ik ben er al heel wat jaren lid van. Dat kan via deze pagina: http://nl.libreoffice.org/ondersteuning/
 

Jan

1 augustus 2014 om 11:54.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Office-Club?
Office-Club