Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Office-Club
lettertype
Geplaatst op 26 september 2014 om 17:45 door cornelis9

Ik heb windows 8.1, ik heb denk ik een vreemde sytuatie , hoe kan dat?. In exel wil ik lijsen maken in kolommen, bij het veranderen van lettertype springt hij steeds terug naar calibri, ik heb in "celeigenschappen"bij lettertype  een ander type letter ingesteld even zo tekenstyl en punten. Toch verspringt het lettertype en punten in calibri. Ik hoop dat ik duidelijk ben! wie weet hoe ik dat kan vastzetten op de door mij gekozen lettertype.cornelis

5 reacties
tipa1 zegt:

Misschien heb je hier iets aan

http://office.microsoft.com/nl-nl/excel-help/het-standaardlettertype-in-excel-wijzigen-HP010342243.aspx

26 september 2014 om 17:55.
cornelis9 zegt:

Dank tipa1 ik ga dit proberen. ik was in de veronderstelling dat het te regelen was met  tabblad "celeigenschappen" zo zie je maar. cornelis

26 september 2014 om 18:28.
Niekie zegt:

Via het tabblad "celeigenschappen" verander je de eigenschappen van 1 cel, tenzij je de instellingen "doortrekt" naar meer cellen, of van tevoren meer cellen selecteert.

Niek

26 september 2014 om 22:26.
Jan.Koll zegt:

M.b.t. met instellen van lettertypen en grootten in Excel zijn er diverse mogelijkheden.

1. Eén cel. Cel selecteren en lettertype en grootte instellen bij Celeigenschappen.

2. Meer cellen. CTRL-toets ingedrukt houden en de aan te passen cellen (willekeurig in het werkblad) selecteren en via Celeeigenschappen het lettertype en de grootte aanpassen.

3. Bij aaneengesloten liggende cellen de cellen met behulp van slepen selecteren en weer Celeigenschappen etc.

4 . Alle cellen in een werkblad in het vakje boven 1 en naast A klikken om het hele werkblad te selecteren en weer Celeigenschappen etc.

5. Permanent een lettertype instellen, dus voor elk werkblad dat je (daarna) maakt de instructies op de afbeelding uitvoeren:

27-09-21014_Excel_lettertype.jpg

Bij 5 op de schermafdruk dus lettertype en grootte kiezen en na OK zal elk nieuw werkblad dat je start dat lettertype met die grootte vertonen....  Will je toch weer eens een ander dan staan de genoemde instelmogelijkheden tot je beschikking.

Het lettertye instellen kan ook via de menubalk > Menu Start, maar in dit geval lijkt mij dat Celeigenschappen verhaal handiger.

Jan

27 september 2014 om 13:48.
cornelis9 zegt:

Jan. Koll Ik dank U voor deze uiteenzetting waar ik goed uit de voeten kan. cornelis

28 september 2014 om 21:13.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Office-Club?
Office-Club