Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Office-Club
lettertype veranderen in email
Geplaatst op 10 december 2014 om 13:11 door hafego

In  Enter #66 wordt verteld hoe je het lettertype van jemail kunt veranderen. Je opent www.outlook.com en dan volgen de aanwijzingen.Echter als ik ingelogd heb staat mijn naam niet rechtsboven, maar in het midden beneden en geen tandwiel te vinden.Op een of andere manier kwam ik dan toch terecht bij opmaak, maar er zijn maar  lettertypes die ook nog eens veel op elkaar lijken. Ik zou graag een wat sierlijker lettertype hebben, of is dat niet mogelijk? Gr. Hannie

3 reacties
avatar
Ex-lid zegt:

In principe zijn alle letters, die in (C:)- Windows- Fonts staan, beschikbaar in e-mail. Je kunt ook gratis letters downloaden van internet en in de map Fonts zetten. Het nadeel is, dat anderen naar wie je mailt, die zelfde letter niet zien, als ze die letter zelf niet hebben.

De letters die in de map Fonts staan, zijn ook beschikbaar in andere programma's van Windows, waarin je lettertypen kunt kiezen (Paint, Word of b.v. OpenOffice).

10 december 2014 om 13:26.
Jan.Koll zegt:

Als je via je browser e-mailt - en dat www.outlook.com duidt daar op - is de keuze aan lettertypen zeer beperkt (zie de eerste afbeelding).  Wil je meer dan moet je via een e-mailclient programma als Windows Live Mail (onderdeel van Essentials, vinkjes laten staan bij wat je wilt hebben en de rest niet aanvinken) of Thunderbird (klik op de vet weergegeven programmanaam om het te downloaden) gaan mailen want dan staan alle in Windows aanwezige lettertypen ter beschikking.

Nog een waarschuwing:  het lettertype dat jij gebruikt bij het maken van de e-mail moet ook op de computer van dae ontvanger aanwezig zijn.  Zo niet dan kiest Windows zelf iets, wat er volgens Windows, op lijkt en is het beoogde effect volledig om zeep".

Jan

10-12-14-letters-outlook.com.jpgIn browser www.outlook.com

10-12-14-letters-thunderbird.jpg in Thunderbird

10-12-14-letters-WindowsLiveMail.jpgIn Windows Live Mail

Overigens had deze vraag wellicht beter gesteld kunnen worden bij de Club E-mail

 

10 december 2014 om 17:43.
hafego zegt:

Hartelijk dank voor jullie antwoorden. Nooit geweten dat er zoveel lettertypes zijn!

Sorry als het in de verkeerde rubriek is geplaatst. Was de eerste keer dat ik een vraag stelde. Zal beter opletten volgende keer. Gr Hannie

11 december 2014 om 09:24.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Office-Club?
Office-Club