Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Office-Club
Office bestand, DOCX, openen
Geplaatst op 12 december 2014 om 17:45 door moerbei

ik werk met wordstarter 2010

hoe kan ik een DOCX bestand openen. in Kladblok lukt het ook niet

alvast bedankt voor de altijd goede adviezen

 

3 reacties
Jan.Koll zegt:

Met het kladblok zal het zeker niet lukken dit te openen omdat er veel opmaakinfo in het bestand is opgenomen.  Het kaldblok laat dan een brij aan tekens zien die voor een gewoon mens onleesbaar is.

Je zou Wordpad (standaard bij Windows aanwezig t/m W7 bij Bureauaccessoires te vinden en bij W8 in het metrostartscherm op de pijlpunt linksonder klikken en dan bij Accessioires) kunnen gebruiken.

Het handigste is rechtsklikken op het te openen DOCX-bestand en dan kiezen voor "openen met".

Overigens zou het mijns inziens ook met dat Wordstarter moeten kunnen, waarvan hier (klik op hier) een gebruiksaanwijzing is te vinden.  Mocht het wel met Wordpad lukken maar wil je toch Word Starter blijven gebruiken kijk dan eens of het beschadigd is en herstel het. Kijk op deze pagina.

Overigns zou je - als je letterlijk alles wilt uitvoeren - eens kunnen overwegen het gratis maar zeer goede LibreOffice te downloaden en installeren.  Downloaden kan hier en als dat begint te downloaden kun je op de pagina die dan veschijnt het help-bestand downlaoden.  Dan eerst het programma installeren en daarna het help-bestand.  LibreOffice kan alle Microsoft Office bestanden openen en beschikbaar maken voor bewerken.

Jan

12 december 2014 om 19:40.
MaritaA zegt:

http://www.pepermunt.net/software/hoe-kan-ik-doc-docx-en-docm-openen.html

Lees bovenstaande eens, kan je het online in ieder geval openen en als pdf naar je pc downloaden. Ben je voorlopig geholpen, misschien?

12 december 2014 om 20:10.
Niekie zegt:

Het is een foutje in de koppeling aan de extensie van de bestanden denk ik. Halverwege dit verhaal staat de oplossing.

WordStarter moet gewoon Docx bestanden kunnen openen.

Alleen door een update van Microsoft zijn nu alle .docx bestanden gekoppelt aan het echte Word van Office en dat moet even terug gezet worden.

Niek

13 december 2014 om 00:09.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Office-Club?
Office-Club