Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Office-Club
Tekstverwerkingsprogramma
Geplaatst op 4 januari 2015 om 14:08 door cnhvandijck


Allereerst iedereen een voorspoedig 2015.

Nu mijn vraag:

Al heel lang tob ik met het feit dat ik (nog steeds) geen goed tekstverwerkingsprogramma op mijn pc heb.
Standaard staat daar wordpad op . Best een gebruikersvriendelijk en voor simpele doeleinden geschikt programma , maar met de grote handycap dat er geen AUTOMATISCHE spellingscorrectie bij zit.
Fouten in de tekst zie ik pas als ik de tekst b.v. naar mijn e-mailprogramma ( WLM )heb overgebracht.
Van daaruit kan ik dan e.e.a verbeteren.

Toen installeerde ik Libre Office , versie 4.2.6.3 maar daarmee tobben duizenden gebruikers met mij óók met de NIET automatisch aanwezige spellingcorrectie.  Heb al van alles geprobeerd om dat er WEL in te krijgen , maar helaas tot heden niet gelukt.
Heb dit programma vandaag van mijn PC verwijderd.
O, ja ik werk met Windows 7 Home premium. (64 bits ).
Nu is Libre office met een nieuwe versie gekomen , maar daar zit , voor zover ik kan zien , óók geen automatische spellingcorrectie in.

Is er nu nergens een gratis tekstverwerkingsprogramma te vinden waar WEL een automatische spellingcorrectie bij ingesloten zit ?
Wie het weet mag het zeggen en .....ik hoop natuurlijk dat iemand mij dat kan zeggen.
Dank alvast.

7 reacties
Jan.Koll zegt:

Wat versta je onder "automatische spellingcorrectie"?  Als je bedoelt dat typefouten automatisch moeten worden hersteld kan ik je geruststellen:  dat is er niet. En met reden, omdat je dan op zich correcte geschreven woorden door een ander woord zou kunnen gaan/laten vervangen. B.v. ik maak vaak eenzelfde typefout “gelden” i.p.v. “geleden”. Zou ik dat automatisch laten corrigeren (en dat kan, zie hierna) zal als ik “gelden” nodig heb dat worden omgezet in het dan ongewenste “geleden”.

Wat eventueel wel kan (met LibreOffice of het dure Microsoft Office) is bepaalde typefouten instellen voor automatische correctie bij het menu Extra > Opties voor autocorrectie. Die moet je dan per geval er inzetten bij het eerste tabblad vervangen.

LibreOffice is een geweldig goed office programma dat de vergelijking met werkelijk alle betaalde programma's ruimschoots kan doorstaan. In bepaalde gevallen kan LibreOffice meer dan Microsoft Office en dat nog gratis en voor niets ook. Ook is er ruimschoots ondersteuning en documentatie voorhanden. Zie hier voor LibreOffice in het Nederlands.

Jan

 

4 januari 2015 om 14:35.
cnhvandijck zegt:

Hallo Jan.

Wat ik bedoel is het volgende:

Als ik een stukje typ en ik maak ( in het Nederlands dan ) een tikfout waarbij het "woordenboek" het woord niet herkent , dan komt er ( in ieder geval bij mijn e-mailprogramma ) zo'n rood slangetje onder het verkeerd getypte woord.
Dan kan ik dat herkennen en vaak met een Rechter-muisklik op dat "foute "woord komt er dan een aantal mogeljkheden om dat woord dan te corrigeren.

Dát mis ik dus in Wordpad en in Libre office.

m.vr.gr.

Bert.
 

4 januari 2015 om 16:01.
r0n zegt:

Dat zit gewoon in LibreOffice hoor, je moet het alleen activeren en mogelijk op NL zetten .......

4 januari 2015 om 16:07.
avatar
Ex-lid zegt:

In OpenOffice (gratis) zit spellingcontrole.

4 januari 2015 om 16:22.
cnhvandijck zegt:

Dank aan de raadgevers.

Ik heb de nieuwste versie van Libre Office op mijn PC geïnstalleerd , uiteraard nadat ik de oude versie verwijderd had. Heb n.l ontdekt dat als je de oude er nog hebt staan , de nieuwe niet geïnstalleerd kan worden.....

Inderdaad staat er een spellingscorrectie in de nieuwste versie van Libre Office en ga ik dus vrolijk aan de slag met deze "nieuwe" tekstverwerker.

Nogmaals dank allemaal.


 

5 januari 2015 om 09:09.
r0n zegt:

Even een kleine kanttekening:

LibreOffice en OpenOffice zijn voor 99% gelijk aan elkaar, LibreOffice is niets anders dan een afsplitsing.

5 januari 2015 om 10:09.
Jan.Koll zegt:

Handiger is een update gewoon over het oude programma heen te installeren. LibreOffice (LO) verwijdert zelf eerst wat niet meer gebruikt hoeft te worden. Bij de installatie van de nieuwe elementen worden instellingen die jij maakt vast gehouden. Bij verwijderen van het programma en pas dan weer installeren raak je die kwijt en dat lijkt mij niet handig.

Talen kun je het beste via Extensiebeheer installeren (Menu Extra > Extensiebeheer). Als je update zoals hierboven is aangegeven zullen de talen die je hebt geïnstalleerd gewoon worden meegenomen. Als je eerst de-installeert en dan opnieuw installeert kan dat niet het geval zijn en moet je dat derhalve opnieuw doen als e.e.a. niet werkt.

Jan

5 januari 2015 om 17:58.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Office-Club?
Office-Club