Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Office-Club
Links in een Office document
Geplaatst op 27 januari 2015 om 21:13 door InekeVogel

Ik wil in een Office document (Publisher) een link maken naar een website. Dat lukt me wel, maar om die link te openen moet ik niet alleen klikken maar ook Ctlr indrukken. Is er een manier om dat te vermijden? En werkt dat dan ook in de PDF die ik daarvan maak? Helemaal mooi zou het zijn als er geen lijntje onder die link komt.

Het is de bedoeling dit document als mail te versturen (dus niet als bijlage). Moet ik er eigenlijk niet een Word bestand van maken? En werken die links - in de mail - dan ook op de eenvoudige manier?

Fijn als iemand mij kan helpen!

Ineke

 

4 reacties
Marixius zegt:

Een PDF-bestand zal altijd als bijlage worden verzonden.

Als je de tekst in een e-mail inclusief hyperlink wilt versturen, zal het mailprogamma HTML moeten ondersteunen. Een hyperlink zal echter altijd onderstreept worden weergegeven.

27 januari 2015 om 22:42.
Truus zegt:

Als je in publisher html kunt aanpassen , kan je 
HTML Code gebruiken om de onderstreping weg te halen

misschien is de opzet van een nieuwsbrief een goede oplossing? Zie Nieuwsbrief

27 januari 2015 om 23:05.
Marixius zegt:

De onderstreping weghalen is weliswaar technisch mogelijk, maar moet worden ontraden, omdat hiermee de herkenbaarheid van een link wordt weggenomen. Juist bij gebruik van links in een e-mail wordt de ontvanger vaak aangeraden om niet zomaar op een link te klikken en te controleren of het webadres wel correspondeert met de link in de tekst. Juist bij phisingmails wordt hiervan misbruik gemaakt en als een link in een mail niet meer als link herkenbaar is dan zou ik ook de afzender niet meer willen vertrouwen!

28 januari 2015 om 13:14.
InekeVogel zegt:

Dank voor de reacties. Het lijkt toch moeilijker te zijn dan ik in eerste instantie dacht. HTML (niet mee bekend) en veiligheid, nog maar eens nadenken of ik het op een andere manier moet doen.

Ineke

28 januari 2015 om 20:11.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Office-Club?
Office-Club