Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Office-Club
Word niet geactiveerd
Geplaatst op 14 juni 2015 om 18:54 door appelspoel

 

Goede avond.

Al meer dan een jaar werk ik met word 2013. Geen enkel probleem, tot gisteravond. Toen kreeg ik de mededeling " dit exemplaar van microsoft is niet geactiveerd". Ik probeerde de productcode te wijzigen, maar toen kwam de mededeling dat er al een versie van 64 bits opstond en dat dat niet samenging met de 32 bits versie.

Heeft iemand hier verstand van? En kan het kwaad als ik via het configuratiescherm het office 2013 verwijder en het er dan weer terug opzet? Ik hoop dat er een simpelere manier is.

Ik heb tijdens mijn vakantie op een andere computer wat geschreven (die had 32 bits) en dat hier thuis naar mijn eigen laptop overgezet. Kan dat de oorzaak zijn?

 

 

8 reacties
Dirk Boom zegt:

Het overzetten van een document kan niet de oorzaak zijn van de software-melding. Office 2013 is te verwijderen en opnieuw te installeren, eventueel via de microsoft-website als er een microsoft account is. Dat is geen ingewikkelde actie en documenten blijven bewaard, maar het kost tijd. Ik hoop daarom dat er betere suggesties komen om het probleem op te lossen.

14 juni 2015 om 20:39.
appelspoel zegt:

hallo, ik heb een wachtwoord voor microsoft...

maar ik zal maar even wachten om te zien of er nog meer suggesties komen. Op dit gebied ben ik nogal een leek.

14 juni 2015 om 20:51.
Niekie zegt:

Heb je de dvd van office 2013?  Plaats die en kies na het starten van de dvd "herstellen".

Meestal wordt de 32 bit versie gebruikt van Office (ook op 64 bit Windows), omdat de 64 bit versie nogal wat problemen gaf in het begin.

Als het goed is staat de productcode op een sticker op het doosje van de dvd van Office.   Ik neem aan dat het pakket maar op 1 pc in gesinstalleerd?

Ik kwam hier een site tegen met nuttige info over het probleem.

 

Niek

15 juni 2015 om 00:01.
appelspoel zegt:

Ik heb geen dvd, maar een doosje waarin een kaartje met de code inzit en een beschrijving hoe je het moet installeren.

Ik had, voor ik hier om raad vroeg, al het een en ander geprobeerd. Ook "herstellen" maar toen kwam dus de mededeling dat 62 en 32 bits niet samengingen! En ik het ene moest verwijderen, maar ik krijg er maar een te zien...

Het is ingewikkeld. Ik heb 2 van die doosjes. (er staat op voor welk apparaat ze zijn-) het ene is op een tablet (32 bits) geinstalleerd en het andere dus op de laptop ( 64 bits) Dat is allemaal bij aanschaf eral opgezet, en de doosjes zijn altijd apart opgeborgen.

Al anderhalf jaar geen enkel probleem gehad.

Die site die Niekie aangeeft heeft het volgens mij over het installeren zonder licentie, maar ik heb een licentie!

Word werkt overigens nog wel normaal. Er staat alleen een rode balk bovenin met de mededeling dat de activering mislukt is.

Ik kan office 2013 misschien toch het beste via het configuratiescherm verwijderen en dan volgens de instructies, die in het doosje zitten, weer downloaden.

Of weet iemand of dat problemen kan geven?

Mien 

15 juni 2015 om 11:35.
Freedom zegt:

Omdat jij een origineel Office 2013 programma hebt zou ik in dit geval gewoon gratis Microsof Nederland bellen op een gewoon telefoonnummer; 020-5001500. Leg daar je probleem uit!!

In jou geval kunnen alléén zij jou helpen met de activering.

Laat ons weten hoe dit opgelost wordt.

Soundman

 

15 juni 2015 om 11:50.
appelspoel zegt:

we gaan het proberen....je hoort nog!

15 juni 2015 om 11:53.
appelspoel zegt:

Hallo, Daar zijn we weer. Het probleem is opgelost, het raadsel niet.

Het was erg lastig en het duurde meer dan anderhalf uur eer ik weer "gewoon" word had. Er bleek een andere versie op mijn computer gekomen te zijn. "Word professional plus"  of zoiets. Die hebben ze verwijderd Daarna konden ze nog niet mijn "word" er terug opzetten want dat plus was in 64 bits. En kleine stukjes daarvan waren waarschijnlijk achter gebleven zodat hij de 32 bits niet nam . Ze hebben mijn computer gecontroleerd op virussen en malware. 2 malwares gevonden, maar dat kon het probleem niet zijn. (allemaal nog volgens de medewerker van Microsoft) Ze hebben wel alles geschoond en toen van mijn "word 2013 voor thuiswerkers en studenten" de 64 bits versie erop gezet. En geactiveerd! Dat kon zonder problemen en nu krijg ik dus geen foutmelding meer. Maar het is dus onbekend hoe dit kon. Ik hoop dat dit de eerste en laatste keer was.

Prettige middag nog allemaal. (en bedankt voor het meedenken en het doorgeven van het tel. nummer)

Mien. 

16 juni 2015 om 15:34.
Freedom zegt:

Graag gedaan en bedankt voor de terug koppeling.

 

Voor elke oplossing is er wel een probleem.

"Maar het hebben van de zaak is het einde van het vermaak"

Soundman

16 juni 2015 om 17:32.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Office-Club?
Office-Club