Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Pc en randapparatuur-Club
Email overzetten
Geplaatst op 22 januari 2016 om 18:03 door Niek1948

Goede avond
ga morgen mijn nieuwe computer installeren en nu is mijn vraag, ik heb n.l. mijn email adressen op een USB stick gezet, maar hoe kan ik nu deze adressen weer in mijn adressen boek krijgen. Ik heb nu Windows 10 en wil gewoon weer mijn email programma van mijn provider gebruiken.
hoor graag uw reaktie.
alvast dank!!
Niek

17 reacties
Niekie zegt:

Welk email programma gebruikte U? Providers verstrekken geen e-mail programma's. Wel een persoonlijk e-mail adres.
Maar was dat programma Microsoft Outlook, Windows Live Mail of iets anders?

Niek

22 januari 2016 om 19:02.
Niek1948 zegt:

Niekie
Ja juist een persoonlijk e-mail adres, sorry voor deze fout, maar mijn programma is windows mail, ik heb alles wel op een stick staan maar hoe krijg ik dat weer in windows 10
Niek

22 januari 2016 om 21:58.
Niekie zegt:

Windows mail was van Windows Vista. Weet u dat zeker?
Of bedoelt u Windows Live Mail?
Als de vraag duidelijk wordt gesteld, kan er vaak ook een duidelijk antwoord worden gegeven.

Maar als u op de juiste manier hebt geëxporteerd uit Windows Mail van Vista, kunt u ze weer importeren in Windows live Mail, of in de Mail app van Windows 10.
Hoe dat kan, wil ik u graag uitleggen, maar dan wil ik wel even heel juist weten, waaruit de adressen afkomstig zijn en welk email programma u gaat gebruiken op uw Windows 10 pc.
Anders zit ik hier straks 3 verschillende handleidingen te tikken.

Niek

22 januari 2016 om 22:22.
Niek1948 zegt:

O.k. Ik moet de p.c. Nog installeren nadat ik dat hebt gedaan laat ik even weten welk mailprogramma ik ga gebruiken, kan wel even duren hoor voordat ik de nieuwe p.c. Hebt geïnstalleerd maar kom hier op terug
groet
Niek

22 januari 2016 om 23:14.
Niekie zegt:

Als het goed is krijg je de pc met de pre instal van W10 erop. Je sluit alles aan en start hem op.
Na even krijg je mogelijk een keuze over het toetsenbord en de taal. Die staan standaard goed, als het ding in Nederland is gekocht.
Daarna wil Microsoft je overhalen om een account bij hen aan te maken of een account van hen te gebruiken om in te loggen, als je dat wilt, doe dat dan.
Maar kies je voor (ik wil dit niet doen) dan krijg je de keuze om een lokaal account aan te maken, zonder wachtwoord. (de ww velden laat je leeg).
Kies ook niet voor de express instellingen want dan weet Microsoft wat je morgen eet en hoe laat of je gaat slapen en welke worst je het lekkerst vindt en je wordt dan ook nog ongevraagd op reclame getrakteerd.
Verder wordt je overgehaald om de standaard apps van W10 te gaan gebruiken. Zelf vind ik de foto en mail app twee regelrechte rampen, maar doe een weloverwogen keuze. Die keuze is overigens niet definitief en kan je later aanpassen.

Niek

23 januari 2016 om 00:06.
Niek1948 zegt:

Nou inderdaad de W10 mail werkt als een oude krant, kan ik ook een ander email programma installeren op mijn w10 machine

23 januari 2016 om 13:51.
Niekie zegt:

Ja hoor dat kan. Download hier Windows Live Essentails (daar is Windows live Mail een onderdeel van). Kies welke onderdelen je wilt installeren, zodat je "oudercontrole" uit kunt vinken.
Je kunt er meerdere accounts in aanmaken.

Niek

23 januari 2016 om 14:41.
Niek1948 zegt:

O.k dat lijkt mij een beter idee dan de mail in W10, ga eens even proberen, ben nog lang niet thuis met w10, maar dat komt wel

23 januari 2016 om 14:59.
Niek1948 zegt:

Niekie
download Windows Essentials dat wil niet, waarom weet ik niet maar blijft steken, moet dan windows opnieuw opstarten staat er dan maar er wordt niets gedownload, andere vraag, waar kan ik het adresboek vinden van de mail app van W10, is deze er wel???

23 januari 2016 om 15:59.
Niekie zegt:

Ik denk dat je even geduld moet hebben. Windows 10 zal zich aan het updaten zijn, omdat zoiets altijd wat achter loopt met een nieuwe pc. Daarom vraagt de pc om een nieuwe opstart.
Essentials moet je gewoon kunnen downloaden.

Ik gebruik de mailapp zelf beslist niet, ( dus kan je even niet verder helpen) maar als je @outlook.com, @gmail.com of @hotmail.com account hebt en je meldt je daar aan, zullen de contactpersonen vanzelf verschijnen.
Die staan nl online bij Microsoft en Gmail.

Niek

23 januari 2016 om 17:20.
Niek1948 zegt:

O.k Niek
geduld is een schone zaak dus omdat alles nu nieuw is voor mij denk dat een nieuwe p.c direct doet wat je wil maar weet nu dat ik even geduld moet hebben, als ik er echt niet uitkom dat geef ik wel even een berichtje
alvast dank voor de adviezen
groet
Niek

23 januari 2016 om 18:08.
Niek1948 zegt:

Niekie
ik heb het voor elkaar hoor, ik gebruik nu Windows live mail en dat gaat prima, dus inderdaad met geduld kom je ver, maar bedankt voor je hulp in deze.
Met hartelijke groet
Niek

23 januari 2016 om 20:40.
Niekie zegt:

Graag gedaan.
Ik zou nog even hierheen wandelen: Configuratiescherm\Programma's\Standaardprogramma’s\Standaardprogramma’s instellen
En daar o.a. Windows Live Mail als standaard programma instellen, dan wordt je ook niet meer geplaagd door de mailapp.

Niek

24 januari 2016 om 00:37.
Niek1948 zegt:

O.K. goeie tip, ga ik even doen, bedankt
Niek

24 januari 2016 om 11:24.
Niek1948 zegt:

Niekie
Ik heb Windows Live Mail ingesteld als standaardprogramma, maar ik zie dat dan ook nog de mail app die dan ook de ontvangen mail weergeeft, klopt dat dan of moet ik mijn account van die mail app verwijderen omdat ik toch Windows Live Mail heb geinstalleerd , pffff allemaal vragen maar eens heb ik het onder controle toch??
Groet
Niek

24 januari 2016 om 22:07.
Niekie zegt:

Ja dat klopt.
Je wijst binnen Windows een standaard mail programma aan. Als je nu op een website op "contact" klikt of een andere "mail to" knop, dan opent zich nu WLM. Anders zou steeds de mail app geopend worden.

Als je mail nu binnenkomt en weg gaat via WLM, zou ik inderdaad het account in die mailapp weghalen.
Twee programma's op 1 pc gebruiken die dezelfde mail laten zien, lijkt mij verwarrend.

Niek

24 januari 2016 om 22:31.
Niek1948 zegt:

Ja dat weghalenwas ik van plan maar ik wist niet of dat kan zonder de account van Windows Live mail aan te tasten,goed dan ga ik de app mailaccount verwijderen.
voor de zoveelste keer Niekie bedankt
Groet
Niek

24 januari 2016 om 22:59.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Pc en randapparatuur-Club?
Pc en randapparatuur-Club