SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Pc en randapparatuur-Club
avatar
Versterking internet verbinding
Geplaatst op 23 februari 2016 om 20:21 door Ex-lid

Hallo daar,
Een poos geleden heb ik een apparaat gekocht bij de Aldi waarmee je de signaalsterkte kan versterken. Het lukt mij alleen niet om dit apparaat te installeren op mijn laptop. Wie kan mij daar mee helpen?
vr.gr. Lies

2 reacties
Niekie zegt:

Ik zou contact opnemen met PCHulp aan huis van Seniorweb, want zo zonder merk en type kan dat via de club niet geregeld worden.

Niek

23 februari 2016 om 22:05.
Dirk Boom zegt:

Is het de repeater waarover in dit hulpforum discussie wordt gevoerd? Misschien lukt het m.b.v. de link. Ik lees wel dat het succes met deze repeater wisselend is.

Mocht het niet lukken, dan zou ik naar een alternatieve repeater kijken. Daarbij ga ik ervanuit dat geen signaalversterker wordt bedoeld maar een signaalverlenger (zie mijn uitleg).
Uitleg: een eenvoudige repeater verlengt het bereik van het signaal en halveert de snelheid (hoeft geen bezwaar te zijn). De repeater moet zich bevinden op een plek waar het signaal nog goed is want een slecht signaal wordt nooit beter, slechts het bereik wordt vergroot.
De wat duurdere repeater werkt via het lichtnet. Dan vervalt de opmerking betr. de plek waar hij moet hangen en het zijn dan twee apparaatjes: 1 bij het modem, 1 elders.
Er zijn er ook met dual band, dan wordt de snelheid niet gehalveerd maar het modem moet dit wel ondersteunen.
Ik heb zelf eerst een eenvoudige repeater van Fritz gebruikt, deed het goed maar viel wel eens uit (dan: uit het stopcontact en weer erin). Ik heb nu een type van Fritz dat via het lichtnet werkt. Die is duurder maar stabieler. Ik heb vrij snel internet, daardoor is het snelheidsverlies geen bezwaar.
Beide repeaters waren simpel te installeren.

23 februari 2016 om 23:48.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Pc en randapparatuur-Club?
Pc en randapparatuur-Club