Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Pc en randapparatuur-Club
weer een vraag over mijn printer
Geplaatst op 25 september 2016 om 12:36 door anne98noesch

Goedemiddag Dames en Heren, hier ben ik weer met een vraag over mijn printer. Vorige week was ik vergeten om na het installeren van mijn nieuwe computer mijn hardware te installeren, vandaar dat hij het toen niet deed. Heb op advies hardware geïnstalleerd. Daarna heeft hij gefunctioneerd zoals het behoord. Nu zit ik weer dat ik iets van SeniorWeb uit wil printen en krijg ik weer de melding dat mijn printer "off line" is, terwijl hij hier naast mij aan staat.
Als ik bij mijn instellingen kijk staat hij wel genoemd maar is niet te activeren. Wat is er nu weer aan de hand?. Het gaat om een HP Envy 5530.

21 reacties
Dirk Boom zegt:

De printer werkt waarschijnlijk via wifi. Zo'n printer gaat na een tijdje in de spaarstand. Als je wilt gaan printen, dan wordt hij door de computer via wifi geactiveerd. Dan kan een paar seconden duren maar soms lukt het niet.
Als het niet lukt, zet dan de printer eens helemaal uit, en start hem daarna opnieuw op. Hij maakt dan opnieuw contact met wifi.

25 september 2016 om 15:33.
anne98noesch zegt:

Goedemiddag, ik heb alles opnieuw ingevoerd, maar op mijn pc blijft hij aangeven off line . WiFi verbinding werkt, lampje brand, knippert niet. Heb een kabel aan gesloten , maar geeft onmiddellijk aan dat er een storing is veroorzaakt, dus die heb ik weer verwijderd. Vorige week heb ik precies hetzelfde gehad, moest toen op advies een programma bij HP downloaden en installeren, waarna het allemaal weer werkte. Maar dat hoeft toch niet iedere keer te gebeuren als ik iets wil printen?

25 september 2016 om 16:13.
Dirk Boom zegt:

Een printer wordt vanuit een PC gebruikt óf via wifi óf via een kabeltje, het zijn verschillende instellingen. Maar een storingsbericht is ongewoon (wat was het bericht eigenlijk?).
Het advies betr. downloaden van drivers bij HP was OK en het heeft ook gewerkt, dus er is iets anders aan de hand.
Bijv: het kanaal dat het modem voor wifi gebruikt kan verstoord worden door andere modems op hetzelfde kanaal.
De printer kan ook simpelweg defect zijn. Waarschijnlijk zit er nog garantie op.

25 september 2016 om 17:07.
anne98noesch zegt:

Hier ben ik nogmaals. Ik heb via HP nogmaals de drivers en software erop gezet en geprobeerd, maar niets doet het. Nu heb ik via mijn iPad geprobeerd om hetzelfde onderwerp uit te printen en die doet het wel. Aan mijn WiFi ligt het dus niet. Ik ga er dus vanuit dat de printer niet goed meer is. Ik heb hem in januari van dit jaar aangeschaft via Bol.com. Dus zit er niets anders op dan hem terug te sturen, hoewel het via mijn iPad wel lukt, dat is het vreemde ervan.
Hier moet ik even een nachtje over slapen, want dit gaat mij boven mijn pet.
Maar ik ben u in ieder geval dankbaar voor het meedenken en adviseren.
Prettige voortzetting van de zondag, groeten Anneke

25 september 2016 om 17:27.
Dirk Boom zegt:

Hm, lastig probleempje.
Als printen op dezelfde wifi-printer via de iPad wel lukt en via de PC niet, dan ligt het niet aan de hardware van de printer maar aan de PC of aan de HP-driver op die PC (welke windowsversie was het ook alweer?). In dat geval zal eenzelfde nieuwe printer geen oplossing zijn.
Misschien is de PC niet helemaal schoon en moeten oudere versies van de drivers en/of de software er even goed afgehaald worden alvorens ze vernieuwd worden.
Het kan natuurlijk ook zijn dat HP slechte software heeft gebouwd. In dat geval zou ik bij de leverancier opteren voor een printer van een ander type en/of een ander merk.
Is HP zelf al gebeld?

25 september 2016 om 17:39.
anne98noesch zegt:

Ik werk met Windows 10 plus de verjaardags update . Is het voor mij als leek te doen om alle vorige software en drivers van HP eraf te halen, dus ook die van ong. 10 dagen geleden? . Als dat mogelijk is dan is dat nog uit te proberen!.
Op hoop van zegen dan maar. Groeten Anneke

25 september 2016 om 18:16.
Niekie zegt:

Ga eens via deze weg: "" Configuratiescherm\Hardware en geluiden"" en klik daar op "printer toevoegen".
Als u daar geen printer ziet laat dan zoeken naar een "netwerkprinter".
Als de printer zichtbaar is klik je erop en stelt hem in als standaard printer.
En 1 maal installeren van de software moet voldoende zijn.
Is in het afdruk menu wel de juiste printer geselecteerd?

Niek

25 september 2016 om 21:33.
Cees-1946 zegt:

Mevr. Anne @I k heb hier een Hp printer staan officejet 4620. Aangeschaft om draadloos te printen. Vanaf de aanschaf heb ik problemen gehad. Probleem werd uit/eindelijk ongedaan gemaakt om een kabel te gaan gebruiken. Mjjn systeembeheerder heeft opgemerkt, dat pc/veilig van provider Kpn geen up/dates door liet voor de Hp/printer. Dit abonnement is opgezegd toen werkte het wel om draadloos te printen. Dan is nu mijn situatie weer anders om draadloos te printen. Het pakt nu weer niet en gewoon copyeren (nw-inkt erin) is ook niet in orde. Draadloos printen zal binnenkort wel weer gaan veranderen met een kabel. Jeffrey heb ik er over ge informeert en zal dit voor mij wel gaan verbeteren. Nadat Windows-10 voor de 2e keer is ge installeerd ivm pc problemen en originele Hp inkt in de printer is gedaan, dan ga je er vanuit dat dit in orde is. Volgens mijn systeembeheerder is er iets wat niet goed werkt en daardoor problemen op kan leveren. Deze printer is een paar jaar oud en wordt weinig gebruikt.. Komende tijd, komt Jeffrey om deze ontstaande situatie te gaan verbeteren met of zonder kabel. Het is vervelend wanneer draadloos-printen wel of niet werkt. .

26 september 2016 om 09:16.
Debbieved zegt:

Misschien is het probleem veel groter dan een offline printer. Maar eens in de zoveel tijd gaat mijn Epson printer ook, zonder aanwijsbare reden, offline.
Het heeft mij heel veel hoofdbrekens gekost om uit te vogelen hoe ik het kan oplossen.
Maar als het tegenwoordig weer gebeurt dan reset in de router via de knop of haal hem een poosje van de stroom . Dan kan ik weer printen.
Henny

26 september 2016 om 10:42.
Cees-1946 zegt:

@, Alleen maar een prettige bijkomstigheid, om te weten, wat gedaan moet worden om te kunnen printen. Het is electronica en dan wel printen dan weer niet. Heel vervelend en vooral om afhankelijk te moeten zijn van anderen. Wel is het heel positief, dat er ook via S/w heel veel goede hulp geboden wordt.!!! Daarvoor mijn dank.

26 september 2016 om 11:36.
anne98noesch zegt:

goedemorgen, ik wil even reageren op alle adviezen die ik heb gekregen. Ik heb geprobeerd om te doen wat Niekie mij heeft geschreven, maar weer zonder resultaat. Heb dus de daar in de lijst genoemde printer toegevoegd, maar kon ook met een andere naam zelfs de proefpagina niet printen, kreeg een foutmelding. Heb hem dus weer verwijderd. Ik heb nu via een omweg (knippie) een kopie gemaakt van mijn printer instellingen. Ik hoop dat ik het op deze manier mee kan zenden. Anders zal ik met computer en printer naar een zaak toe moeten die mij uit de problemen kan helpen. Ik weet niet wat ik nu nog kan doen.
Ik dank alle meedenkers hartelijk voor hun inzet, groeten Anneke

Knipselafdruk.JPG
26 september 2016 om 12:06.
Cees-1946 zegt:

Mevr, Anneke @, Uit ervaring heb ik onder vonden, dat het mij niks opgeleverd heeft om met mijn printer naar de winkel te gaan. Daar werkte het draadloos printen dus wel en thuis niet. De provider in de winkel is anders. Pc/hulp aan huis via S/w. kan een optie zijn.

26 september 2016 om 12:43.
Niekie zegt:
Windows weet dat de printer er is, het zegt alleen dat tie offline is.
Weet u zeker dat de printer via wifi verbinding maakt met uw eigen router?
En wat is de afstand tussen de router en de printer?

Niek
26 september 2016 om 15:25.
anne98noesch zegt:

De afstand is 1 meter ong. Het blauwe lampje brand constant, niet knipperend. Nu weet ik dat in Windows 10 ook WiFi aanwezig is, zou dat elkaar in de weg zitten? Het is maar een gedachten spinsel van mij, maar je gaat aan de gekste dingen denken.

26 september 2016 om 15:41.
anne98noesch zegt:

Zal ik proberen om via een foto het testrapport van mijn printer als bijlage mee te sturen, want ik kan niets op de printer doen, dan maar eventueel via deze omweg dan.

26 september 2016 om 15:50.
anne98noesch zegt:

ik heb nogmaals geprobeerd om via de printer iets van SeniorWeb op mijn computer uit te printen, ik krijg dan te zien wat ik wil printen, maar als ik dan printen aanklik dan krijg ik de waarschuwing "de printer is off line."

26 september 2016 om 15:54.
Truus zegt:

Kan het zijn dat print to pdf als laatste gebruikt is? Stel dan de hp printer opnieuw als standaard printer in

26 september 2016 om 15:55.
HelmaB zegt:

@Anneke...
Ik heb sinds een aantal weken dezelfde printer; ingesteld als Netwerkprinter met Wi-Fi.
Heb geen Windows 10, maar Windows 7 Pro.
Je ziet dus het blauwe Wi-Fi lampje branden; lees ik net.
Als ik daar op druk (of via het schermpje op het Wi-Fi symbool),
krijg ik een ingevuld "Samenvatting Draadloos" lijstje te zien.
IP-adres: ....
Netwerknaam: ....
MAC:....
Hostnaam:....
Bonjour-naam: HP ENVY 5530 series [84047D]

26 september 2016 om 15:55.
anne98noesch zegt:

zojuist foto genomen van uitdraai printer, sluit hem hierbij in. Groeten Anneke

P9260001.JPG
26 september 2016 om 16:27.
Niekie zegt:

Het vreemde is dat ik daar zie staan: " 40 verbroken verbindingen".
De rest is allemaal in orde.
Oke.
Als je iets wilt uitprinten, zie je rechtsonder op de taakbalk (in het systeemvak) een printer icoon verschijnen.
Klik daar eens dubbel op met links. Dan komt het afdruk schermpje van de printer in beeld.
Zet de printer via een van de menu keuzes (printer) eens "online" in plaats van "offline".
Dan moet het weer werken.
(Het vinkje weghalen voor "de printer offline gebruiken" .

Je kunt dit scherm ook vinden door in het configuratiescherm bij printers op de bewuste printer dubbel te klikken met links.

Niek

26 september 2016 om 17:38.
anne98noesch zegt:

Goedemiddag, ik wil u hartelijk danken voor uw inzet om mij uit de problemen te helpen. Ik ben weer de hele ochtend bezig geweest en heb de printer in de fabrieksstand terug gezet en heb alles opnieuw ingevoerd. Na het weer niet te doen heb ik de printer niet meer op Wifi gezet, maar heb hem aangesloten met een kabel. Nu werkt hij wel, het was niet mijn bedoeling, maar ik kan hem nu tenminste gebruiken. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er op den duur moedeloos van werd en boos dat het niet wilde lukken. Maar hoera , ik ben er nu klaar mee en kan weer aan wat anders gaan denken. Nogmaals bedankt en groeten van Anneke.

27 september 2016 om 16:58.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Pc en randapparatuur-Club?
Pc en randapparatuur-Club