SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Pc en randapparatuur-Club
tweede beeldscherm aan laptop instellen
Geplaatst op 12 februari 2017 om 14:01 door Annelise H

Ik heb een tweede beeldscherm aan mijn HP Pavilion x2 laptop verbonden. Ik krijg op beide schermen beeld, maar ik wil op beide schermen een verschillend beeld. Ik heb nr 1 aan de laptop toegekend, en nr 2 aan het losse scherm. Verder kan ik kiezen uit alleen pc, alleen 2e scherm, uitbreiden en dupliceren. Met uitbreiden of dupliceren wil ik bereiken dat bv een brief die geopend is op scherm 2, op scherm 1 gewijzigd kan worden, maar dat lukt niet.
Met de stand uitbreiden heb ik wel het bureaublad op nr 2, maar krijg daar niets geopend, als ik de muis op scherm 2 op bv Word zet wordt op scherm 1 Word geopend maar ik zie niets op scherm 2. Ik zie o beide schermen de muis.
Met de stand dupliceren werkt de muis op beide schermen tegelijkertijd, wat mij logisch lijkt. Wat moet er nog ingesteld worden?

4 reacties
Niekie zegt:

Ik denk niet zo veel, maar u kunt toch een geopend document aan de boven rand "vastpakken" met de linker muis knop en naar het andere scherm "slepen".
(Dan moet de functie "dupliceren" niet aan staan.)

Niek

12 februari 2017 om 14:47.
Annelise H zegt:

Ik kan wel een document van het ene naar het andere scherm slepen, op de stand uitbreiden, maar ik krijg altijd maar 1 document, ik kan het niet openen op twee schermen tegelijkertijd!

12 februari 2017 om 14:58.
Dirk Boom zegt:

De betr. instellingen zijn vooral bedoeld voor het gebruiken van een beamer.
De instelling 'dupliceren' leidt ertoe dat op beide schermen hetzelfde is te zien. Dus een geopend document is dan op twee schermen te zien en te bewerken.
Dat is ook te bereiken op 1 scherm, dit kun je splitsen in twee delen, waarbij er links iets anders is te zien als rechts; hetzelfde links en rechts kan ook.
Moet er echts iets verschillends op 2 schermen kunnen gebeuren, dan is er misschien een hulpprogramma nodig. Via Google vond ik dit voorbeeld.
Je kunt ook meerdere bureaubladen instellen: klik eens op de taakbalk op het 'vierkantje met 2 oortjes', rechtsonder staat dan de mogelijkheid '+ Nieuw bureaublad'. Ik weet niet of je dan per scherm een verschillend bureaublad kunt weergeven maar het is te proberen.

12 februari 2017 om 15:16.
Annelise H zegt:

Dit had ik al gezien, 1 en 2 waren ingesteld.
Wat me nu wel lukt, is een kopie maken van een document en beide op het hoofdscherm openen en 1 ervan naar scherm2 slepen, en dan op scherm1 het andere bewerken. Maar ik heb het idee dat dat niet de juiste manier is.
Eigenlijk wil ik een website voor een club bijwerken, via 2 schermen.

12 februari 2017 om 15:28.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Pc en randapparatuur-Club?
Pc en randapparatuur-Club