Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Pc en randapparatuur-Club
Propleem met draadloos foto's afdrukken
Geplaatst op 5 december 2013 om 16:32 door Cohe
Ik heb sinds enkele maanden een HP Photosmart 6520 printer aangeschaft om onder andere mooie foto's mee af te kunnen drukken. Ik heb die printer "draadloos" aangesloten zodat ik ook vanaf Ipad kan printen. Tekst afdrukken gaat prima tot maximaal 4 pagina's. Als ik meer pagina's af wil drukken krijg ik de foutmelding dat de printer het bestand niet kan afdrukken. Als ik een foto af wil drukken krijg ik vage strepen en vegen over de foto's. Sluit ik de printer bedraad aan dan worden zowel de foto's perfect afgedrukt alsook een tekst van 10 pagina's is dan geen probleem. Zijn de bestanden misschien te groot om draadloos af te kunnen drukken ???? Wie heeft hier ervaring mee en kan mij helpen? Cohe.
6 reacties
Cohe zegt:
Aanvullende informatie m.b.t. bovenstaand bericht:
Ik ben nog vergeten te vertellen dat ik op mijn nieuwe PC Windows 8.1 heb geinstalleerd.

Met vriendelijke groet, Cohe
5 december 2013 om 16:42.
MaritaA zegt:
Kennelijk heeft u nog garantie en daarmee recht op gratis hulp van HP.
U kunt hen bellen en dan wordt er een afspraak gemaakt, zo dat iemand via Log me In Rescue, op uw pc inlogt en kijkt wat er aan de hand is en indien nodig in orde maakt.
Weet u zeker dat u de juiste en de laatste drivers heeft?
5 december 2013 om 22:04.
Marixius zegt:
Wat bedoel je precies met bedraad? Is dit een ethernetverbinding van je printer met je netwerk, of bedoel je hiermee dat je printer via een USB kabel met je PC is verbonden?
Heb je op de PC de printersoftware als USB printer geïnstalleerd of als WiFi printer. Gaat het printen vanaf de iPad wel probleemloos, of zijn de printproblemen er alleen als je vanaf de PC draadloos print?
Zelf denk ik aan een onjuiste installatie van de printersoftware op de PC.
Bij HP is een hulpprogramma te downloaden dat HP Print en Scan doctor heet, die kan je installatie op de PC controleren en eventueel correcties aanbrengen.

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?cc=nl&lc=nl&dlc=nl&docname=c03287492
6 december 2013 om 17:59.
MaritaA zegt:
Voor Marixius,
Bovenstaande door u vermeldde link is aanklikbaar te maken, zoals beschreven in de handleiding voor clubs (geplaatst bij documenten)
MaritaA (beheerder)
7 december 2013 om 10:57.
Cohe zegt:
Beste Marita en Marixius,
Bedankt voor jullie reacties. Ik had de printer als Wifi printer geinstalleerd maar dat werkt niet correct. Vanaf de Ipad kan ik prima documenten afdrukken maar dat zijn meestal maar 1 of 2 blz. Vanaf de PC gaat dat ook prima als de bestanden maar niet te groot zijn. Ik heb volgens HP Print en scan doktor de nieuwste drivers dus daar ligt het ook niet aan. Omdat op mijn oude PC printen totaal geen problemen op leverde heb ik inmiddels de printer via een USB kabel op mijn nieuwe PC aangesloten en dan zijn alle problemen die ik had met "draadloos" verdwenen. Het nadeel is dat ik nu niet vanaf mijn Ipad rechtstreeks kan printen maar dat is eenvoudig op te lossen door de printer even om te zetten naar "draadloos printen". Geen ideale oplossing maar ik doe het er mee. NB: Ik heb nog geinformeerd bij Dixons waar ik de printer gekocht heb en die zeggen: "Draadloos printen is goed voor kleine bestandjes/documentjes maar niet voor foto's met veel pixels".
7 december 2013 om 11:11.
MaritaA zegt:
Dank voor je terugkoppeling.
Alleen de opmerking van Dixons heb ik mijn twijfels over.
Denk nog even na over de gratis hulp van HP, als je nog in de garantie zit.
7 december 2013 om 11:37.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Pc en randapparatuur-Club?
Pc en randapparatuur-Club