Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Pc en randapparatuur-Club
avatar
Microsoft Office 365
Geplaatst op 6 maart 2017 om 13:55 door Ex-lid

Via een aanbieding kan ik bovenstaand programma aanschaffen en aangezien 2007 binnenkort wordt opgeheven neig ik er naar dit te kopen maar na een jaar moet je weer betalen. Weet iemand hoeveel dit is en hoe het programma werkt?

8 reacties
Debbieved zegt:

Ik had/heb nog niet gelezen dat 2007 zal worden opgeheven. Lijkt mij ook vreemd, want dat is een gekocht programma. Volgens mij zijn er mensen die zelfs 2003 nog gebruiken.
Deze programma's worden niet ge-updatet, maar ik denk dat je ze gewoon kunt blijven gebruiken.
Dit gezegd hebbende, ik gebruik Office 365 al 2 jaar. Er zijn verschillende versies, voor 1 of voor meerdere pc's. Ikzelf heb de versie voor 5 pc's en gebruik die samen met mijn man, mijn kleindochter en een schoonzus. In principe heb ik dus zelfs nog 1 versie over.
Je kunt deze kopen via internet of via een winkel.
Wat je koopt is alleen de licentie, Office zelf moet je downloaden via internet.
Het programma wordt ge-updatet zodra ze weer wat nieuws bedacht hebben en de licentie geldt, zoals gezegd voor een heel jaar.
Er zijn diverse opties op internet om deze sleutel/licentie aan te schaffen, ga op zoek naar de goedkoopste. Tik daarvoor gewoon in bij Google 'goedkoopste office 365' en je krijgt verschillende prijzen. Microsoft zelf is zeker niet de voordeligste.
Het installeren is niet moeilijk, je krijgt een stap voor stap handleiding.
Succes, Henny

6 maart 2017 om 14:15.
Dirk Boom zegt:

Er zijn meerdere versies, de uitgebreide geldt voor max 5 PC's + 5 mobiele apparaten. Dat is incl. 1 TB bij opslagruimte op Onedrive. Het kost ca 90 per jaar (er zijn goedkopere aanbiedingen). Voor dat bedrag krijg je echt iets: de software is zeer compleet, wordt permanent bijgewerkt, en een cloudruimte van 1 TB is riant.

Office 365 kan dus op meerdere apparaten en die behoeven niet van dezelfde persoon te zijn, d.w.z. je kunt anderen toestaan om het te installeren. Een andere gebruiker krijgt 1 TB aan (eigen) Onedrive ruimte. Bij dezelfde gebruiker op meerdere apparaten blijft het uiteraard 1 GB.

Wie niet meerdere apparaten heeft, kan dus goedkoop uit zijn als het gebruik wordt gedeeld met anderen. In mijn huis staat het op 3 PC's en 2 smartphones en het betreft 2 microsoft-accounts. Op de tablets kan het ook maar daar heb ik een zakelijke account voor Office 365.
Wat is Office 365: het is gewoon Office (Word, Excel, Powerpoint, Outlook, en meer), met als verschil de gebruiksmogelijkheid op meerdere apparaten en door meerdere gebruikers, het geregeld bijwerken (dus het veroudert niet), en de extra opslagruimte.
Kijk voor het hele verhaal even op de microsoft website.

6 maart 2017 om 14:17.
avatar
Ex-lid zegt:

Hartelijk dank voor de uitgebreide antwoorden
Ik begrijp van Henny dat ik mijn huidige Office 2007 gewoon kan blijven gebruiken. Ik gebruik alleen Word en kan ik dat zonder problemen blijven doen ook als de updates stroppen?
Groet
Sjaak

6 maart 2017 om 14:53.
Debbieved zegt:

Zoals gezegd, ik heb zelf Office 2007 niet, maar volgens mij zijn er anderen in deze groep die daarmee werken.?? Die zouden je dus beter antwoord kunnen geven.
Ik lees wel bij Google dat er (soms?) problemen zijn met de combinatie 2007 en Wi10.

Net als Dirk ben ik tevreden over Office 365, maar als je alleen maar Word gebruikt zou je ook naar gratis alternatieven kunnen kijken, zoals bijvoorbeeld Open Office.
Hiermee heb ik zelf geen ervaring.

-Dirk, weer een mooie demonstratie van wat er gebeurt als SW niet snel is.
Henny

6 maart 2017 om 15:38.
avatar
Ex-lid zegt:

Dank je Henny voor je antwoord. Ik schaf voorlopig maar niets aan en kan altijd naar iets anders uitkijken.
Overigens is het plaatsen van 2x mijn antwoord ontstaan omdat volgens SW de eerste keer mislukt was,
Groet
Sjaak

6 maart 2017 om 17:13.
Dirk Boom zegt:

Office dus ook Word blijft werken maar de ondersteuning vervalt in de loop van 2017. Er komen dan o.a. geen veiligheidsupdates meer. Kijk hiervoor even bij Microsoft.
Geleidelijk kan het vaker gebeuren dat een bestand uit een nieuwere versie niet goed te gebruiken is.
De gratis alternatieven Libre Office en Open Office zijn goed maar niet zo goed als Office. Bij eenvoudig gebruik echter is het voldoende.

Het 2x plaatsen van het antwoord komt helaas omdat de site niet goed werkt. Het wordt uiteindelijk wel geplaatst maar ondertussen is er al een extra keer op 'plaatsen' geklikt.

6 maart 2017 om 17:45.
avatar
Ex-lid zegt:

Bedankt Dirk. Ik kijk het nog even aan en kan altijd nog overschakelen. Bij het aanklikken van bijvoorbeeld een link in de nieuwsbrief lukt ook niet altijd vlekkeloos. Het duurt heel lang voordat je een verbinding krijgt of helemaal niet. We doen het er maar mee
Groet
Sjaak

6 maart 2017 om 19:48.
Dirk Boom zegt:

Klopt Sjaak, veranderen is wel verstandig maar heeft absoluut geen haast.

7 maart 2017 om 00:23.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Pc en randapparatuur-Club?
Pc en randapparatuur-Club