SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Pc en randapparatuur-Club
wel of geen nieuwe printer nodig?
Geplaatst op 11 oktober 2017 om 20:14 door henk0605

Sinds 3,5 jaar gebruik ik een Canon all-in-one printer, type MG6450. Er zijn ca. 80 a 90 printjes per maand mee gemaakt. De inkttanks heb ik gekocht via de inktpatroonshop (nav een advertentie in Seniorweb), later bij Action (?). De laatste tijd zijn van de afdrukken de letters niet allemaal even scherp. De ene regel is beter dan de andere. Woorden van een regel kunnen verschillen van woorden in dezelfde regel. Allemaal volstrekt willekeurig zo lijkt het.
Ik heb de aanbevolen onderhoudsmaatregelen afgewerkt van de spuitopeningen t/m dieptereiniging en uitlijnen van de printkop. Zonder noemenswaardig resultaat. In het configuratiescherm is de Canonprinter ook de "standaard"printer. De afdrukkwaliteit staat op "hoog".
(Opvallend is dat bij een printje dat ik heb gemaakt van een bijlage die ik via de mail ontving de letters er wel goed uitzagen.)
Heeft iemand een suggestie met een oplossing? Of is het simpel: nieuwe kopen?

30 reacties
Dirk Boom zegt:

Kan het gebruikte papier een oorzaak zijn?
Ook werkt een cartridge soms niet goed.

Ik heb zelf met een (Canon) printer gehad dat de letters alle niet meer goed waren en ook niet in orde waren te krijgen. Ik heb toen een nieuwe printer gekocht (je betaalt meer voor cartridges dan voor een printer).

11 oktober 2017 om 20:24.
r0n zegt:

Zijn er soms oude drivers van voorgaande Windows versies in gebruik?
Controleer of er nieuwere zijn.......

11 oktober 2017 om 20:33.
henk0605 zegt:

Ik gebruik altijd hetzelfde papier. Wellicht zou het aan de cartridge kunnen liggen. In de printjes die ik heb gemaakt bij de test is te zien dat de afkorting PGBK er een tikje dubbel uitziet.
het raster dat daarnaast wordt afgebeeld 15 rijtjes hoog, 32 kolommetjes breed, zijn de verticale lijntjes boven- en onderaan scherp, maar op rij 2 t/m 14 dubbel zijn.
De cartridge zit er nog maar net in. Als ik die vervang kan ik 'm later niet terugplaatsen denk ik, vanwege verdroging. Bij de vorige cartridge had ik het probleem ook al. Dus aanschaf nieuwe lijkt voor de hand te liggen. Ik zou dan toch weer voor Canon gaan, vanwege de bekendheid met het merk en de bediening.

11 oktober 2017 om 20:36.
henk0605 zegt:

Goede tip, ga ik naar kijken.

11 oktober 2017 om 20:37.
henk0605 zegt:

De op internet beschikbare drivers zijn gelijk aan wat er al op de pc is geïnstalleerd. Voor de zekerheid toch nu opnieuw gedaan. Zonder resultaat helaas. Hetzelfde onregelmatige beeld als ik in mijn eerste bericht aangaf.

12 oktober 2017 om 00:34.
Cees-1946 zegt:

Mij is verteld, dat originele cartridges voor de printer geplaats moeten worden voor een goed resultaat. Op advies heb ik nu een Brother printer en een heel verschil met de vorige.

12 oktober 2017 om 09:06.
Dirk Boom zegt:

Schaduwen onder letters, dat had ik ook. Conform het consumentenrecht is er verhaal te halen bij de leverancier omdat zo'n apparaat langer mee moet gaan dan 3 1/2 jaar. Ik heb dat wegens de kosten en moeite niet gedaan, al was het voor het milieu beter geweest.

12 oktober 2017 om 09:10.
fred612 zegt:

Verdroging kan een punt zijn. ik haal de cartridge er uit en zet die een kwartier op een vochtige warme tissue, soms help dat. Laser printer verdroogt volgens mij niet. Wifi printer op een koele plek of in een kast zetten misschien?

12 oktober 2017 om 10:39.
henk0605 zegt:

Alle antwoorden langsgaand.....
Natuurlijk, originele cartridges worden altijd aanbevolen, Hollandse zuinigheid verleidt tot andere opties. Zo kan ik nu de rekening gepresenteerd krijgen.
Wat betreft verhaal halen bij de leverancier deel ik de mening van Dirk. Bovendien: als blijkt dat ik geen originele spullen heb gebruikt is dat het einde van de discussie.
De cartridge op een warme tissue leek me een veelbelovende mogelijkheid. De cartridge er uitgehaald en met de onderkant waar de opening met het "sponsje" en het "printplaatje" zichtbaar zijn op een natte tissue gezet. Na terugplaatsing blijkt, helaas, de klacht blijft. Misschien dat dat logisch is omdat het probleem (wellicht) in de printkop zit. Vervanging van een printkop zal duurder kunnen zijn als de aanschaf van een nieuw apparaat.
Een laserprinter is een stuk duurder, kan niet altijd in kleur printen, indien wel is de kwaliteit daarvan niet zo goed als van een inkjet. Formaat en stroomgebruik zijn niet zo aantrekkelijk.
Alles overziende is de modus een nieuwe inktjet t.z.t. Er zitten net nieuwe tanks in. De kwaliteit is van dien aard dat ik er nog wel even mee uit de voeten kan.
Ik wil mijn vraag als afgehandeld beschouwen en bedank iedereen voor de reacties.

12 oktober 2017 om 12:32.
Gerdiek zegt:

Beste henk0605, net lees ik uw probleem en alle reacties.
Waar nog niet aan gedacht is, mogelijk heeft uw printer bij de software een mogelijk om de printkoppen te reinigen en uit te lijnen.
Kijk hiervoor eens in de handleiding van uw printer. Mogelijk is daar uw probleem mee op te lossen.

12 oktober 2017 om 13:18.
henk0605 zegt:

Beste Gerdiek, Er is een handleiding (op het scherm) waarin een hoofdstuk staat over het oplossen van problemen. O.a. als het gaat over slechte afdrukken. Tevens wordt aangegeven wat te doen om spuitopeningen en de printkop te reinigen en controleren, en de kop uit te lijnen.
Zie de start van deze kwestie op 11-10-17. Of bedoel jij nog wat anders?

12 oktober 2017 om 14:31.
RuudM zegt:
Het gebruik van originele of vervangende inkt cartridges hoeft geen invloed te hebben op de afdrukkwaliteit. Wel natuurlijk uitgaande van kwaliteiten cartridges van vertrouwde verkoper.
Mijn all-in-one draait, na verbruik van de mee geleverde patronen, sinds maart 2011 op vervangende en werkt nog steeds als een zonnetje... Dat is dus wel al 6 jaar !
Goed merk blijkbaar van printer en cartridges.
Ruud
12 oktober 2017 om 15:27.
henk0605 zegt:

En mag jij ook zeggen welk merk dat is? Zelf heb ik cartridges gebruikt van de inktpatroonshop
of inkt & print (?). Ik kan niet zeggen bij welk gebruik de klachten begonnen op te treden.
Mijn gevoel zegt bij de laatste, meer kan ik er niet van zeggen.

12 oktober 2017 om 15:53.
RuudM zegt:

Henk, ja hoor , dat mag.
Ik heb een Brother DCP en koop mijn inkt bij 123, al jaren.
Ruud

12 oktober 2017 om 15:59.
henk0605 zegt:

Dat moet dan wel goed zijn :-)
Ik had over die inktpatroonshop ook geen klagen, maar inkt 123 kan een goed alternatief zijn.
Dank voor de info.

12 oktober 2017 om 16:02.
Dirk Boom zegt:

Niet-merk cartridges worden zo nu en dan getest. Dan blijkt het printertypeafhankelijk te zijn welk merk het meest geschikt is.
Als (toch nog) veelprinter ben ik na de Canon die te snel defect raakte, overgestapt op een Brother laser kleuren all in one. Het printresultaat is veel mooier, kleurenfoto's zijn wat minder egaal maar niet slecht.

12 oktober 2017 om 17:28.
henk0605 zegt:

Dirk, je maakt me nieuwsgierig...... als ik zo nieuwsgierig mag zijn....
welk type van Brother heb jij?

12 oktober 2017 om 17:57.
fred612 zegt:

Hebben alle mensen last van dubbele letters en kort leven van cartridges?
Volgens mij zijn er duizenden tevreden gebruikers
Dan is het toch meer aannemelijker dat het aan de eisen, het gebruik of de plaats van de paar klagers ligt?
Veel SW vragen suggereren dat iedereen dat heeft, maar meestal ligt de ''eerdere'' fout bij doorvragen ergens onbewust bij de vraagsteller toch.

12 oktober 2017 om 18:03.
avatar
Ex-lid zegt:

Als heel veel gebruiker gebruik ik vanaf 1-9-2009 de Canon MP 990. Ik heb altijd de originele cartridges gebruikt die ik bij 123ink bestel. Ik heb in die tijd de geen storingen gehad, behalve toen ik iets experimenteerde met katoenpapier wat opgelost is met behulp van Canonsupport. Ik moet helaas de printer binnenkort vervangen omdat door de vele prints de absorptiekussen bijna vol is en dat dit kussen, door de leeftijd van de printer, helaas niet meer vervangen kan worden. Mijn keuze zal zeker weer een Canon printer zijn. Advies gebruik goed papier en bij voorkeur toch de originele cartridges.

12 oktober 2017 om 20:02.
Dirk Boom zegt:

Henk, nav je vraag: ik kwam uit op deze printer.

13 oktober 2017 om 00:01.
Gerdiek zegt:

henk0605 Sorry, maar ik had niet goed genoeg gelezen.

13 oktober 2017 om 08:31.
Cees-1946 zegt:

@ Dirk Boom, Via Jeffrey heb ik nu een Brother/printer alleen beduidend goedkoper dan de link .+/- €.95.00. Verder heel gebruiks vriendelijk. Draadloos en automatische onderhoud.. Goede keuze deze printer.!! .

13 oktober 2017 om 09:10.
Dirk Boom zegt:

Eenhoorn: is het een laser kleuren all in one met o.a. dubbelzijdig printen?

13 oktober 2017 om 09:19.
Cees-1946 zegt:

@ Hr. Dirk, Nee Type MFC- J480DW Afdrukken kopieren scannen. Dit is voor mij voldoende.

13 oktober 2017 om 09:30.
Dirk Boom zegt:

Ah een inktjet. Dat verklaart het prijsverschil. Niets mis mee trouwens.

13 oktober 2017 om 10:56.
henk0605 zegt:

Dirk, de Brother die jij nu hebt is wat betreft grootte een enorm apparaat zeg. Qua prijs is het ook nogal een investering. Dubbelzijdig en kleur zijn opties die ik wel wil hebben. Ik moet er nog maar eens over nadenken.
Voor alle positieve reacties nogmaals iedereen dank.
De vraag is hiermee afgehandeld.

13 oktober 2017 om 10:56.
J3ru3Lv2nAlt zegt:

Zonde om vanwege die slechte afdruk een nieuwe printer aan te schaffen !!
En als je daar dan ook cartridges bij de ACTION voor koopt, loop je het risico weer dezelfde klachten te krijgen; en dan ? Koop je weer een nieuwe ?
Mijn ervaring is: originele cartridges kopen, omdat je het voor de CANON-prijs niet hoeft te laten. Bovendien zijn er twee soorten: 8 (?) ml inkt en het X-type dubbele hoeveelheid. Als je bovendien een hele set koopt ben je nog voordeliger uit.

Emailadres weggehaald, vragen, antwoorden in de club!
(Beheerder: MaritaA)

10 november 2017 om 09:46.
Helma Beumer zegt:

Vragen heb ik niet; wel een opmerking.
Het is niet echt verstandig om je Email adres "open en bloot" neer te zetten.

10 november 2017 om 13:52.
Cees-1946 zegt:

Als reactie op Helma Beumer, Momenteel zijn er te veel valse mail in omloop. Zoals van bekende providers, pas er voor op. Met het openen wordt de computer compleet op slot gezet. Dit betekend dat er bij elke map een hangslot komt te staan. Op deze manier ben je al je gegevens kwijt. Wil je iemand van Senior-web een mail sturen , ga dan naar zijn of haar club/profiel. Het is goed bedoeld om je eigen mail adres bekend te maken maar het risico is in deze tijd te groot en het kost je dan veel moeite om na een gijzeling dit weer ongedaan te maken.

10 november 2017 om 14:59.
henk0605 zegt:

Beste J3ru3Lv2nAlt, Opnieuw kopen bij Action brengt idd hetzelfde risico met zich mee. Het is een eenmalige actie geweest. Ik kocht tot nu toe bij inktpatroonshop.nl, eerder genoemd op de site van seniorweb. Tegenwoordig wordt 123ink genoemd. Dat lijkt een leverancier met goede alternatieve spullen. Het prijsverschil is verleidelijk. Ik zal nog eens bij mezelf te rade gaan. De
printer is nog niet gekocht, dus ik heb nog even tijd. Bedankt voor de reactie.
De vraag kan als afgehandeld worden beschouwd.

10 november 2017 om 16:49.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Pc en randapparatuur-Club?
Pc en randapparatuur-Club