SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Pc en randapparatuur-Club
Muziek op USB voor in de auto
Geplaatst op 18 november 2017 om 14:47 door CaFran

Goedemiddag,
in het verleden kon ik in de auto ook muziek via de USB afspelen. Dat lukt nu niet meer. De automonteur meent, dat dat komt, omdat de gebruikte 16 Gb USB stick te groot is en de autoradio deze niet kan lezen. Waarschijnlijk heb ik vroeger kleinere sticks gebruikt, maar die heb ik niet meer. Kan dat kloppen? Mijn auto, en dus ook de radio, is ± 11 jaar oud.
Graag reactie,
Frans

4 reacties
Niekie zegt:

Over welk merk en type Autoradio gaat de vraag?
Dan kan er gekeken worden hoe groot de usb stick mag zijn.
Maar er zijn nog steeds usb sticks van 2 of 4 GB te koop.

Niek

18 november 2017 om 15:25.
BenW zegt:

Het is zeer goed mogelijk dat uw radio de stick niet herkent. Helaas is USB, zeker t.a.v. autoradio's, niet zo compatibel als wordt verondersteld.
Het kan zijn dat het evengoed nog mogelijk is, maar dat zou u moeten uitproberen.
* Controleer of de stick met FAT32 is geformatteerd en dus niet met NTFS.
* Beperk de root-entries door niet alle muziek in de hoofddirectory te plaatsen. Verdeel het over mappen c.q. albums. Beperk verder het aantal muziek files in de mappen/albums tot maximaal 256.
Allemaal geen garantie, maar we moeten even terugdenken naar de techniek van 11 jaar geleden en dan nog, soms zijn bepaalde merken autoradio's nogal 'eenkennig'.
 

18 november 2017 om 15:35.
CaFran zegt:

Dag Nieki, het is een Hyundai Santa Fé. De autoradio is vanuit de fabriek ingebouwd, dus het merk weet ik niet. Ik zal proberen de vraag bij de Hyundai dealer of importeur neer te leggen en ik ga op zoek naar een stick van 2 of 4 GB.
Dag Ben, de voortellen die jij doet, gaan mij boven mijn pet. Wat FAT32 en NTFS is weet ik niet en dus ook niet hoe ik dat kan controleren. Ook van jouw tweede opmerking snap ik niks. Toch dank voor je reactie.
Frans

20 november 2017 om 13:38.
Cees-1946 zegt:

In mijn nieuwe auto, heb ik een radio met mp3. Voor gebruik heb ik een Usb van Senior/web.. Heel vervelend want in de vorige auto radio met een cd.. Dus muziek op de usb gezet en het werkt. Wanneer je het instructie/boekje van de auto hebt dan zal het daar wel in staan. Volgens mij is het minder moeilijk dan verondersteld wordt.

21 november 2017 om 07:47.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Pc en randapparatuur-Club?
Pc en randapparatuur-Club