Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Pc en randapparatuur-Club
IObit Uninstaller
Geplaatst op 19 december 2017 om 12:49 door Jelle-46

Ik heb IObit Uninstaller geinstalleerd in het Nederlands maar als ik hem open dan begin het bij mij een beetje te duizelen mijn vraag is nu hoe moet ik hem instellen en hoe moet ik hem gebruiken.
Zijn er leden die hem gebruiken ik weet dat ze er zijn die mij uit kan leggen hoe ik hem zo veilig mogelijk kan gebruiken.
Na installatie waren wel al mijn App pictogrammen verdwenen.

13 reacties
BenW zegt:

Het is eigenlijk heel eenvoudig. Door IObit Uninstaller te openen kom je in het hoofdscherm.
Aan de linkerkant zie je een aantal categorieën. Normaliter gaat het om het verwijderen van zelf geïnstalleerde programma's en kies je dus één van de opties onder 'Programma's'. NB: kom niet aan de optie 'Windows update' en in beginsel ook niet aan de optie 'Windows apps'. Dit geldt in enige mate ook voor de optie 'Toolbars & Plug-ins'.
In het middelste deel zie je van de gekozen categorie een lijst van geïnstalleerde programma's. Door één of meerdere programma's aan te vinken en vervolgens de knop 'Verwijderen' aan te klikken verwijder je deze. Ook kun je programma's stuk voor stuk verwijderen door per programma op het 'prullenbakje' te klikken.
Als het goed is, heb je bij je instellingen (waar ook de taal op Nederlands is ingesteld) een vinkje gezet bij 'Achtergebleven bestanden automatisch wissen', maar dit kan ook apart worden gekozen tijdens het proces van elke afzonderlijke de-installatie. Omdat je dit uiteindelijk toch wilt (o.a. het register wordt hier netjes schoongemaakt) kun je dit beter als standaard instellen.

IObitHoofdscherm.png
19 december 2017 om 13:14.
Niek. zegt:

Vraagje: dit is toch een onderdeel van Avanced Windows System Care?

Niek

19 december 2017 om 15:10.
BenW zegt:

Dat klopt ja

19 december 2017 om 17:32.
Jelle-46 zegt:

BenWuring bedank voor je reactie, maar ik ben er nog niet helemaal uit.
Dit is mijn opening scherm maar via instellingen kan ik niet vinden waar ik achtergebleven bestanden automatisch wissen kan instellen.
Ook kan ik niet vinden om programma's te verwijderen.
Wat doe ik verkeerd.

Knipsel111.PNG
19 december 2017 om 22:04.
BenW zegt:

Jelle, je hebt Advanced SystemCare gedownload en geïnstalleerd in plaats van IObit Uninstaller Free. Deze kun je hier halen.
Ter aanvulling: IObit uninstaller maakt deel uit van een verzameling programma's, allemaal met een verschillend doel. Hoe en wat kun je hier bekijken.

19 december 2017 om 22:25.
Dirk Boom zegt:

Als het te ingewikkeld wordt, probeer dan eens Revo Uninstaller. Werkt uitstekend.

19 december 2017 om 22:32.
BenW zegt:

Het is totaal niet ingewikkeld, het is zelfs nog gemakkelijker en beter dan Revo uninstaller. Je moet alleen natuurlijk wel het goede programma installeren. Met de gegeven link kan het niet missen.

19 december 2017 om 22:53.
BenW zegt:
19 december 2017 om 23:15.
Jelle-46 zegt:

BenWuring bedankt het is gelukt ga hem uitproberen.

20 december 2017 om 00:06.
BenW zegt:

Graag gedaan, bedankt voor het melden.

20 december 2017 om 08:12.
Jelle-46 zegt:

BenWuring bij het installeren van IObit unistaller is ook de App Smart Defrag5 meegekomen kan ik hem laten staan of moet ik hem verwijderen hij staat niet in de weg.

20 december 2017 om 22:33.
BenW zegt:

Heb je een conventionele harde schijf of een SSD?
Voor de 'normale' harde schijf kun je het programma laten staan, voor een SSD zou ik het verwijderen. Dit komt omdat je het aantal schrijfacties op een SSD tot het noodzakelijke wilt beperken en ten aanzien van de snelheidswinst maakt het nauwelijks wat uit.

20 december 2017 om 23:13.
Jelle-46 zegt:

BenWuring ik heb een conventionele harde schijf als jij denk dat ik er wat mee kan dan laat ik hem staan.
Bedankt.

21 december 2017 om 16:30.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Pc en randapparatuur-Club?
Pc en randapparatuur-Club