SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Pc en randapparatuur-Club
capaciteit usb-stick
Geplaatst op 12 mei 2018 om 14:59 door Gejonic

Ik heb een usb stick van 16 GB. Voorheen geregeld gebruikt voor tijdelijke opslag van bestanden, zoals foto's.
Nu wilde ik er een Windows 10 instal stick van maken. Heb stick eerst geformateerd en ben aan de gang gegaan. Echter de stick wordt niet geaccepteerd; moet minimaal 8 GB zijn. ( is 16 GB ). Als ik in de verkenner de eigenschappen bekijk geeft hij aan dat capiciteit is 16MB.
Waar is de rest gebleven en hoe kan ik de stick weer herstellen?

7 reacties
r0n zegt:

In welk formaat is de USB stick geformatteerd?
Met FAT16 krijgt U te maken met veel beperkingen,
met FAT32 heeft U iets minder beperkingen,
Met NTFS heeft U bijna geen beperkingen.

12 mei 2018 om 16:15.
Niekie zegt:

Eigenlijk hoeft de stick helemaal niet geformatteerd te worden, als u de Media Creation Tool van Microsoft gebruikt. Die tool regelt dat allemaal zelf.
De Tool moet u wel op uw pc installeren en niet op de stick, want op stick moet W10 komen.

Niek

12 mei 2018 om 17:01.
Gejonic zegt:

de stick is NTFS geformatteerd.
Niekie de tool staat op de pc en als ik daar dus mee aan de gang ga, kies ik eerst voor ïnstalleren op andere pc" en ook met Flash medium. Er wordt dan gezocht naar dat flash medium en dan krijg ik de boodschap dat medium minimaal 8 GB moet kunnen bevatten en ga naar ander station.. Dus.....?
Als ik de stick bekijk in de verkenner is hij leeg en met eigenschappen word vermeld dat de totale capiciteit 16 MB is i.p.v. 16 GB

13 mei 2018 om 08:08.
Niekie zegt:

Dan is de stick 16 MB en dat is te klein. Als je hem voor 16 GB hebt gekocht zou ik even terug gaan.

Niek

13 mei 2018 om 08:47.
BenW zegt:

Het lijkt mij zeer sterk dat het een 16 MB stick betreft. De eerste types kwamen rond 2000 op de markt en de kleinste had een opslagcapaciteit van 8 MB. Dit is vrij snel verdubbeld naar 16, 32, enz. MB/GB. Dus, als deze stick niet van rond 2000/2001 is, is het nagenoeg onmogelijk dat de capaciteit 16 MB is.
Soms kan het voor komen dat het formatteerproces van Windows hier niet goed mee om gaat. Ik herken dat bijvoorbeeld na het gebruik van een 16 GB stick waarop een live Linux versie was gezet. Windows herkende niet de oorspronkelijke grootte. Echter, met een extern programma, Minitool Partition Wizard, was dit snel hersteld.
Mijn advies is dus dan ook, probeer het eens met Minitool Partition Wizard te formatteren. Dit programma is uitstekend, gratis en hier te halen.

13 mei 2018 om 10:36.
Gejonic zegt:

Beste meedenkers, ik ben er uit!
Als ik de usb-stick plaatste, stonden er in de verkenner 2 stationsletters bij, bijv. G en H.
Naar mijn mening duidde dat op twee partities op de stick. Hoe dat mogelijk is, is voor mij een vraag. Klikte ik in de verkenner op "deze pc"dan stonden er er ook de twee stations G en H, respectievelijk met 16 MB en 14,5 GB.
Via zoeken op internet ben ik gekomen op de site https://nl.easeus.com . Daar ben ik gaan stoeien met verwijderen van partities, ( vraag me niet hoe ) en had tenslotte een stick met 14,5 GB, waar ik nu dus mee uit de voeten kan. Ik mis dus nog wel ergens goed 1 GB, maar vind het verder wel prima zo.
Overigens op de genoemde site staat ook het verwijderen van patitie van usb-stick middels Diskpart een windows applicatie.
In ieder geval dank ik een ieder voor de suggesties en ben wel het meest verbaasd, dat ik er eigener beweging ben uit gekomen.
groetjes Gerard

13 mei 2018 om 15:43.
Willem-B zegt:

Je hebt daar waarschijnlijk een U3 portable app drive, die hebben standaard twee partities, waarvan de kleinste is om mee op te starten. Dit platform is inmiddels uitgefaseerd. De USB stick moet je dan inderdaad partitioneren met 1 partitie.

11 juli 2018 om 01:10.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Pc en randapparatuur-Club?
Pc en randapparatuur-Club