SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Pc en randapparatuur-Club
schijf F formatteren
Geplaatst op 27 juli 2018 om 22:17 door Rosa

Goedenavond, ikben niet eerder bij uw club geweest, maar nu toch een vraag voor u, denk ik.
Als ik een gedownload boek (e-pub ) vanaf mijn PC naar mijn e-reader kopieer krijg ik de melding dat ik de schijf F moet formatteren. Nooit eerder gehad, ik gebruik het veel voor mijn MP3 speler.
Alleen als de e-reader verbonden is m.i. kan ik die schijf formatteren. Ik durf dat niet te doen voor mijn boeken op de e- reader. Hoe verder? dank u voor event. oplossing. vr. gr. Rosa

3 reacties
BenW zegt:

Nee, formatteren moet u zeker niet doen op de reader. Hoewel rechtenvrije ebooks middels kopiëren op de reader gezet kunnen worden is de beste methode om e-books naar een reader te kopiëren door middel van een programma die daarvoor specifiek is ontworpen. Voor de meeste readers volstaat hiervoor het programma Adobe Digital Editions en voor Sony readers het programma Reader for Pc. Beide zijn gratis te gebruiken, echter dient er wel een account (Adobe ID) te worden aangemaakt. Een ander gratis alternatief, zonder de noodzaak om een account aan te maken, is het programma Calibre.
Al deze programma's herbergen een bibliotheek functionaliteit om zowel de collectie op de pc als op de reader te beheren. De eerste twee, ADE resp. Reader for PC is ook nodig om geleende digitale boeken van de Bibliotheek op de reader te plaatsen.

27 juli 2018 om 22:27.
Rosa zegt:

Daar ben ik eindelijk terug. Hartelijk dank Ben. Ik heb je adviezen bekeken. Van de drie programma’s die je noemt zou Calibre t.z.t. wel iets zijn voor mij. Heb de informatie daarvan op SW gelezen. Maar ik lees niet zoveel en ook geen beschermde boeken. Ik kon me niet voorstellen dat het op mijn manier niet meet lukte, had toch wel 15 boeken er op staan. Dus nogmaals geprobeerd: E-reader verbinden met PC. Het naar de PC gedownloade E-book rechts aanklikken en kiezen: “naar Kobo-reader kopiëren”. Uitwerpen vlg de regels en e-reader synchroniseren.Klaar. Ik had gisteren eerst in de verkenner de e-reader aangeklikt dat zal de fout geweest zijn. Vr.gr. Rosa

28 juli 2018 om 18:21.
BenW zegt:

Graag gedaan en bedankt voor de feedback. Mooi dat u zelf heeft uitgevonden waar het niet goed is gegaan.
Nog een kleine aanvulling als antwoord op uw vraag. Formatteren van een e-reader moet je nooit doen. Zo'n apparaat heeft namelijk een eigen besturingssysteem, doorgaans een Android- of Linux variant, die optimaal is ingericht voor het lezen van e-books. Formatteren zou de reader onbruikbaar maken.

28 juli 2018 om 18:51.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Pc en randapparatuur-Club?
Pc en randapparatuur-Club