SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Pc en randapparatuur-Club
Externe harde schijf
Geplaatst op 1 november 2018 om 11:44 door 220203

Goede morgen,
Ik beschik over een externe harde schijf LACIE 320 GB Porsche. Deze is 11 jaar oud en heeft tot nu toe uitstekend gewerkt. Helaas wordt de schijf de laatste paar weken niet meer door de computer(Windows 10) herkend. Ik heb e.e.a. op andere PC's geprobeerd, maar met het zelfde negatieve resultaat. Wie weet hiervoor een oplossing ?

vr gr
Ben Mars

7 reacties
Dirk Boom zegt:

Is hij ook op een niet-Windows 10 PC geprobeerd?
Als hij ook daar niet werkt, dan zou het einde verhaal kunnen zijn.

1 november 2018 om 12:16.
220203 zegt:

Bedankt voor uw reactie. Ik heb e.e.a. ook geprobeerd op een PC met Windows 7 professional. Ook hier functioneert het niet.
vr gr
Ben Mars

1 november 2018 om 15:10.
nnsa zegt:

Als deze schijf gewist mag worden, dan zou ik hem (op een andere PC) opnieuw formatteren voor Windows 10. Kies dan NTFS.

1 november 2018 om 15:19.
Willem-B zegt:
Zo te horen lijkt het in eerste instantie op een hardwarestoring.
Als er een losse kabel bij zit, volgens mij zo'n USB (2.0) kabel met aan de één kant een vierkante stekker, die zit ook vaak bij printers, probeer eens een andere USB kabel.
Er zit ook een voeding bij met een stekker met 4 puntjes. Daar kan ook een slecht kontakt in zitten of een kabelbreuk. Bij dit soort externe schijven is een goede voeding belangrijk, anders zie je de schijf niet terug in de Windows verkenner.
Wat ook nog vaak voorkomt is dat de interne connectors van de printplaat geoxideerd zijn. Als je zelf handig bent dan kun je die schoonmaken door de connectors een paar keer los te maken en weer aan te sluiten zodat de contacten weer schoon zijn. Als je dat niet zelf kunt, zoek dan een handige vriend of ga naar een reparateur.
Je kunt eventueel ook even LaCie Support raadplegen voor advies:
LaCie Netherlands http://www.lacie.com/nl/contact/
1 november 2018 om 16:21.
Niekie zegt:

Ik denk dat de HD gewoon op is.
Het beste kan je hem helemaal met rust laten tot je een goed Recover programma tot je beschikken hebt. (ik gebruik daarvoor Easeus data recovery professional) .
Als die hem niet ziet en de data die erop staat is wel belangrijk, dan zou je hem kunnen aanbieden aan een recovery bedrijf, maar die rekenen rustig 1500 euro voor zo'n klusje.

Elke poging die je nu doet om de schijf nog te laten werken, kan het probleem ernstiger maken. Gesteld dat de data erop belangrijk is.

Niek

1 november 2018 om 18:41.
Motorwybe zegt:

Dat idee van een kabelbreuk komt me bekend voor.
Wij zijn met onze beamer eindeloos aan het knoeien geweest om hem aan de praat te krijgen, maar dat lukte niet . Uiteindelijk naar reparateur gegaan en via een nieuwe kabel direct hoezee ! ! Wie weet ? ? ?

5 november 2018 om 22:06.
nnsa zegt:

Als er een losse voeding bij zit, zou ik die ook ‘verdenken’.

5 november 2018 om 22:27.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Pc en randapparatuur-Club?
Pc en randapparatuur-Club