SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Pc en randapparatuur-Club
Knipprogramma Windows 10
Geplaatst op 30 januari 2019 om 12:12 door Cohe

Ik gebruik veelvuldig het knipprogramma van Windows 10 om daarna de "geknipte tekst" in Word te plakken. Als het geknipte artikel erg klein van formaat is "trek ik het uit" c.q. maak het wat groter van formaat zodat het beter in het Worddocument tot uitdrukking komt en ook beter leesbaar is.
Met mijn oude HP-printer ging dit altijd voortreffelijk maar sinds ik een nieuwe HP-OfficeJet Pro 8710 heb gekocht gaat het fout. Telkens is als ik het geknipte artikel "groter c.q. uitgerekt" heb in het worddocument wordt een gedeelte van het "geknipte" artikel niet afgedrukt. Ik kan bij HP niets vinden wat de oorzaak kan zijn of hoe ik het op kan lossen.

10 reacties
Dirk Boom zegt:

Het kan zijn dat het knipsel buiten het afdrukbereik van de printer komt. Dan zou het wél goed moeten gaan als het knipsel in het document wat smaller wordt gemaakt.

30 januari 2019 om 13:55.
Cohe zegt:

Beste Dirk,
Als ik afdrukvoorbeeld op roep staat het keurig in het Worddocument. Ik heb het document ook al eerst in Word opgeslagen en daarna afgedrukt. Resultaat blijft hetzelfde. Als het document buiten het afdrukbereik van de printer komt zou de printer dat aan moeten geven en dat doet hij niet. Als je het document niet vergroot gaat het ook goed. Smaller maken is een optie maar je weet niet tot hoe ver je kunt gaan. Jammer dat er geen oplossing voor is.

30 januari 2019 om 14:32.
Cohe zegt:

Beste Dirk, nog een aanvulling op bovenstaande. Ik heb geprobeerd om een knipsel te maken van een willekeurig scherm. De kopie heb ik in Word geplakt in een blanco document - afdruk in landscape. Er is ruimte genoeg aan alle kanten (rechterkant wel 10 cm) Als ik het print is er rechts 10 cm blanco ruimte maar de tekst van het knipsel komt er maar voor 80% op te staan.
 

30 januari 2019 om 14:59.
Niekie zegt:

Welke papier soort is er geselecteerd in de printer?

Niek

30 januari 2019 om 16:30.
Cohe zegt:

Beste Niek, instellingen zijn als volgt:
Papierformaat : A4
Papierbron : Automatisch printer selecteren
Papiertype : Normaal papier
Afdrukken zonder randen : UIT
Afdrukkwaliteit : Normaal
Afdrukken in grijstinten : UIT

30 januari 2019 om 16:57.
Niekie zegt:

Hmmm kan je de printer helemaal opnieuw installeren, met software die je haalt van de HP site?
En is de software van de oude printer verwijderd?

Niek

30 januari 2019 om 17:10.
Cohe zegt:

Ja Niek dat heb ik allemaal al gedaan.
Voor de installatie van de nieuwe printer alle oude software via Congiguratiescherm - programma verwijderen- alle HP programma's verwijderd. Daarna via de bijgeleverde CD bij de printer de software opnieuw geïnstalleerd. Later nog eens opnieuw geïnstalleerd via de HP-website maar het resultaat blijft hetzelfde.
m.vr.groet,
Herman Coolen.

30 januari 2019 om 17:54.
Niekie zegt:

Als je na de de-installatie en de installatie van de oude/nieuwe printer ook nog een keer opnieuw bent opgestart zou dat goed moeten werken.
Ik zou het niet meer weten vanaf deze afstand.

Niek

30 januari 2019 om 21:40.
Cohe zegt:

Beste Niek, nadat ik alles van de oude printer verwijderd had heb ik inderdaad de pc opnieuw opgestart. Daarna de nieuwe printer geinstalleerd. Het heeft niet mogen baten. Laten we de zaak maar afsluiten. Ik zal proberen of ik via HP het probleem op kan lossen.
M.vr.gr. H.Coolen

30 januari 2019 om 22:04.
Niekie zegt:

Op zich is dat een goed idee.

Niek

30 januari 2019 om 22:08.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Pc en randapparatuur-Club?
Pc en randapparatuur-Club