SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Pc en randapparatuur-Club
draadloze printer installeren
Geplaatst op 21 juli 2014 om 22:51 door beurskens

Ik probeer een draadloze printer op min laptop windows 8 online te krijgen, maar hij blijft op offline staan.

Heb diverse pogingen gedaan en diverse internetadviezen opgevolgd, maar hij blijft op offline staan.

Wie weet raad?

 

9 reacties
Niekie zegt:

Leuk als je even Merk en type meegeeft in het bericht.

Normaal moet de printer verbinding maken met de router waar ook de laptop aan hangt.

Er zit bij de printer ook vaak een cd met een programma daarvoor. Is die al gebruikt.

Verder heb je op de meeste printers een schermpje. Ga daar naar instellingen > netwerken> Wifi en zoek je eigen draadloze netwerkje op. Voer daarna de sleutel (wachtwoord) van de netwerk in. Letop dat wachtwoord is hoofdletter gevoelig.!!

 

Niek

22 juli 2014 om 01:08.
beurskens zegt:

het is een HP photosmart premium C410, de printer is wel al aangesloten op de pc en dat werkt prima, een cd is er niet.

Heb wel al een testpagina uitgeprint met alle benodigde gegevens, maar ik kom niet verder.

22 juli 2014 om 08:41.
MaritaA zegt:

Barbarab, klik eens op onderstaande link, daar is vermoedelijk een oplossing voor jouw probleem.

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c04311947&tmp_track_link=ot_faqs/top_issues/nl_nl/c04311947/loc:3&cc=nl&dlc=nl&lc=nl&os=4159&product=4186830&sw_lang=

Een kijkje op de website van je product bij problemen, kan soms helpen. HP geeft altijd een installatie CD, ben je die soms kwijt?

Vermoedelijk heb je ook nieuwe drivers nodig.
Heel belangrijk daar bij of je een 32 of 64 bits hebt.

22 juli 2014 om 11:12.
Marixius zegt:

Als de printer is aangesloten op de PC zou ik graag willen weten wat je hiermee bedoelt. Is de printer via een USB kabel met de PC verbonden, dan is de printer "niet draadloos" ingesteld. Bij een draadloze instelling is de printer via WiFi verbonden met je thuisnetwerk en wordt er geen USB kabel gebruikt. 

Bij een juiste draadloze instelling is de printer zowel op je laptop als op je PC zichtbaar. Het beste kun je voor de laptop bij HP de juiste software voor jouw printer en jouw besturingssysteem downloaden.

zie hier voor meer info.

22 juli 2014 om 16:44.
beurskens zegt:

De printer is met een kabel aan een pc verbonden en werkte tegelijkertijd draadloos met een laptop, maar op enig moment werkte dit niet meer en stond hij op "offline". Op de pc werkt de printer prima.

 

22 juli 2014 om 20:24.
Marixius zegt:

Als de printer met een kabel met een PC is verbonden wordt geen gebruik gemaakt van de  printserver in de printer, maar werkt de PC als printerserver. Als op de PC bestands- en printerdeling aan staat, dan werkt de printer ook als netwerkprinter. Voorwaarde is dan wel dat de PC dan ook altijd aan moet staan om te kunnen printen. Staat de PC uit dan zal de printer vanzelfsprekend als "offlne" worden aangeduid.

Bij een juiste configuratie van de printer kan deze zelfstandig werken, mits de printer via WiFi op je router is aangemeld. 

Ik vrees dat je de software op zowel PC als laptop opnieuw zult moeten installeren en tijdens het installatieproces zul je moeten aangeven dat je de printer draadloos gebruikt. Lees de installatie-instructies zorgvuldig door.

22 juli 2014 om 21:52.
beurskens zegt:

Ik heb bovenstaande adviezen uitgeprobeerd, printer uitgeschakeld en in weer opnieuw ingeschakeld, maar kom niet verder. Ik begrijp niet dat ik dat de printer niet "online"  kan aanklikken, hij blijft "offline" met of zonder vinkje. Dus blijkbaar herkent de laptop de printer niet, maar hij heeft het wel gedaan, dat vind ik zo vreemd. Een cd van de printer heb ik niet.

29 juli 2014 om 11:04.
Niekie zegt:

Hier vind je de drivers en software voor je printer. Wel even het besturing systeen selecteren. Downloaden en installeren op beide computers en dan de op te halen handleiding die je hier kunt ophalen (nadat je de taal DUTCH hebt geselecteerd) volgen.

 

Niek

29 juli 2014 om 11:29.
Marixius zegt:

Het is niet een kwestie van de printer uit- en weer inschakelen.

Je zult op zowel laptop als PC de oude software van de printer moeten verwijderen en opnieuw installeren. In een eerder bericht heb ik al aangegeven waar je de software bij HP kunt downloaden. Let daarbij op dat je het juiste besturingssysteem van Windows selecteert en of je de 32bits of 64 bits versie nodig hebt.

De printer moet bij installatie dan niet met een USB kabel verbonden zijn met de PC. Tijdens de installatie zul je de instructies nauwlettend moeten volgen.  Met name waar het gaat om de vraag of de printer via USB of draadloos gebruikt zal moeten worden. Voor koppeling van de printer aan je draadloze netwerk is het belangrijk dat je je netwerknaam (SSID)  en netwerksleutel (WPA-PSK) voorhanden hebt.

29 juli 2014 om 11:59.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Pc en randapparatuur-Club?
Pc en randapparatuur-Club