SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Pc en randapparatuur-Club
HP Officejet 6500A: strepen op afdruk
Geplaatst op 9 januari 2015 om 12:14 door Ruud

Als ik kleuren afdruk op mijn HP Officejet 6500A krijg ik horzitontale strepen op de afdruk. Voor kleuren gebruik ik originele HP-cartridges, voor zwart opnieuw gevulde cartridges. Het probleem doet zich ook voor bij kopieren, dus los van de PC. Kent iemand dit probleem? Beter nog, kent iemand de oplossing?

4 reacties
MaritaA zegt:

Het zou kunnen dat de printkoppen vuil zijn.

Kijk in de handleiding van de printer, hoe die schoon te maken.

http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c02519762.pdf​

In bovenstaande link is de handleiding te vinden en pagina 109 en 110 hebben betrekking op uw probleem.

Glasplaat schoon?
Papiergeleiders schoon?
 

 

 

9 januari 2015 om 12:53.
Ruud zegt:

MaritaA, bedankt. Het blijkt nog eenvoudiger te zijn. Als je de kwaliteitsstand op "Beste" of "Optimaal" zet, is het probleem voorbij. Jouw raad volg ik in ieder geval ook op: printkoppen reinigen.

9 januari 2015 om 13:19.
Jan.Koll zegt:

En als dat printkop reinigen niet voldoende helpt (meestal niet is mijn ervaring) en er bovendien nog voldoende inkt in het reservoirtje aanwezig is, is het volgende meestal een probaat middel:

Leg een viervoudige laag toiletpapier of een opgevouwen dubbel blad keukenpapier op een schoteltje.  Maak dat flink nat met water en zet de onwillige catridge er op zodat de spuitmondjes in het water staan.  Laat dat een flinke tijd staan om de inkt die opgedroogd is en die de spuitmondjes verstopt op te lossen.  Meestal werkt de zaak dan weer prima.  Als je dan na verloop van tijd de cartridge van het natte papier af haalt en met een droog toiletpapiertje of keukenpapier droogt kun je aan de afdruk die ontstaat zien of de spuitmondjes weer schoon zijn.  Zo niet, herhaal de behandeling.

Helaas werkt dit niet altijd en een printercartridge, die b.v. enige maanden niet is gebruikt en die niet goed afgesloten is geweest, zal ook na deze behandeling wellicht niet meer werken.

Toelichting: die spuitmondjes zijn heel klein en inkt die er in achterblijft kan opdrogen.  Dan kan het spuitje niet meer werken.  Aangezien de meeste Seniorweb leden nog met de (vul)pen hebben geschreven zal dat opdrogen niet onbekend zijn.  En ja, die (vul)pen kreeg je ook weer aan de gang door die met een nat papiertje af te nemen... (of bij de vulpen de zaak uitelkaar te trekken, af te spoelen en weer in elkaar te zetten).

9 januari 2015 om 14:26.
Ruud zegt:

Jan, bedankt voor je tip. Zoals je hebt gelezen werkt het allemaal weer, dus natte toiletpapiertjes laat ik nog even achterwege. Ik heb je advies wel uitgeprint voor je weet maar nooit.

11 januari 2015 om 15:00.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Pc en randapparatuur-Club?
Pc en randapparatuur-Club