SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Pc en randapparatuur-Club
HP cartridge problemen
Geplaatst op 27 maart 2015 om 13:43 door jan74

Ben al een paar jaar in het bezit van een HP Photosmart C4180 all-in-one printer die de HP 343 en de HP337 cartridges gebruikt.
Vanwege de hoge kosten van de originele HP cartridges gebruik ik al jaren compatibles van een goed bekend staand merk.Toch krijg ik steeds vaker de melding op het printer display dat er geen officiële Hp patroon is geinstalleerd en dat ik elke keer opnieuw moet uitlijnen. Als ik dat niet doe, kan ik verder niets uitprinten.
Is deze ellende op een of andere manier te verhelpen? Doen deze problemen zich ook voor met soortgelijke printers van Brother, Canon en Epson? Ik overweeg een nieuwe printer te kopen met losse inktpatronen, maar zie door de bomen het bos niet meer. Het is onkunde van mij, maar ik heb zo vaak problemen gehoord over printers met losse kleurcartridges qua afdrukkwaliteit en steeds maar weer moeten reinigen, hetgeen ook veel inkt kost.
Zijn er leden die mij van advies zouden willen dienen?
Bij voorbaat dank. 

8 reacties
Marixius zegt:

Je geeft eigenlijk zelf het antwoord al op je vraag.

Vanwege de hoge kosten gebruik je niet de originele cartridges. De niet originele cartridges zijn weliswaar goedkoper, maar zoals jezelf aangeeft verbruiken die veel inkt bij het telkens uitlijnen. Op deze wijze wordt goedkoop alsnog duurkoop.

Ook is het bij diverse printers aan te bevelen om de printer aan te laten staan en niet uit te schakelen na gebruik. Veel printers gaan bij het opnieuw inschakelen eerst de koppen reinigen en verbruiken daardoor onnodig veel inkt. Het stroomverbruik van de printer in slaapstand weegt niet op tegen de kosten van het inktverbruik.

27 maart 2015 om 14:19.
RuudM zegt:

Het kan bij diverse printers anders zijn natuurlijk.
Zelf heb ik een Brother DCP-195C (all in one) waarin gebruikt andere cartridges, zelfs van Kruidvat!, zonder problemen. Prima fotoprints, wel op fotopapier natuurlijk.
Om inkt verspilling te voorkomen gebruik ik wel een set reinigingscartridges,originele verwijderen, reinigingscartridgesplaatsen plaatsen, reinigen, en uitnemen en dan weer de normale er in. Besteld bij 123-Inkt.

Sommige printers werken met cartridges met chip, dan zal het lastiger zijn, wordt dan hervullen waarschijnlijk (geen ervaring mee)

Ruud

27 maart 2015 om 14:19.
Niekie zegt:

Ik ben zelf voor z/w over gestapt op een laser printertje van 69 euro. Ik heb nu zo'n 300 printjes gemaakt en zie dat de toner casette niet of nauwelijks aangesproken is.  (die toner kost wel ong. 50 euro). Het ding staat boven en hangt via wifi in het netwerk, en is vanaf elke pc/laptop in huis te benaderen.

Laat je eens voorlichten over een kleuren laser printer. Geen reiniging en het start snel op. Bovendien wijzen tests uit dat het behoorlijk goedkoper is dan al die inktcartidges.

Niek

27 maart 2015 om 14:33.
Blackjes zegt:

Ik koop voor mijn HP printer cartridges van het huismerk zonder chip. Ze hebben tegenwoordig cartridges met een losse chip die je bij een volgende "zonder" chip kunt inklikken. Eerst dus een set aankopen "met" chip. Zeer goedkoop en prima afdrukken zonder moeilijkheden. Meer informatie nodig?? Laat het mij weten.

Blackjes

28 maart 2015 om 10:55.
alphe301 zegt:

Ik heb net een HP 4520 Envy gekocht er zaten 2 patronen bij , maar hoe zie ik dat er een chip opzit ik kan nergens iets op vinden , ik heb nu bij 123inkt 2 nieuwe patronen in voorraad gekocht maar wat voor problemen zou ik daar eventueel bij kunnen krijgen.

Vriendelijke groet Ad van Alphen

3 april 2016 om 16:29.
jan74 zegt:

De chip is ingebouwd bij de HP cartridges. Regelmatig komt het voor dat wanneer geen originele HP cartridges worden gekocht de software van de printer de cartridges niet herkent en weigert.
Een heel enkele keer kan je dat via de instellingen overbruggen, maar meestal niet.
Ik heb nu al een tijdje een Canon MX 925 en deze printer werkt perfect en is zelfs goedkoper in het gebruik met inkt dat de HP's die ik hiervoor had. Ook niet-originele inktpatronen accepteert deze printer prima. Voor mij nooit mee de eigenzinnige en dure HP spullen!

3 april 2016 om 16:56.
Dirk Boom zegt:

De consumentenbond heeft recent naar prijzen gekeken.
Ook geven zij wat algemen adviezen en noemen zij verschillen per merk.
Het ene printermerk kan beter overweg met klooncartridges dan het andere, en de ene printer van een merk verspilt meer inkt dan de andere. Verder zijn niet alle klooncartridges even goed.
Ik heb zelf twee (draadloze) Canonprinters en die doen het goed met klooncartridges. Maar het komt wel eens voor dat een cartridge het niet doet.

3 april 2016 om 17:22.
Cees-1946 zegt:

Voor mijn 2 computers, heb ik een draadloze printer.Hp Officejet 4620.
Staat dag&nacht aan. Het gebruik is originele cartriddges. Ik print niet zoveel en daardoor zijn mijn kosten voor het printen niet zo veel. Ik hoor vanuit mijn omgeving,, dat het geen goed idee is om de cartridges na gebruik weer opnieuw te vullen.! Oke hier heeft iedereen zijn eigen mening over. Een laser printer is dan ook een optie voor veel gebruik van het printen.

4 april 2016 om 08:28.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Pc en randapparatuur-Club?
Pc en randapparatuur-Club