SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Pc en randapparatuur-Club
Instaleren van Canon Selphy CP 520 foto printer.
Geplaatst op 4 mei 2015 om 15:28 door Jelle-46

Ik heb een Shelpy foto printer maar een jaar niet gebruikt nu wil ik heb weer gaan gebruiken, ik heb nu Windows 8,1 ik heb hem geinstalleerd dat lukt wel maar als ik bij apparaten kijkt staat hij erbij alleen staat hij onder onbekendt.Als ik hem start staat hij niet bij mij printers, heb hem opgezocht via canon maar het type staat er niet bij wat doe ik fout of is mijn Shelpy printer niet meer te gebruiken onder Windows 8.1.

Gr Jelle

8 reacties
Marixius zegt:

Ga naar de site van Canon

http://www.canon.nl/support/consumer_products/products/printers/compact_photo/cd__cp_series/selphy_cp520.aspx

selecteer vervolgens jouw versie van Windows 8.1 (32bits of 64 bits).

jouw printer heet niet Shelpy, maar "Selphy" waarschijnlijk kon je hem daarom niet vinden.

4 mei 2015 om 18:16.
Jelle-46 zegt:

Marixius bedankt voor je reactie, ik heb de link gevolgd maar het lukt nog steeds niet, mijn Shelphy printer staat wel bij mijn apparaten als onbekend, maar niet onder mijn printer, als ik hem apparaten laat zoeken vindt hij niets, wil ik afdrukken dan krijg ik mijn Canon printer te zien en niet mijn Shelphy printer. 

Mijn engels is niet veel kan zijn dat daar een probleem zit maar ik heb alles tot het einde gevolgd.

Gr Jelle

5 mei 2015 om 14:00.
Marixius zegt:

Op welke wijze maak je gebruik van je Selphy, bedraad -USB of via Wifi? Is je printer op de juiste wijze aan je draadloze netwerk aangemeld?

Wordt de Selphy via Configuratiescherm > apparaten en printers in het overzicht vermeld? Zo niet dan kies je voor Netwerk printer installeren. Windows gaat dan op je draadloze  netwerk zoeken naar de printer. Als die gevonden is worden de drivers geïnstalleerd, waarna de printer voor gebruik klaar is.

5 mei 2015 om 18:12.
Jelle-46 zegt:

Marixius het lukt mij voor geen meter ik weet niet wat ik verkeerd doe ik heb er een bijlage erbij gedaan om te zien of ik op de goede weg zit.

Ik heb internet via de kabel gedaan ook dat maakt niet uit.

Ook wil nog melden dat ik kort geleden twee dia's scanner's geprobeerdt heb maar dat is mij ook niet gelukt volgens mij is dat het zelfde probleem.

Netwerk printer installeren geprobeerd maar daar staat Selphy CP250 niet bij, op de Canon site zijn er wel twee drivers te downloaden.

Hoe los ik dit probleem op.

Gr Jelle

2015-05-06_11h40_10.png
6 mei 2015 om 12:02.
Marixius zegt:

Als je bij het installeren via toevoegen netwerkprinter wel ziet dat de printer in je draadloze nerwerk zichtbaar is (Dit wordt weergegeven door de printernaam en een aan de printer toegekend IP-adres), dan zal Windows kijken of er voor die printer een stuurprogramma beschikbaar is. Mocht hij de driver niet op je PC vinden dan krijg je een apparatenlijst met in de linker kolom het merk. Daar zoek je naar Canon en in de rechterkolom zoek je dan naar Selphy CP520. Staat in de rechterkolom niet jouw type printer, dan klik je onderaan op "windows Update". Windows gaat dan kijken of er alsnog een stuurprogramma voor jouw printer beschikbaar is. Het updaten van de apparatenlijst kan een paar minuten duren. Daarna kijk je nogmaals in de lijst of jouw printer er nu wel bij staat.

De afbeelding die je hebt geplaatst is helaas niet leesbaar (te klein).

Mocht het installeren wederom niet lukken, dan kun je overwegen om thuishulp van SeniorWeb in te schakelen.

6 mei 2015 om 12:51.
Jelle-46 zegt:

Marixius sorry dat ik zo laat reageer maar ben een paar dagen weg geweest, nog bedankt voor je reactie.

Ik heb net met Canon aan de telefoon gezeten en mijn Selphy wordt niet meer ondersteund, nu sturen zij mij wat op om alsnog de printer aan de praat te krijgen maar zij kunnen mij niet zeggen of het lukt.

Ik wacht maar af maar vindt het zonde als hij niet meer werkt net voor veertig euro nieuwe cassettes en foto papier gekocht.

Ik hou je op de hoogte.

Gr Jelle

12 mei 2015 om 11:40.
Jelle-46 zegt:

Ik heb mij Selphy weer aan de praat gekregen via Canon geweldige service.

Ga ik mijn eerste foto afdrukken hapert mijn printer waarschijnlijk verkeerde cassette, kreeg hem er ook niet meer uit, na veel geweld is hij er toch uitgekomen was wel stuk, tweede cassette er in weer het zelfde probleem weg veertig euro, de verkoper zij dat deze casettes goed zijn.

Eerste probleem opgelost het volgende probleem ligt nu in de vuilnisbak.

Bedankt voor de hulp.

Gr Jelle

15 mei 2015 om 14:29.
Marixius zegt:

Fijn om te horen dat je de printer met hulp van Canon weer werkend hebt gekregen. Jammer dat het met de cartridges minder voorspoedig is verlopen. Geweld gebruiken is nooit goed!

Niet alleen loop je door het gebruiken van geweld het risico van een kapotte cartridge, maar ook de printer of de wagenbesturing van de printer kan defect raken en dan ben je verder van huis.

Voor het verwijderen van een cartridge is afhankelijk van merk en type printer een speciale handeling nodig. Het overhalen van een grendel, het indrukken van een palletje, het naar beneden drukken van de cartridge o.i.d.

Raadpleeg altijd de handleiding hoe je onderhoud aan een printer moet verrichten, maar gebruik nooit geweld.

15 mei 2015 om 15:20.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Pc en randapparatuur-Club?
Pc en randapparatuur-Club