SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Pc en randapparatuur-Club
Pas op met inktcartridges
Geplaatst op 26 oktober 2015 om 13:07 door Trebla

Via SW bij inktweb nieuwe cartridges besteld.

Ik heb een HP 3 in1 printer F2280en kreeg de inkt supersnel binnen. 'recycled cartridges' was het opschrift maar doen? Ho maar!

Kontakt gemaakt en teruggestuurd en kreeg toen, volgens de bijgaande vrachtbrief, een 'alternatief' merk. Ook deze werkten niet. Wéér kontakt gezocht en moest 'de lektronica met een tissue reinigen' en dan zouden ze gewoon dienstdoen.
Niet dus. Teruggestuurd en mijn geld teruggevraagd en bij een komputerzaak originele HP cartridges 21 en 22 gekocht en zie, het wonder geschiedde, het wérkte weer.
Les: lang niet alle alternatieve, en vaak heel goedkope inktpatronen, doen hun werk zoals het zou moeten.
Bovendien, en dat ondervond mijn dochter die een eigen bedrijfje heeft en vrachtopdrachten en bestelbonnen drukt, gebruikte ook zijgeen originele fabriekspatronen die het echter tot dan wel goed deden.
Toen haar inkt op was kocht ze weer dezelfde patronen die, tot haar verbazing, alle dienst weigerden. Ze belde en was er toevallig een servicemonteur in de buurt die de printer onderhanden nam. De man zag meteen dat er geen originele inktpatronen werdengebruikt, zette er Brothers in en de zaak liep weer als een zonnetje.
Hij liet meteen het verschil zie in de elektronika waarom de alternatieven inktpatronen het niet deden. Er zaten minimale verschillen in de koperkleurige puntjes t.o.v. het originele product. Zo dwingen de fabrikanten je de originele inktpatronen te gebruiken.
Ook had de man zijn kommentaar gereed v.w.b. inktweb maar zal ik hier niet woordelijk herhalen. Ze had op de Brother nog garantie maar als je geen originele onderdelen gebruikt vervalt die. Maar de monteur was coulant en zehoefde niet te betalen.
Nogmaals pas op met 'namaak' inktpatronen.

14 reacties
RuudM zegt:

Na de aankoop van mijn Brother printer( 3 jaar geleden) geen originele cartridges meer gekocht!
Wel bij 123-Inkt, bij Kruidvat en andere, nooit een probleem!
Het kan dus wel, pech kan je altijd hebben.
Ruud

26 oktober 2015 om 13:30.
Niekie zegt:

Ik zal enkel en alleen maar originele inktpatronen gebruiken.
Het geeft geen vervuiling. Het houdt je printer beter in conditie.

En als je echt heel vel print, koop dan een laser printer. (droogt ook niet uit) Iets duurder, maar zelden nog een nieuwe toner er in stoppen.

Niek

26 oktober 2015 om 16:17.
Trebla zegt:

ik druk redelijk veel af en denk ook aan een laserprinter, dit is al een tweedehandsje.
Bedankt voor jullie reaktie

26 oktober 2015 om 16:19.
Niekie zegt:

Ik heb boven een z/w laser wifi printer staan (nog geen 100 euro) en het is ideaal. Altijd standby. Geen opwarmtijd, geen schoonmaak acties en print al een jaar met dezelfde toner en er is nog geen 10% uit. (Toner kost dan 55 euro dacht ik)

Niek

26 oktober 2015 om 16:40.
J F K zegt:

ik had dezelfde ervaring met mijn HP printer, naeen HP software-update was het gebruik van "vreemde" inktpatronen geblokkeerd. HP software verwijdert en opnieuw, zonder updates,geïnstalleerd. Gebruik Ritel cartridges zonder problemen, krijg wel bij het wisselen steeds de HP melding dat hetgeen HPcartridges zijn. Wel werkt de niveau-aanduiding niet meer, geen man overboord zie het op het papier weldat de print slechter wordt en tijd is om te wisselen. .Groet, Jan

HP.jpg
26 oktober 2015 om 17:58.
Dirk Boom zegt:

Klopt, fabrikanten zijn niet blij met alternatieve cartridges want cartridges is waaraan zij verdienen. Sommigen begaan dus 'boevenstreken' om het gebruiken van alternatieve cartridges te dwarsbomen. Het functioneren van altern. cartridges hangt af van de printer én van de cartridges (o.a. ook door Cons. Bond getest). Ik gebruik op 2 Canonprinters succesvol alternatieve cartridges. Een enkele keer weigert er één.

26 oktober 2015 om 23:10.
Cees-1946 zegt:

Eenhoorn, heeft vanaf dat hij een printer gebruikt originele inktpatronen gebruikt. Voor de goed kopere patronen heb ik nooit aandacht aan gegeven. Nu heb ik een draadloze printer. Hp officefet. 4620 Met 4 inktpatronen nr 364. Het probleem wat zich voordeed, is, dat draadloos printen niet mogelijk was ondanks, dat ik het daar voor gekocht had. Terug naar Paradigit en daar werkte het wel. Draadloos printen.!! Dan maar een kabel er bij genomen . Toen kwam Jeffrey er bij. Meneer zei hij , UW beveiliging blokkeert deze printer. Oke pc/veilig van de provider opgezegd en Cymantec endpoint protection er voor terug. Nu kan er wel draadloos geprint worden. Dit heeft niks met de inktpatronen te maken. Wel met onwetendheid, van de werking draadloos printen. Paradigt verkoopt en verder geeft men daarover geen advies. Ook pc/hulp bij S/W wist men niet, dat een dergelijke situatie voor kan komen. Zo heeft iedereen wel eens iets wat vervelend kan zijn.

27 oktober 2015 om 08:46.
Niekie zegt:

Beetje jammer dat pc/hulp dit ook niet wist.
Niek

27 oktober 2015 om 11:59.
LeoW zegt:
Ook als je niet heel veel print is de aanschafvan een laserprinter interessant, omdat je geen last hebt van uitdrogende inktpatronen. Heb zelf een Brother DCP-7055W All in one zwart/wit laserprinter. Werkt perfect! Zowel bedraad als draadloos in gebruik. Gebruik alternatieve toner resp. drum (1213inkt of inktweb) is geen enkel probleem.
2 november 2015 om 10:46.
Dongo zegt:

Ik heb een Epson Stylus SX515W. Een keer bij 123inkt besteld en ook nogbij een andere bekende alternatieve leverancier. Ging prompt fout.
Slechte afdrukken en inktvlekken op print. Terug naar orginele Epson cartridges en probleem was meteen over. Iets duurder uit en bovendien zijn de zwarte cartridges bijna met dubbele inhoud.

2 november 2015 om 16:50.
Henk N B Fer zegt:

Ik heb een Brother printer J 552DW. Eerst heb ik ook de orginele inkt gebruikt, maar later ben ik over gegaan naar andere (veel goedkoper) 123 inkt Ik heb nog oude inkt bewaard voor het geval er iets mis gaat voor de garantie tot nu toe is alles nog goed gegaan. het enige wat wel eens gebeurt is dat ikeen mededeling krijg dat het papier vastgelopen is. Maar danis er helemaal niets te vinden. Een posje de stekker er uit wil nog weleens helpen. Of weet iemand een oplossing.
Henk NB Fer

8 november 2015 om 16:51.
avatar
Ex-lid zegt:

'Er zaten minimale verschillen in de koperkleurige puntjes t.o.v. het originele product'. Hetzelfde bij mijn Canon MG3550. Hij lust enkel originele cartridges. Door schade en ... ondervonden.

10 november 2015 om 15:38.
Trebla zegt:

Vanmiddag bij mijn PC speciaal zaak in Oude Sluiswat kopieerpapier gehaald enging het gesprek toevallig inktpatronen.
De zaakeigenaar verklaarde dat de hardware fabrikantenzoveel omzet aan inkt verliezen dat men alle pogingen in het werk stelt om toch maar de originele cartridges te (gaan) gebruiken dat men er naar streeft om eind 2016/2017 geen enkel 'alternatief' meer werkt bij de grote merken.
Wat bij oude(re) kopieerapparaten nog werkt zal dat in de toekomst niet meer kunnen.

10 november 2015 om 15:59.
avatar
Ex-lid zegt:

'.. men alle pogingen in het werk stelt om toch maar de originele cartridges te (gaan) gebruiken ..' Ach, daar valt eigenlijk best iets voor te zeggen, als je beziet dat een beetje inkjet bijna geen drol meer kost. Mijn Canon MG3550 is feitelijk helemaal niet geschikt voor het zware printwerk. Dat besteed ik dan ook meestal uit als ik weer eens een verzameling heb.

11 november 2015 om 16:31.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Pc en randapparatuur-Club?
Pc en randapparatuur-Club