Zoeken
Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Tablet en Smartphone-Club
foto's in cloud Google account
Geplaatst op 26 mei 2015 om 23:11 door v3l

Tot mijn schrik zie ik in mijn Google account na inloggen op computer en bij foto's te voorschijn halen dat er boven de foto staat in grijstinten: Openbaar gedeeld.

Hiervan schrik ik hevig. Het zijn foto's die totaal niet bedoeld zijn om te delen. Hoe kan ik dit 'openbaar gedeeld zijn" te niet doen?

Het zijn heel veel foto's die ik met mijn GalaxyS5 heb gemaakt en waarvan automatisch een backup wordt gemaakt en dus 'vanzelf' terecht komen in de cloud van Google (??)

Ik wil nu eigenlijk het liefst al mijn foto's uit deze opslag in Google weg halen.

Maar ben ik dan ook al die foto's kwijt die ik niet meer op de computer heb staan?

In hoop op hulp.

Met vriendelijke groet,

v3l

10 reacties
v3l zegt:

Na langdurig zoeken en proberen is het gelukt, voor zover ik zie, om al mijn foto's te hebben verwijderd uit Google account, uit de cloud, zoals dat heet, meen ik.

Honderden foto's verdwenen. Ik had ze eerst gekopieëerd  naar MIjn Afbeeldingen, maar daar waren ze niet terecht gekomen, slechts één fotootje van de honderden verscheen daar.

Ook op mijn smartphone zijn daardoor alle foto's verdwenen, uit Drive, uit 'Foto's en uit 'Galery'.

Een ouder deel van de foto's had/heb ik op een externe harde schijf staan, zodat er wel veel maar niet totaal alles is verdwenen.

Ik vond ook hoe de automatische back-up functie uit te schakelen. Dat uitgeschakeld zijn heb ik ingesteld.

Ik ben geschrokken en ben nu heel bang geworden om Google Cloud te gebruiken. En ook Drive, die alles naar Google Cloud doorsluist.

Ik meld dit alles maar zodat niet goedwillende helpers hun hoofd nog gaan breken over deze vraag van mij.

Met groet,

v3l      27 5 2015   02:04 uur

 

Ik vraag me nog af of Dropbox veiliger is dan Drive. In het verleden had ik geen goede ervaring met Dropbox maar heb het nu toch wel weer in gebruik. Misschien is het allebei gebruiken van Dropbox én van Drive niet verstandig??

 

 

27 mei 2015 om 02:08.
Niekie zegt:

Lees deze eens door. Wat uitleg over "delen" met Google drive.

Zelf ben ik er totaal geen voorstander van.

Niek

27 mei 2015 om 16:53.
v3l zegt:

Niekie,

Hartelijk dank voor gestuurde info. Ik ben daar heel lang mee bezig geweest. Het opende mijn ogen voor die instellingen. Het is toch een heel gedoe allemaal. Want op Tablet en smartphone is het weer iets anders om het te regelen dan op de computer. Het kost zo ontzettend veel tijd.

Ik heb alle foto's weggehaald van Google+ en ik kan ze daar niet meer te zien krijgen zodat ik veronderstel dat ze ook echt verdwenen zijn (of zouden ze toch nog ergens zweven zodat ze vroeg of laat ergens kunnen opduiken??? Griezelig allemaal).

Ook van de Tablet heb ik ze via de usb-kabel (lukte anders niet, lukte niet met Wifi) verwijderd en van de smartphone zijn ze verdwenen door ze op de computer van Google+ weg te halen.

De automatische back-up-functie in de foto's heb ik nu uitgeschakeld.

Al die talloze foto's heb ik nu alleen nog maar op mijn externe harde schijf staan.

Ik ben nu bang dat ook andere documenten e.d. op Google+ terecht komen, wat ik niet wil natuurlijk.

Misschien kun je er iets over zeggen wat nog inzicht geeft?

Zou ik misschien beter Drive kunnen verwijderen? En Dropbox ook? Die twee programma's lijken mij alles alles in de Cloud te laten belanden, waar ik nu bang van geworden ben. Misschien toch beter alleen maar zelf zaken op te slaan op eigen computer of mobiele apparaten, zodat anderen en niet bij kunnen?

Met groet,

v3l

 

28 mei 2015 om 10:47.
J F K zegt:

waarom opslaan bij Cloud, Dropbox, Onedrive, Norton, HP, Picasa etc. etc. met de bewering dat de privacy gewaarborgd is. Maar is dat wel zo, ik betwijfel het.

Mijn veilige manier van opslaan is op een externe WD HD van 500Gb met USB koppeling naar de PC.

Na het kopieeren op de externe HD koppel ik deze los van de PC, verwijder de gegevens op de PC en is alles veilig opgeborgen op de externe HD,  ook voor Google.

Groet, Jan.

 

28 mei 2015 om 12:36.
Niekie zegt:

Als je kiest om op Google drive je foto's op te slaan en je kiest nergens voor delen, ben je echt de enige die ze kan inzien.

Ik heb er een groot aantal bij Onedrive staan van Microsoft.

Hier wordt alles elke dag gebackupt in huis, maar bij brand of diefstal kan je ook alles kwijt zijn. Dan heb je altijd je "cloud" foto's nog.

Als ik het nu goed lees heb je op de externe schijf het enige exemplaar van elke foto staan. Dat houdt in dat je geen backup hebt. Als er iets met die schijf gebeurd.

Alsdan zou je nog een externe schijf kunnen aanschaffen en daar dezelfde foto's op plaatsen. Die schijf zou je dan elders kunnen bewaren. Pas dan heb je een backup (kopie)

Dit laatste stukje geldt ook voor J F K. Jan je hebt geen backup, omdat jer maar 1 exemplaar van elke foto is op 1 opslag medium. Als die hd er mee stopt heb je dus niets meer.

Niek

 

 

28 mei 2015 om 12:58.
v3l zegt:

Jan en Niekie,

Dank voor jullie reacties.

Google zou toch meer barrieres in moeten voegen om te voorkómen dat je per ongeluk op 'Delen' hebt geklikt en daarmee zij/Google  dan je foto's zomaar publiek vertonen.

Dat elke dag back-uppen was tot nog toe ook bij mij het geval. En van Norton of Windows krijg ik ook bijna dagelijks de mededeling dat een backup is gemaakt.

Ik zie nu niets staan van een back-up van mij  in Google+. Mogelijk slaat Norton of Windows hun gemaakte back-ups weer elders op.

Inderdaad geloof ik ook niet zo erg meer dat de privacy voldoende beschermd is. Google zou meer veiligheidsmarges in moeten bouwen tegen het per ongeluk geklikt hebben op 'Delen' e.d.

Niekie, het is inderdaad zo: alleen nog op de externe schijf heb ik de foto's staan. Ik ben me bewust van de nadelen zoals je die noemt.

Ik haalde de foto's ook van de computer af toen ik ze nog in De Cloud had staan, omdat ik dacht dat door het verwijderen van de computer van die paar duizend foto's, de computer minder belast zou zijn en minder gauw storingen zou vertonen.

In ieder geval: heel hartelijk dank voor jullie helpende reacties.

 

v3l

 

 

28 mei 2015 om 13:25.
Niekie zegt:

Oke duidelijk.  Alleen: Een computer wordt niet belast door duizenden foto's als die in mapjes staan. Tenzij er minder dan 15 % vrije schijfruimte over is op de partitie/schijf waar Windows op staat.

Een computer wordt of kan traag zijn o.a. door heel veel geinstalleerde programma's die mee opstarten, processor tijd en geheugen gebruiken, terwijl je er eigenlijk zelden gebruik van maakt.

Ook toolbars, op de achtergrond draaiende foto presentaties voor het bureaublad, malware en adware kunnen de pc vertragen.

Niek

28 mei 2015 om 13:43.
v3l zegt:

Niekie

 

Ik verwijderde pas al een aantal bureaubladsnelkoppelingen, dat bedoel je toch met geinstalleerde programma's neem ik aan. De printericoon op bureaublad is ook veel tijd/capaciteit-eisend lijkt me. Goede tips om nog eens verder af-slanken van opstartende programma's te bekijken.

v3l

28 mei 2015 om 14:14.
Niekie zegt:

Bureaublad pictogrammen kosten geen snelheid. Je haalt nl alleen het pictogram weg, maar het programma blijft aanwezig.

Een programma verwijderen doe je in principe via het configuratiescherm en dan "Programma's (verwijderen)". Er verschijnt dan een lijst met geinstalleerde programma's.

Die waarvan je zeker weet, dat niemand ze nodig heeft of gebruikt kan je daar verwijderen.

Niek

28 mei 2015 om 15:03.
v3l zegt:

Niekie,

Dank voor deze aanvulling. Dan laat ik de nu aanwezige snelkoppelingen staan. Via configuratie programma's verwijderen is mij bekend. Daar kijk ik regelmatig of er zich geen ongeoorloofde programma's zich hebben genesteld.

v3l

28 mei 2015 om 19:45.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Tablet en Smartphone-Club?
Tablet en Smartphone-Club