SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: TEST-Club
Mededeling - woensdag 12 december 2018
Resultaten en verbeterpunten clubs
Eerder dit jaar heeft SeniorWeb een onderzoek gehouden onder leden en beheerders van de clubs. Hartelijke dank aan iedereen die hieraan mee heeft gewerkt! Het onderzoek heeft mooie resultaten en verbeterpunten opgeleverd die we vanaf januari zullen realiseren.
Een foto in de tekst.
Geplaatst op 21 juni 2017 om 17:38 door KarelS

Als je eens door de Clubs bladert zie je eigenlijk geen afbeeldingen in de tekst, iedereen blijkt de Bijlage te gebruiken om een afbeelding te plaatsen die daardoor onderaan de bijdrage komt te staan.
Als je een afbeelding in de tekst wilt zetten en daartoe op het een na laatste symbooltje in de editorbalk klikt vraagt de editor om de URL van de afbeelding. Dat betekent dat de afbeelding een adres moet krijgen ergens in het Internet.
Bentley_03_8_1925.jpg
En dat krijg je voor elkaar met de hulp van image host, in dit geval imgBB waar je foto's naartoe kunt uploaden. Je kunt daar uit een viertal links kiezen, maar dat werkt niet zonder enige aanpassing, met wat knipwerk heb ik deze url overgehouden waarmee de auto nu in de tekst staat.
https://image.ibb.co/g8s48Q/Bentley_03_8_1925.jpg
Een zogenaamde directe link. Dat is de link die eindigt met de extensie van de afbeelding, jpg in dit geval.

Toen Seniorweb nog een forum had (voor de introductie van de clubs) moest het plaatsen van een foto ook op deze manier, ik was dat blijkbaar vergeten. Daarom is deze bijdrage aan de Testclub ondertussen stevig aangepast, voortschrijdende herinnering dus.
austin1300.jpg
Met Tinypic gaat het makkelijker. Daar kan je meteen de goede link kiezen. En er blijken veel meer van deze sites te zijn. Bij postimage hoef ik geen puzzel op te lossen. Toch blijf ik van mening dat dit in de Clubs net zo zou moeten gaan als in het Moodle forum waar je de afbeeldingen naar de eigen site upload.

3 reacties
avatar
Ex-lid zegt:

Karel, bedankt voor de waardevolle tip!

Is die fraaie Austin 1300 MKIII uit de 60er jaren van jou (geweest)?
Hij lijkt veel op de Morris 1100 (ik dacht "Glider" of "Stanza") met zijn Hydrolastic vering die ik een tijdje heb gereden in mijn diensttijd in de jaren '66-'70. Prima auto's voor die tijd.

27 juni 2017 om 11:51.
KarelS zegt:

Ja ik heb hem in '73 nieuw gekocht, maar het was een maandagmorgenauto, ik stond er om de week mee bij de garage, heb hem binnen een jaar ingeruild voor een Opel Kadet. De foto is destijds nog met een Kodak Instamatic cameraatje gemaakt, vandaar niet zo scherp.

27 juni 2017 om 20:53.
avatar
Ex-lid zegt:

Ja, je had toen ook al 'maandagmorgen' auto's waar van alles aan mankeerde.
Ik heb in '79 een nieuwe Golf diesel gekocht die vanaf het begin 's morgens vaak startte op 3 cylinders. Na veel garagebezoeken en reparatiepogingen ging hij naar Pon in Leusden want daar zouden ze het weten... Toen hij terugkwam was er precies 5,1 kilometers mee gereden terwijl de monteur die in Ede woonde er mee naar huis was gereden. Op mijn vraag of hij soms achteruit terug was gereden kwam wijselijk geen antwoord. Het euvel is nooit opgelost en ik heb hem dan ook na een jaar ingeruild voor NIET een VW.

Maar ik weet nu ook de naam van de Engelse auto die ik heb gehad, het was een Austin 1800 Balanza met voor die tijd revolutionare Hydrolastic olie vering. Hij was in 1964 auto van het jaar met zijn 85 PK! Hier heb ik helaas geen foto van.

27 juni 2017 om 23:38.

Wilt u zelf een vraag stellen in de TEST-Club?
TEST-Club