SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Veiligheid-Club
avatar
Voor u gelezen
Geplaatst op 8 november 2013 om 06:32 door Ex-lid
Kijk uit voor mails over DigiD
dinsdag 5 november 2013

DigiD
Er zijn mails in omloop waarin u wordt gevraagd uw DigiD-gegevens te controleren via een link in het bericht. Ga hier niet op in. De mails zijn afkomstig van criminelen die achter uw inloggegevens willen komen.

DigiD is de dienst waar u met uw persoonlijke inlognaam en wachtwoord kunt inloggen voor contact met uw gemeente, de Belastingdienst en andere overheidsdiensten. De gegevens waarmee u inlogt zijn persoonlijk en als iemand anders ze weet, kan hij zich op internet voordoen als u en valse aanvragen doen.

Valse mail
In de e-mail wordt u gevraagd op een link van een vervaldatum te klikken. Deze link komt niet uit op de echte DigiD-website. Maar op een nagemaakte internetsite waar wordt gevraagd naar uw gebruikersnaam en wachtwoord. Vul deze gegevens niet in! Als u zo'n e-mail heeft ontvangen, adviseren wij u deze weg te gooien en niet te klikken op links in de e-mail.

Als u toch op de link in de e-mail hebt geklikt en als u uw DigiD hebt ingevoerd op deze valse internetsite, dan moet u uw DigiD opheffen en een nieuwe DigiD aanvragen. Voor vragen kunt u contact opnemen met de DigiD-helpdesk: 0800 - 023 04 35.

bron: http://www.seniorweb.nl/nieuws/55374/kijk-uit-voor-mails-over-digid?utm_source=nieuwsbrief&utm_medium=e-mail&utm_content=nieuws&utm_campaign=nieuwsbrief45-2013
Er zijn nog geen reacties geplaatst

Wilt u zelf een vraag stellen in de Veiligheid-Club?
Veiligheid-Club