SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Veiligheid-Club
POST.NL
Geplaatst op 12 december 2015 om 14:15 door cnhvandijck

Beste Seniorweb-leden.
Mogelijk is het onderstaande ALLANG bij U allen bekend , maar ik maakte het in deze vorm voor de 1e keer mee en om te voorkomen dat anderen ook in deze vorm van "fishing" trappen..... hierbij de waarschuwing.
Via mijn gewone e-mail kreeg ik een melding van PostNL-Pakketservice dat zij bij ons aan de deur geweest waren met een aangetekend pakket , maar dat wij helaas niet thuis waren.
Ik kon mij , daags na het vergeefs aanbieden, bij het postkantoor ( Bruna in Mijdrecht ) melden met een geldig legitimatiebewijs voor het alsnog in ontvangst nemen van dit aangetekende pakket.
Alles gesteld in foutloos Nederlands , met de officiële PostNL logo's , met naam en toenaam van het hoofd van de Pakketservice van PostNL , enz. enz.
Nu is het December , de maand van de pakjes en kerstpakketten van o.a. mijn ex werkgever of Pensioenfonds waar ik o.a. bij aangesloten ben. Dacht dus dat het bericht op juistheid berustte.
Om de status van "mijn" aangetekend pakket te kunnen zien kon ik op de alom bekende link Track and Trace klikken. Dat deed ik dus en plotseling verscheen een met grote RUSSISCHE letters en in die taal opgestelde tekst. Kon ik dus niet lezen.....
Ogenblikkelijk klikte ik het weg en vervolgens verscheen er een pop-up met de melding de PC een dieptescan te laten uitvoeren. Dat deed ik en inderdaad bleek er een "bedreiging" op de PC te zijn.
Deze heb ik na een klein uurtje scannen op virussen en spam (hopelijk) kunnen elimineren.
De volgende dag naar het postkantoor.
U raadt het al. Geen aangetekend pakket voor mij. Dus het was een pure FISHING !!
Maar.......... wat ik mij afvraag is het feit hoe men wist dat wij op de bewuste dag van "aanbieden" NIET thuis waren ! Wij waren die dag inderdaad niet thuis !
U bent gewaarschuwd.
Fijne feestdagen.
C.N.H. van Dijck

2 reacties
Niekie zegt:

Dat u niet thuis bent, (of denk dat je niet thuis was) gokken ze gewoon. Er is altijd wel een moment dat je de bel niet hoort, of de deur niet open kunt doen.
Denk bijvoorbeeld aan stofzuigen.

Niek

12 december 2015 om 18:38.
Dirk Boom zegt:

Is nu de PC weer echt schoon?

12 december 2015 om 21:06.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Veiligheid-Club?
Veiligheid-Club