SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Veiligheid-Club
Spam!!
Geplaatst op 3 december 2013 om 12:51 door Carla36
Ik krijg iedere dag meer dan 100 emails met in het onderwerp "penis enlargements". Nu gooit Norton ze allemaal in een junkmailmap, maar ik vind het toch niet leuk. Mijn virusscanner bij mijn provider staat op hoog en mijn provider XMSNET zegt dat hij er niets meer aan kan doen. Op mijn iPad komen alle spammails binnen en kan ik mijn eigen mail bijna niet meer lezen.
In de Applegroep kreeg ik als antwoord dat ik mijn email moet rerouten via gmail. Ik weet niet hoe dat werkt. Kan iemand mij helpen?
1 reactie
Jan.Koll zegt:
Helaas is er eigenlijk geen kruid tegen dit gedoe gewassen anders dan het adres niet meer te gebruiken en een nieuw aan te maken. Afhankelijk van de plek op internet waar de mails naar toe gaan (d.w.z. de hoeveelheid ruimte in MB op de mailserver) zou je kunnen besluiten er verder niets mee te doen. Dan loopt die vol en zal de SPAM-verspreider er wel een keer mee ophouden omdat zijn mails wegens een volle mailbox worden geweigerd. Let op dat kan wel een half jaar duren!!

Mijn krachtigste advies is dus:
1. Maak een nieuw e-mail adres aan; zie hierna.
2. Geef alle mensen waar je e-mail contact mee hebt daarvan bericht met het verzoek/advies het oude niet meer te gebruiken. Verstuur die e-mail wel aan jezelf en zet alle geadresseerden in de BCC (dan ziet niemand aan wie je die mail stuurde, wel zo veilig voor jou en de geadresseerden).
3. Als je dit laatste hebt gedaan zou ik, voor alle zekerheid, mijn wachtwoord van het oude e-mail adres wijzigen en dat met een wachtwoord dat tenminste 12 tekens bevat om verder onheil te voorkomen.

Alternatief is een SPAM-filter te installeren en dat in te stellen – voor zover nodig en mogelijk – om jou probleem tegen te gaan. Op deze pagina kun je een aantal gratis SPAM-filters vinden, waarbij alleen SPAM-Assassin mij van naam bekend is. Ik merk eigenlijk alleen nog wat Avast tegenhoudt bij mij 'gewone' e-mail adressen want in principe heb ik geen andere e-mail adressen meer in gebruik dan gmail en outlook en die houden zelf erg veel tegen.

Allereerst zou je een nieuw e-mailadres bij je provider kunnen aanmaken. Ook zou je een G-mail adres kunnen aanmaken en als je iets tegen Google hebt een Outlook adres. Beide zij relatief veilig.
Voor een Gmail adres klik je hier.
Voor een Outlook adres klik je hier.
Het voordeel van een gmail of een outlook adres is dat beide in principe dit soort SPAM al afvangen voordat die jou kan bereiken.

Succes ermee,

Jan
3 december 2013 om 15:08.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Veiligheid-Club?
Veiligheid-Club