SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Veiligheid-Club
Gmail-gebruikers doelwit van effectieve (gevaarlijke) phishingaanval
Geplaatst op 16 januari 2017 om 22:42 door Niekie

Citaat: "" Gmail-gebruikers zijn het doelwit van een zeer effectieve phishingmail waarbij aanvallers vernuftige links en het adresboek van slachtoffers gebruiken om nieuwe slachtoffers te maken. Daarvoor waarschuwen gebruikers op Reddit, Hacker News, Twitter en beveiligingsbedrijf Wordfence.
Vier dagen geleden waarschuwde een Twitteraar al dat hij bijna in een overtuigende phishingaanval was getrapt. Hij ontving een e-mail die zogenaamd een pdf-document leek te bevatten. Het bleek om een een embedded afbeelding te gaan die naar een Google-phishingpagina wees. Voor de phishingpagina werd echter een data-uri gebruikt. Daarbij wordt er informatie vanuit de adresbalk geladen in plaats van een webpagina.
""

En hier de link van het gehele bericht.

Niek

3 reacties
HenkW zegt:

Niek, Als je werkt met een e-mail programma zoals WLM of TB dan hebben ze toch ook toegang tot andere mailadressen of zie ik dat verkeert?
Henk

17 januari 2017 om 00:06.
Niekie zegt:

Ik denk dat het hier gaat om mensen die er aan gewend zijn om op de site van Google hun e-mail te bekijken, want ze worden ook naar een daarop gelijkende (valse) Googlesite gestuurd.
Het gevaar schuilt er natuurlijk in, dat zich dit razend snel kan verspreiden, want ze loggen onmiddellijk in, in je account en sturen vanuit jou account een bijlage van jou met het hetzelfde vergif aan een contactpersoon van jou.. De ontvanger denkt, hey leuk mailtje van HenkW (betrouwbaar adres) en opent het en klikt op de bijlage..... etc etc....
Maar klik je in een mailtje op een link kijk dan goed. De site lijkt wel op die van Google, maar het adres in de balk is heel anders en er staan geen echt slotje. Het is ook geen https.

Niek

17 januari 2017 om 00:13.
HenkW zegt:

Niek, bedankt voor de uitleg.
Henk

17 januari 2017 om 09:42.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Veiligheid-Club?
Veiligheid-Club