SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Veiligheid-Club
Nieuwsbrief SeniorWeb: RABO-klanten opgelicht
Geplaatst op 5 december 2013 om 15:37 door Jan.Koll
Hier valt te lezen dat een groep RABO-klanten zou zijn opgelicht door cybercriminelen. Zou zijn, want hoe vaak wordt er niet gewaarschuwd NOOIT enig gegeven m.b.t. je bankzaken aan derden door te geven. Steeds weer lukt het criminelen die wel los te peuteren. Mensen nog maar weer een keer: let op wat je doet om te voorkomen dat je slachtoffer van deze minderwaardige soort wordt.
Vanaf 1 januari 2014 zijn er nieuwe regels voor klanten hoe zich bij internetbankieren etc. te gedragen. Let daar goed op, want in een geval als dit is de kans dat de bank je ook maar iets vergoed nagenoeg nihil. Je hebt immers zelf die gegevens verstrekt tegen alle instructies in. De nieuwe instructies kun je hier als PDF-document downloaden

Oké je kunt niet alles voorkomen zoals dinsdag, bij 'Opsporing verzocht' werd getoond. Een oudere dame nam wel alle voorzichtigheid in acht maar werd toch beroofd. Alleen dat was physiek en daar kun je, als oudere, denk ik weinig tegen doen. Tegen cybercriminaliteit wel en doe dat dan ook!!!

Jan
3 reacties
Jan.Koll zegt:
Via hert SeniorWeb forum kreeg ik deze mededeling over aansprakelijkheid van banken in dit soort zaken (ook weer PDF-document):
UniformeVeilgheidsregels-_Q-A.pdf
6 december 2013 om 20:10.
Wim Beuk zegt:
Je zult als je wilt inloggen bij de bank in elk geval gebruikersnaam en wachtwoord moeten invullen,
Voor sommige mensen is het echt moeilijk/niet mogelijk om een nepsite van een echte te onderscheiden.
Met andere woorden, er is nog iets mis aan het systeem.
7 december 2013 om 09:56.
Jan.Koll zegt:
@ Wim Beuk: Tsja, dat soort banken is er ook nog (b.v. ING) en die weiger ik te gebruiken voor internetbankieren want mij veel te onveilig. Als ze het goed doen krijg je een apparaatje waarin je je betaalpas moet doen en dan kun je pas inloggen op hun websitedeel waar jouw rekening gegevens staan. Dat is betrekkelijk veilig als je de beveiliging van je computer in orde hebt.
19 december 2013 om 18:53.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Veiligheid-Club?
Veiligheid-Club