SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Veiligheid-Club
Beveiligd Microsoft Defender de computer wel geheel?
Geplaatst op 29 november 2017 om 16:01 door PAR2

Ik lees in de Tips en Trucs Nieuwsbrief van SW dat Defender de computer niet geheel beveiligt, hetgeen dacht ik in tegenspraak is met antwoorden die ik gelezen meen te hebben bij berichten in deze club.
@Niekie wat denkt u hier over? Mijn abonnement op Norton verloopt begin 2018 en gebaseerd op eerdere antwoorden was ik van plan Norton niet te verlengen. Nu wordt er echter twijfel gezaaid. Breng aub licht in deze verwarring
Dank/Peter

7 reacties
RoyBosman zegt:

even de topictitel aangevuld. Roy-beheerder

29 november 2017 om 16:36.
Niekie zegt:

Ach "licht in deze verwarring". Ook ik ben gelukkig verre van alwetend.
Bij de keuze voor een antivirus programma spelen veel dingen mee.
1) Gewoon het gevoel wat de gebruiker er bij heeft. Voelt hij zich er veilig mee, gewoon blijven gebruiken. Men moet niet met een constante angst achter de pc zitten.
2) De kosten. Voor de één is 35 euro geen probleem, een ander moet er toch even over nadenken.
3) De gevolgen bij het gebruik. Zo vind ik persoonlijk Norton een opdringerig, hinderlijk ding, wat de pc ook nog vertraagt. (En ik hou van snelheid)
4) De veiligheid volgens de tests.
5) De ervaring van de gebruiker.

Ik ben 30 jaar bezig in de internet wereld en heb nog nooit betaald voor enig beveiligings programma. (Ook nog nooit (onbewust) een virus opgelopen. In het begin was het de gratis AVG, daarna 360totalsecurirty van Qihu en sinds 2 jaar Defender.

Defender komt er in de test de laatste tijd best wel aardig uit. Het mag dan een half puntje minder scoren als de (volgens de test) twee beste antivirus programma's, maar dat risicootje neem ik wel. Het doet zo lekker op de achtergrond z'n werk. Geen onnodige aanbiedingen voor upgrades, geen onnodige popups van reclame etc.
En het belast de pc niet of nauwelijks.

Dan de testen:
Men zet daarvoor een pc vol met een hoeveelheid virussen en laat er dan een te testen programma op los. Elk programma wordt getest met dezelfde groep virussen. Dat geeft een uitslag.
Als ze volgend jaar een andere "bak met virussen" pakken en gebruiken zou zo'n test er weer wat anders kunnen uitzien, terwijl de antivirus programma's niet zijn gewijzigd.

Mensen met heel weinig internet ervaring adviseer ik nog wel eens een betaal pakket (om het even welk merk) maar voor de meeste kies ik toch voor Defender.
Leden van Seniorweb worden elke week wel geconfronteerd met een artikel over beveiliging en de risico's van Internet, dus ik hou die toch voor redelijk ervaren gebruikers waar het de gevaren van internet betreft..

De keuze is altijd aan de gebruiker.

Geen enkel antivirus pakket beschermt overigens tegen de bekende Ransom dan wel Gijzelings virussen, omdat die nog altijd door de gebruiker zelf in gang worden gezet. (via bijlages in e-mail etc).
Microsoft heeft een poging gewaagd er iets tegen te verzinnen, maar dat makat de pc bijna onbruikbaar, omdat je bij elk op te slaan document in het begin een waarschuwing krijgt.

Niek

29 november 2017 om 22:23.
Dirk Boom zegt:

Beveiliging ligt voor een groot deel bij alertheid en kennis van de gebruiker.
Defender staat op dit moment goed bekend als beveiligingsprogramma.
De keuze is persoonlijk maar ik gebruik niet anders.

29 november 2017 om 22:34.
avatar
Ex-lid zegt:

Ik heb voor het eerst een combinatie gemaakt voor de beveiliging; ik had voorheen meestal de totaalpakketten van (betaalde) Nederlandstalige beveiliging van o.a. Kaspersky / Bitdefender / Comodo.
Nu, in de nieuwste Windows 10-versie, wilde ik wel eens de vernieuwde Defender proberen, mede door de veelbelovende voorbeschouwingen.
Ik wilde Defender nog niet alle vertrouwen in z'n ééntje geven en besloot de 'firewall- en netwerkbeveiliging' / 'prestaties en status van apparaat' / 'app- en browserbeheer' met 'exploit protection' door Defender te laten doen en de 'virus- en bedreigingsbeveiling' door het gratis beveiligingsprogramma van mijn provider, in dit geval KPN Veilig.
In feite is dit 'F-secure Safe', net als bij de meeste andere providers trouwens.
Normaalgesproken kon je in het recente verleden nooit 2 beveiligers naast elkaar gebruiken, maar in dit geval kon het geïntegreerd worden in het Windows Defender beveiligingscentrum.
Het werkt geweldig en beiden updaten zichzelf, minimaal iedere dag.

Knipsel.JPGKPNVeilig.JPG
30 november 2017 om 16:08.
avatar
Ex-lid zegt:

en deze

Knipsel.JPGDefender.JPG
30 november 2017 om 16:09.
Niek. zegt:

Ad. Systeem Care?
Best goed maar hoeft niet.
Defender alleen is genoeg.
Denk ik.

Niek.

30 november 2017 om 16:15.
PAR2 zegt:

Dank voor jullie inbreng en ik zal in de komende tijd berichten over veiligheid met grote belangstelling volgen en daarna een beslissing nemen
Peter

1 december 2017 om 16:02.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Veiligheid-Club?
Veiligheid-Club