SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Veiligheid-Club
Een paar handige en veilige toevoegingen aan je browser kunnen geen kwaad.
Geplaatst op 3 januari 2014 om 19:56 door Jan.Koll
Er zijn wat toevoegingen aan browsers om je privacy op internet te bevorderen. Dat wil dus niet zeggen dat je b.v. niet meer hoeft te “ccleaneren” maar voorkomen bij de bron is beter dan achteraf genezen. Daarom hieronder wat over prettiger en veiliger internetten.

Adblock Plus, niet direct beveiliger maar wel prettig om reclame tegen te houden. Het is beschikbaar voor Internet Explorer, Mozilla Firefox, Opera, Android en Google Chrome. Zie hier op de Adblock Plus website; n.b. de website opent met de uitbreiding/toevoeging voor de browser die je op dat moment gebruikt.
Ik gebruik nu vooral Comodo Dragon en dat is een afgeleide van Chrome (en dus start de Adblock site voor toevoegen aan Chrome). IceDragon heb ik ook geïnstalleerd maar dat is net zo traag als Firefox, waarvan het een afgeleide is, en Dragon start snel. Ik zet Adblock Plus en DoNotTrackMe (van Abine, zie hierna) er ook bij om te zien hoe e.e.a. functioneert.
N.B. Er is ook een Adblock zonder plus van iemand anders, niet een .org. Die vind ik minder goed.

Veel nuttiger is te voorkomen dat 'ze' kunnen zien wat je op internet uitspookt. Daarvoor gebruik ik DoNotTrackMe van Abine. Hier is de website van Abine te vinden. De pagina opent met de extensie voor de browser die je op dat moment gebruikt, net al die van Adblock Plus trouwens. DoNotTrackMe verstoort het werk van b.v. tracking cookies en dergelijk spionage spul.
Als DoNot TrackMe niet beschikbaar is gebruik ik Ghostery; dit is b.v. het geval bij Opera. Kijk maar even op de Computer totaal website

Met Comodo Dragon ben ik wat aan het experimenteren. In feite is het Google Chrome, maar dan voorzien van wat extra privacy waakhondjes... Ik denk dat het wel bij Chrome en Firefox zal blijven omdat dit open source programma's zijn waaraan derden naar hartenlust mogen knutselen. Comodo heeft dus wat extra beveiliging toegevoegd maar of het nu meer beveiligt dan Chrome of Firefox met DoNotTrackMe en Adblock plus heb ik nog niet ontdekt.
Comodo is leverancier van een hele reeks beveiligings- etc. utilities. Hun firewall (download via Cnet, helaas alles in het Engels) gebruik ik al jaren.
Het programma kan wel in het NL worden gebruikt: Programma starten > Tabblad More > Preferences > Appearance > Language > Pijlpuntje klikken en Nederlands kiezen (staat alfabetisch op de D van Dutch)

Succes met je privacy bescherming,

Jan
1 reactie
MaritaA zegt:
Hierbij een aanvulling:
Adblock is er OOK voor de Safaribrowser (Mac).

Do not track me werkt geweldig. (zelfs seniorweb "trackt" je!)

3 januari 2014 om 21:03.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Veiligheid-Club?
Veiligheid-Club