Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Veiligheid-Club
Politie waarschuwt om in auto achtergelaten laptop uit te zetten
Geplaatst op 25 februari 2018 om 22:50 door Niekie

Wie laptop, telefoon of tablet in zijn auto achterlaat moet ervoor zorgen dat de apparaten helemaal zijn uitgeschakeld, anders kunnen die worden gestolen, zo waarschuwt de politie. In Rotterdam Centrum zijn sinds 1 december 56 auto-inbraken bekend waarbij laptops, telefoons en tablets gericht zijn buitgemaakt.
"Vermoedelijk beschikken criminelen over een kastje, waarmee zelfs via het signaal van de standby-modus met grote nauwkeurigheid kan worden bepaald in welke auto bijvoorbeeld een apparaat met 4G aanwezig is", zo laat de politie weten. Bij één incident waar zes auto's van medewerkers van hetzelfde bedrijf op een parkeerterrein stonden, werden er vijf opengebroken. "De zesde, met daarin notabene de meeste apparatuur, niet. Die meneer had al zijn apparaten uitgeschakeld", zegt Natalie van Hoorn van het Basisteam Centrum. Ze voegt toe dat de vliegtuigstand niet voldoende is. "Het apparaat moet echt helemaal zijn uitgeschakeld."

Dit bericht zag ik bij security.nl LINK

Niek

1 reactie
Toon1954 zegt:

Dit bericht van de politie verbaast me. Het advies zou toch moeten zijn om helemaal geen waardevolle spullen in de auto achter te laten. Ook is het bij de meeste bedrijven voorschrift om je telefoon en/of tablet niet in de auto achter te laten, om zo de dieven geen toegang tot (vaak geheime, vertrouwelijke en privacy gevoelige) informatie te geven.
Tevens zal de verzekering bij diefstal uit auto’s m.i. niet uitkeren.

Toon

25 februari 2018 om 23:36.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Veiligheid-Club?
Veiligheid-Club